Ne Mutlu Türküm Diyene

15 Mart 2010 Pazartesi


Tramvay Kazası ve Yetkililerin aymazlığı

Hepinizin bildiği üzere geçtiğimiz günlerde İstanbul Merter'de bir tramvay kazası yaşandı.Bu kazanın sonucunda üç gencin ikisi hayatını kaybetti (Deniz Teksoy , İrem Dinçsoy) birinin ise beyin ölümü gerçekleşti (Buket Bulut) bu saatten sonra kurtulması mucize kabilinde.Kazanın sebebi çok basit koca tramvayın ilerlediği yolun trafikten ayrılmamış olması.Belediye o kadar güzel çalışmışki sanki süs için yapılmış bir zincir sistemiyle Tramvay yolunu belli etmişler sadece.

Tramvay Kazası
Hala bir önlem alınmamış merter'de


Peki neden böyle kıytırık bir önlem alınmış Kadir Topbaş'ın kendi beyanı kenti ikiye bölmemek adına yapılmış.Eğer yolu daha yüksek bariyerlerle ayırsalarmış şehir berlin duvarıyla ikiye bölünmüş gibi olurmuş.Allah aşkına üç gencecik insanın hayatından önemliyse eğer şehrin ikiye bölünüp bölünmemesi varsın batsın o şehir.Bu nasıl bir insanlıktır yahu can mı önemli yoksa sizin keyfiniz mi beyler? Zaten belediyecilikten anladığınız sadece yandaşlarınıza rant yaratmaktan ibaret.Madem şehir ikiye bölünmesin e-5 gibi otoyolun şehrin merkezinde ne işi var,kaldırın tüm caddeleri, kaldırın banliyö trenlerini onlar bölmüyormu şenri bu kadar saçma bir gerekçe olabilir mi? Plansızlıktan dem vuruyorlar birde be kardeşim millet sana oy verip şehrin mührünü sana verdi mi verdi süleyman sensin o zaman mızıklamanın anlamı var mı ? Yeniden planla ona göre.Ailelerin acısını yürekten hissediyoruz vs vs geçin bunları arkadaşım giden can senin kanından olsaydı görürdün dünyanın kaç bucak olduğunu.

Bu gün hala Tramvay yolu o kıytırık zincirlerle ayrılmış durumda diğer yollardan ve öğrenciler karşıya geçerken tramvay yolunu kullanmakta daha bir hafta olmadan unutuldu gitti yaşananlar.Aileler kayıplarıyla baş başa kaldılar.Eminim malum yola bir üst geçit bile yapılmayacaktır nasıl olsa bizim insanımız unutur.İki bilemedin üç ay geçsin kimse orada bir kaza şandığını hatırlamayacaktır.

Antalya'da da bir tramvay garabeti yaşanmakta İstanbul'dakinden bir farkı yok daracık yollardan ortasından hiçbir ayraç olmadan tramvay geçiyor ve insanlar vızır vızır üzerinde çok sürmez burada da yaşanır bir benzeri ama ulusal haberlere ulaşırmı bilemem daha önceki dönemde deneme sürüşlerinde Antalya'da hayatını kaybeden insanlardan kaç kişinin haberi oldu şehir dışından ? Alınan yegane önlemse trafik ışıklarının olduğu bölgelere zabıta dikmekten ibaret.

Tramvay Kazası
Antalya Tramvay yolunda önlem yok yayalar için


Bizim memleket böyle işte arkadaş insana değer verilmez.Gerçekten gelişmiş bir ülkede aynı kaza yaşanmış olsa belediye başkanına kadar tramvayda sorumluluğu olan tüm bürokratlar istifa etmiş olurdu.Bizim atasporumuz koltuğa yapışmak olduğundan böylesi alicenap hareketler bizi bozar kaçtı derler mazallah.İlerde mümkün değil birdaha öyle makam bulunmaz.Hızlandırılmış tren faciasından sonra bile kimse istifa etmedi yahu adamlar öylesi aymaz ki suçu rahmetli makiniste atıp sıyırdılar paçayı.Bizi böylesi zihniyetlerin yönetmesine izin verdiğimiz sürece bize müstehaktır tesadüfen yaşamak.

Durmak yok uyumaya devam...İyi uykular Türkiye her nerde uyuyor ve uyutuluyorsan...

4 Yorumgaçlı Okurcan:

Pilli Petro on 16 Mart 2010 01:07 dedi ki...

bizim insanlarımız alışık ve de eğitimli değiller Allah'a emanetler. Eskişehir'de de var tramvay ve de etrafında koruma setleri yok. tramvay ilk seferlerine başladığında onca insana çarptı ölüp yaralananlar oldu. şimdi hiç bişi olmuyo insanlar alıştılar artık.

biraz da eğitildiler neticede. aynı eğitimi her yere uygulamak güç: neticede Eskişehir diğer illere nazaran daha kültürlü-eğitimli her yönden.

yaşanılanlar kesinlikle ve kesinlikle ders olmuyor bun açık. yetkililer kendilerini savunmaktan geri adım atmıyor hata yaptık demiyorlar

bu ülkede insanlık önemli değil, para her şeyin önünde !

cemo on 16 Mart 2010 07:23 dedi ki...

İnsana değer vermeye başladığımız gün medenileştik demektir.Yoksa koca koca binalarda da otursan evine ışınlanarakta gitsen ne değişir.

Adsız dedi ki...

aci buyuk diye kimse gercegi dile getiremiyor.

sehircilik ve trafik duzenlemesi adina yetkililer tarafindan hicbir guvenlik onlemi alinmamis bile olsa, tramvay yolundan yayanin gecmesi mantikli mi allasen?

haberlere gore, okulun 150-200 metre otedeki isikli bir yaya gecidine cikaran ikinci bir kapisi daha var (arka kapisi)- fakat ogrenciler o kapiyi yolu uzatiyor diye kullanmiyor.

bizim millet yaya olsun surucu olsun trafige ciktigi an kendini yenilmez super kahraman zannediyor- kurallar ona islemez, birsey olmaz saniyor.

Selim.

cemo on 19 Mart 2010 07:23 dedi ki...

Bir bakıma sende haklısın selim fakat burada en büyük ihmal yinede yetkililerde.

Dünyanın her yerinde önlem alma sorumluluğu yetkililerdedir adı üzerinde yetkili yani o konudan sorumlu.Bizim halkımızın eğitim ve kültür seviyesi düşünülürse daha dikkatli olmamız gerekir

Aklımda kalan bir kare var rizemiydi yoksa başka bir yerde yayalar yoldan geçeken inekler üstgeçitten geçiyordu aynı noktada.Bu iş birazda bilinç meselesi.Vatandaşı bilinçlendirme sorumluluğuda yine yetkililerde.

Burada önlem alsanda geçerler o yoldan.Bizim için kuralları yıkmak esas olduğundan.

Neyse ölenlere Allahtan rahmet kalanlara sabır ve necip milletimize de akıl fikir dilemekten başka bişey gelmez elimizden.Umarım ileride aynısı tekrar etmez.

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa