Ne Mutlu Türküm Diyene

8 Mart 2010 Pazartesi


Nasıl daha iyi bir blog yapılır?

Epeydir yazmayı düşündüğüm bir konu bu aslında blog işinde çok tecrübeli sayılmam ama iyi bir site nasıl olmalıdır konusunda iyi kötü bir fikrim var.Ortalık blogdan geçilmiyor azı gerçekten kaliteli ancak çoğunluk yerlerde sürünüyor.Yeni başlayanlar için birkaç tavsiyede bulunabilirim diye düşündüm.Blog kişisel fikirlerinizi ya da bazı konular hakkında görüşlerinizi beyan ettiğiniz bir nevi web günlüğüdür.Amacı budur bazı bloglar görüyorum her telden çalıyorlar mübarek forum sitesi ya da haber portalı.Sanal alemde ne bulurlarsa toplayıp bloglarında veriyorlar.Örnek vermeyeceğim insanlar alınıp kırılmasınlar.Elnizdeki bloğunuzdan memnun değilseniz ve okunmadığınızı düşünüyorsanız birde benim tavsiyelerime uymayı deneyin bakalım faydası olacak mı?

Nasıl daha iyi bir blog yapılır?

1-İlk olarak oturup düşünün ve bloğunuzun konusuna karar verin hangi konularda daha güzel fikir beyan edebileceğinize karar verin.

2-Çok fazla konuya dalmayın en iyisi tek konuda yazmak ancak yapabilirim diyorsanız 3-4 temel konuyu aşmayın.Yoksa hedef kitlenize ulaşmanız zor olur ve google amca'da sizi sevmez.Google amca szi sevmezsen ne olur tabiki aramalarda taa en alt sıralarda çıkarsınız ki arama motoru kullanan ziyaretçilerin ilk sayfadan sonrasına pek geçmedikleri gözönüne alınırsa yazılarınız okunmaz.

3-Konularımıza karar verdik şimdi ne yapacağız tabiki bloğumuzun temasını seçeceğiz.Sakın abartılı bol grafikli göz yoran temalara itibar etmeyin mümkün mertebe sade olsun.

4-Biraz HTML,CSS ve en önemlisi Photoshop öğrenin.

5-Temanızı kendinize göre düzenleyin.Hatta yapabiliyorsanız kendi özgün temanızı yapın

6-Antin kuntin zımbırtılarla bloğunuzu bozmayın.Yok oranın hava durumu yok flash saat takvim vs vs bunlar hiçbir işe yaramazlar.

7-Kesinlikle kopyala yapıştır mantığını unutun.Sanal alemde bulduğunuz herşeyi bloğunuza tepiştirmeyin.Google amca sizi çöplük kategorisinde değerlendirmesin.

8-Özgün içerik üretin kendi makalelerinizi yazın ve mümkünse güzel görsellerle destekleyin.Makaleleriniz ne çok uzun nede çok kısa olmasın ikisinin ortasında ayarlı bişeyler tutturun.

9-Çok mecbur kaldınız ve bir yerden alıntı yaptıysanız mutlaka kaynağını link olarak yazınızın altına verin. Orjinal makaleye doğru link vermek her zaman sizin lehinize olacaktır.

10-Diğer bloglara takılın,izleyici olun, yorumlar yapın arkadaş çevresi yaratın ki onlarda sizi izlesinler ve arada bir bloğunuzu ziyaret etsinler.

11-Aynı içeriğe sahip olduğunuz bloglarla link değişimi yapın.

12-Bloğunuzun görünür bir yerine rss butonunuzu eklemeyi unutmayın.Blog takip edenlerin bir kısmı rss reader kullanır.Bloğunuzun rss besleme ayarlarından kısıtlı seçeneği seçin ki hem reader okuyucuları okumak için bloğunuza gelsinler hemde rss'den içerik sömüren beleşçi siteler sizin blogunuzu sömüremesinler.

13-Mail abonelik sistemlerinden birine yer verin insanlar bloğunuzdaki gelişmeleri maillerinden takip edebilsinler.

14-Çok özelinizi yazmıyorsanız ve kimsenin okumasında bir sakınca yoksa yakın çevrenizi bloğunuzdan haberdar edin.


Umarım yukarıdaki fikirlerim sizin işinize yarar.İnanın işinize yararsa bende sevinirim okuyacak doğru düzgün bloglar olur :)

Kolay Gelsin...

3 Yorumgaçlı Okurcan:

SirEvo on 8 Mart 2010 15:27 dedi ki...

Güzel yazmışsın, eline sağlık dostum. :)

cemo on 8 Mart 2010 16:03 dedi ki...

Teşekkürler..Yeni başlayanlara bir yardımımız olsun değil mi.Bize yol gösteren olmadı :)

SirEvo on 9 Mart 2010 00:40 dedi ki...

Aynen aynen :))

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa