Ne Mutlu Türküm Diyene

29 Nisan 2010 Perşembe


Nuh'un Gemisini bulduk bütün dertlerden kurtulduk

Nuh'un GemisiBiri bana izah edebilir mi acaba 10 senede bir bulunup duran Nuhun Gemisini bulmayı ne zaman bırakacağız.Bu seferde Türk ve Hong Konglu vatandaşlardan oluşan bir grup üşenmemiş Ağrı Dağına çıkıp gemiyi bulmuşlar ve akabinde resimler çekip numuneler toplamışlar.Ağrı vali yardımcısınıda yanlarına alıp basın toplantısı düzenleyerek gemiyle beraber geminin bulunduğu bölgenin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmasını istemişler.İşin ilginç tarafı bu toplantı taa Hong Kong'da düzenlenmiş yahu Türkiye'nin cılkımı çıktı yer mi bitti memlekette.Neyse bu toplantı mevzusuna fazla takılmayalım asıl olay başka.Diyelimki bu arkadaşlar hakkaten Nuh Tufanından sonra karaya oturan Hz.Nuh'un gemisinin kalıntılarını buldular parçalarını neden götürmüşler varmı böyle bilimsel tutum? Hepsini söküp götürselermiş bari hiç bu kadar önemli bir buluntudan parça sökülüp götürülür mü bide utanmadan çıkıp dünya mirası listesine alın diyorsunuz hem mirasa zarar ver hemde korunsun diye çığırtkanlık yap "Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu" demezler mi? Ayrıca parçaları nasıl olmuşta yurtdışına çıkartmışlar iddaları gerçekse tarihi eser kaçakçılığı yapmış olmuyorlar mı? Vali Yardımcısı bunun bilincinde değil mi yok eğer izin verildiyse izinleri nerden ve ne zaman aldılar ben merak ediyorum açıkçası.

İnşallah gerçekten gemiyi bulmuşlardırda yüzyıllardır süren arayışlar sona erer yoksa daha çok duyarız Nuhun gemisi bulundu haberlerini.

Nuh'un Gemisinden Fotoğraflar

Nuh'un Gemisi Nuh'un Gemisi Nuh'un Gemisi

2 Yorumgaçlı Okurcan:

qezeqen23 on 30 Nisan 2010 00:48 dedi ki...

nuhun gemisinin ağrı dağının üzerindeki buzullar içinde olduğunu biliyordum tabi ne kadar doğru ne kadar yanlıs orası tartısılır. Zaten bu çinlilerin el atmadığı sey kalmadı herseyi onlar bulacak ayağımızın dibindeki bir seyi neden kendimiz arastırmıyorsak anlamıs değilim.

cemo on 30 Nisan 2010 06:57 dedi ki...

Boşver biz bulursak parçası kalmaz geriye :D Nuh'un gemisinide özelleştiriveririz

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa