Ne Mutlu Türküm Diyene

4 Mart 2010 Perşembe


Soykırım Tasarısı Kabul edildi

Soykırım YalanıSonunda olan oldu ABD Temsilciler Meclisi Komitesinden Ermeni Soykırımı tasarısı geçti.Böylece ABD nezdinde bir mevzii daha kaybetmiş olduk.Kesinlikle Türk - Amerikan ilişkilerine ağır bir darbe indi .Bundan sonra ilişkilerin toparlanması zor gözüküyor toparlansa bile eskisi gibi olmayacağı aşikar.Bizimkiler Washington Büyükelçimiz Namık Tan'ı geri çektiler tepki olarak bakalım Amerikadaki yankıları nasıl olacak.Şurası açıkki biz bu lobi işini pek beceremiyoruz.Para gücümüz mü yok var insan gücümüz mü yok o da var ama bir türlü organize olamıyoruz.En bariz örneği Fransa.Fransadaki Ermeni nüfusuyla nerdeyse başabaş bir nüfusa sahibiz ama organize olamadığımız için adamların %1'i kadar bile etkin değiliz.Almanya'ya ne demeki nerdeyse 3.5 milyon Türk yaşıyor ama her zaman ermeniler lehine kararlar çıkıyor.Eğer organize olsak ve bizim devletimizde etkin dış politika yapabilseydi bu insanları bir çatı altında toplayabilse neler yaparlardı neler.

Şu dünya üzerinde bizim kadar zulme uğrayan başka kaç millet vardır açıkçası merak ediyorum.Stalin Rusyasında sürgün yiyen,Çinde günümüzde bile asimile edilmeye çalışılan,Balkanlardan sürülen soykırıma uğrayan hatta bizim yadigarımız olan boşnaklar bile daha 90'larda soykırıma uğradılar,Anadoluda Batısında Yunanlılar doğusunda Ermenilerce katledilen kimdi?

Hocalı bile gözlerinin önünde yaşandı daha acısı geçmedi yarası hala kanamakta yüreklerde...Orada Katledilen,yakılan,vurulan,kesilen kimdi?

Batı dünyasına sorsan haberleri bile yoktur.Aslında var da görmezden gelirler zira katledilen Türklerdir katleden Hristiyan olduktan sonra katledilenin ne önemi var değil mi?

Bence Batı kendi tarihine baksın kan göllerinden tükselen tarihine.Kıtaya ayak bastıklarında Amerika da 60 milyona yakın yerli yaşarken 1900'lerin başında Tüm Kıtadaki yerli sayısını saysak 10 milyonu bulurmuydu.Nereye gitti bu insanlar kuş olup uçmadılarya? Portekizliler ve ispanyollar Güney Amerikada İngilizler ve Fransızlar Kuzey Amerikada yerlilere neler yaptılar? Yüzyıllar boyunca kölelik ve sömürü düzeni ile haklarını refaha erdirirken ne kadar insanı soykırımdan geçirdiler.

Ama iş bize gelince Kendi yurdunu arkadan vuran hainleri sürdük ve bir kısmı yolda bir kısmıda karşılıklı mukatele sırasında öldü diye bizi soykırımla suçlayacaklarsa varsın olsun.Ben asla utanmayacağım neden utanayım ki Benim vatandaşlarımı öldürenleri kendimi savunmak açacıyla sürdüm diye neden utanayım.

Eminim bizim yerimizde ABD'liler,Almanlar,Fransızlar olsa bu gün 100 bin Ermeni bulamazdınız dünya üzerinde.

Bizim tarihimizdede bazı vahim olaylar yaşanmıştır doğru bazı insanlar haksızlığa zulme uğramıştır bu da doğru ama hiç biri sebepsiz olmamıştır.Ermenilerin yaşadıkları sürgünde durduk yere yaşanmamıştır yani sebepsiz değildir.

Eğer bazıları hala bizden Toprak-Tazminat alma sevdasındaysalar hala kusura bakmasınlar bu hevesleri kursaklarında kalacaktır.Kan dökülerek alınan yer Kan dökmeden verilmez.Eğer yürekleri yetiyorsa gelip alsınlar.Böyle kaçak dövüşlerle bir yere varamazlar.

4 Yorumgaçlı Okurcan:

E-demir on 4 Mart 2010 20:59 dedi ki...

Kıbrıs'ın işgalinide kabul ettiler. Hiç bir şeyin değiştiği yok. Aynı tas aynı hamam.. İran'ın nükleer çalışmalarını destekliyorum :D

cemo on 6 Mart 2010 12:36 dedi ki...

Maalesef değişen hiçbişey yok 1938 den sonra şu ülkeyi doğru düzgün yönetebilen 1 insan dahi çıkmadı...

Yasemin Ünsal on 7 Mart 2010 19:59 dedi ki...

Çok güzel örneklerle karşılaştırmışsınız. Tek dişi kalmış canavar Batı daha 1995'te kalbinde yapılan soykırıma, Bosna'da neden seyirci kaldı?

Allah belalarını versin diyorum. Böyle şerefsizlikleri umursamıyorum ve Türkiye'yi güçlü kılmak adına çalışmaya devam ediyorum.

Allah Türk'ü korusun ve yardımcısı olsun.

Duyarlılığınız için teşekkür ederim.

cemo on 8 Mart 2010 06:36 dedi ki...

Amin yasemin hanım özellikle bu günlerde Türklerin ve Türklüğün Allahın yardımına çok ihtiyacı var.

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa