Ne Mutlu Türküm Diyene

17 Mart 2010 Çarşamba


18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Çanakkale
Bu gün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü insan oturup bir muhasebe yapıyor acaba yaşantımızla o zamanlar bizim uğrumuza kimi şehadet şerbetini içimiş kimi gazi olmuş güzide insanların fedakarlıklarına layıkmıyız diye düşünüyor.Açlık,yoksulluk,donanımsızlık onlarca yıl süren savaşların ardından tabiri caizse yedi düvelin bir araya gelip bize karşı savaştığı noktada Çanakkale Geçilmez dedirtebilmiş vatan evlatlarına layıkmıyız? Bombacı Mehmet Çavuş'un hikayesini vereyim sizlere bilmeyenlerde okusunlar ve ibret alsınlar


Bombacı Mehmet Çavuş

Seddülbahir ve Conkbayır’ın büyük kahramanlarından biride Bombacı Mehmet Çavuş‘tu. Bu kahraman Anadolu çocuğu ,İngilizlerin siperlerimize fırlattığı el bombalarını korkusuzca hemen yakalar,karşı tarafa fırlatır ve zararını kendilerine dokundururdu. İngilizler bunu anlamış olacaklar ki bombaları bir kaç sayı saydıktan sonra fırlatarak Mehmet Çavuş ‘un iadesini önlemeye çalışmışlardı. İşte böyle bir bomba Mehmet Çavuş ‘un elinde patlayarak sağ elinin bileğinden kopmasına sebep olmuştu. Bu yiğit delikanlı vazife şuuruyla hastahaneden tabur kumandanına yazdığı mektupta şöyle diyordu:

“Sağ kolumu kaybettim, zarar yok,sol kolum var. Onunla da pekala iş görebilirim. Beni müteessir eden ve yüne kıtama iltihak edip düşmanla çarpışmama mani olan şey yaramın henüz kapanmamış olmasıdır.

Hastahaneden kurtularak halen harbe iştirak edemediğim için beni mazur görünüz ,affedeniz muhterem kumandanım..”


Ruhunuz şad Mekanınız cennet olsun.Başta Atatürk olmak üzere vatan topraklarının kurtarılması uğruna canlarını feda eden Aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.


1 Yorumgaçlı Okurcan:

MELİS on 18 Mart 2010 08:28 dedi ki...

Çanakkale Şavaşları'nın yıl dönümünü kutlar,şehitlerimize rahmet dilerim.

Sevgiler

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa