Ne Mutlu Türküm Diyene

26 Mayıs 2010 Çarşamba


Dükkan Yapmak için Apollon Tapınağı'nın sur duvarını yıkmak fütursuzluğu

Apollon Tapınağı
Yanlış duymadınız yurdum insanı artık bu derece bir öküzleme aşamasınada şahit oldu.Bilintur şirketi Didim'deki Apollon Tapınağı'nın sur duvarının bir kısmını dükkan yapmak gayesiyle yıktı.Tamam 100-200 senelik binalarımıza kıymet vermiyoruzda oha be kardeşim 2500 senelik dünya mirası olan Apollon Tapınağının surlarınada kepçe dozer dalınmazki.Adamlar izin almışlar ama seyyar ve hafif konstrüksiyon yapı izni almışlar yani seyyar klübe tarzı bişeyler koyup satış yapabilsinler diye izin vermiş Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, gerçi o da yanlışya neyse herifler o kadar fütursuz ki utanmasalar tapınağı yıkıp yerine plaza dikecekler.Ben bundan sonra şaşırmam arkadaş yarın Ayasofya yıkılıp yerine gökdelen dikilirse ya da Topkapı Sarayı bir otel zincirine kiraya verilirse 49 seneliğine...Olur mu olur...

3 Yorumgaçlı Okurcan:

Adsız dedi ki...

çivisi çıkmış herşeyin, biz de bu yaz bergama ve dikili'ye gitmiştik de, ne kadar kazı alanı varsa hepsi 50 yıllığına 60 yıllığına almanlara kiraya verilmişti. bu nasıl bir zihniyet be kardeşim, almanlar ne alaka senin kendi kültürel mirasınla, hani hayır senin ülkende kendi yetiştirdiğin arkeologun, tarihçin yok mu?
ve aynen şunu da duyduk ki, çıkan eserler üzerinde de hiçbir hakkımız yokmuş, iddia edemezmişiz, ve adamlar da bütün çıkardıklarını çatır çutur almanya'ya taşıyorlarmış.
kızmıyorum ben onlara yani senin hükümetin para karşılığı bütün tarihini satıyorsa adam naapsın, gelir alır yani.
aynı şekilde türkiye'nin bütün ören yerlerini kapatmış almanlar ve özellikle israil. sonumuz nereye gider bilmemekteyim..

wimparella on 26 Mayıs 2010 23:37 dedi ki...

yok artık ya !

cemo on 27 Mayıs 2010 06:08 dedi ki...

Ben daha önce Osmanlı Padişahlarını bu konuda (yabancıların kazı yapmasına izin verilip tarihi eserlerin yurtdışına çıkartılmasına göz yummak) hatalı bulurdum ama o zaman bu günkü kadar tarih bilinci tarihi eser kavramı olmadığından normal sayılabilecek bir durumdu bu.Fakat günümüzde böylesi bir öküzlüğe izin vermenin altında bilinçsizlik değil kasıt var gibi hissediyorum.

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa