Ne Mutlu Türküm Diyene

27 Nisan 2010 Salı


Pitbull ve Köpek Dövüşleri Sorunsalı

pitbullNe zaman karşılaşsam her daim tedirgin olduğum köpek türü pitbull.Sevenleri kusura bakmasınlar ne kadar yumuşatmaya çalışsalarda netice olarak dövüş köpeği olan ve doğası gereği oldukça sinirli bir yapıya sahip pitbullların sağı solu hiç belli olmuyor o yüzden beslenmesi ve üretilmesine karşıyım.Nerdeyse hemen hemen her ay birilerinin elinden kaçıp yeni felaketler neden olan bu hayvanları hele birde dövüşlerde kullanmıyorlarmı sinirim hepten tepeme çıkıyor.Yahu bilader madem kana bu kadar susadın git mezbahaya kesim seyret yok illa ekşın isterim diyosanız köpekleri dövüştüreceğinize çıkın er meydanına kapışın, kozlarınızı paylaşın, yarın birbirinizin kaşını gözünü neden hayvanları kendi vahşiliğinize alet ediyorsunuz? Başka bir tuhaf insan cinside köpeklerini bir nevi silah olarak kullananlar.Çevrelerindekilere karşı tehdit unsuru olarak besliyorlar.Bu tiplerin psikolojik problemleri olduğu kanısındayım.

Bence devletin yapması gereken pitbull ve benzeri (arjantin dogo, rottweiler, bull terrier) köpeklerin öncelikle satışını hepten yasaklamalı (tezgah altı dahil) varolanları kısırlaştırılmalı kalanların sahiplerine de ruhsat zorunluluğu getirmeli.Bu cinslerden besleyecek insanlara kurs şartı koymalı ve hayvanlarının yol açacağı yaralanmalardan doğrudan sorumlu tutulmalıdırlar.Yoksa daha çok pitbull dehşeti,rottweiler çocuğu parçaladı gibi haberleri duyarız.

4 Yorumgaçlı Okurcan:

Berrin on 28 Nisan 2010 12:30 dedi ki...

YAPI OLARAK BU TÜR KÖPEKLERİN SALDIRGAN OLDUĞU DOGRU ANCAK YETİŞTİRİLME TARZI EN ÖNEMLİ FAKTÖRMÜŞ.
KARANLIK ODALARDA ÇİĞ ETLE SALDIRIYA HAZIR SEKILDE YETISTIRILIRSE TAM BIR TEHDIT OLUSTURUYORLAR ANCAK NORMAL SARTLARDA SEVGI DOLU YETISTIRILDIGINDE HIC DE OYLE OLMADIGI SOYLENIYOR. NE EKERSEN ONU BICERSIN BIR ANLAMDA.
DÖVÜŞTÜRÜLMESİNE KARSIYIM AMA BİR DEFA OLSADA IZLEMEK ISTERDIM :))

cemo on 28 Nisan 2010 14:00 dedi ki...

Öyle değil berrin hanım ne kadar sevgi ve şevkatle beslesenizde yetiştirsenizde sonuçta tabiatına yenik düşüyor bir gün.Belki besleyen için bir tehdit oluşturmayabilir ancak çevreyide gözönünde bulundurmak gerekir öyle değil mi?

Köpek dövüşü izlemenizi ise hiç tavsiye etmem internetten izlediğim görüntülerden oldukça kanlı ve gaddarca olduğunu söyleyebilirim.

sophie'nin dünyası on 28 Nisan 2010 15:05 dedi ki...

dünyanın en tatlı en sevilebilir varlıklarından biri bence köpekler.ama neden pitbull cinsini beslemeye,onunla yaşamaya hevesli bazı insanlar anlayamıyorum.bir de insanların korkmasından zevk alan sahipleri yok mu...çok mu komiktir nedir anlayamadım ki...

cemo on 28 Nisan 2010 15:45 dedi ki...

Malesef sadist ve hasta ruhlu pek çok insan var çevremizde ve ellerinde pitbullla geziyorlar...Hem köpek dövüştürmek hemde o köpekleri insanlar üzerinde bir baskı aracı olarak kullanmaktan çekinmiyorlar.

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa