Ne Mutlu Türküm Diyene

10 Mayıs 2010 Pazartesi


Deniz Baykal'ın İstifası üzerine çeşitlemeler

Deniz BaykalBütün Türkiyenin car car üzerinde hakam kestiği bir konda yazmasam olmazdı içimde patlardı alimallah.Malumunuz Chp Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu öne sürülen (Dikkatinizi çekerim ait olduğu öne sürülen) bir kaset piyasaya bomba gibi düştü.Yine Chp içindeki bir milletvekili olan Nesrin Baytok ile ilişkileri varmış kasette ben izlemedim sadece bir kaç gazetenin internet sitesinde resimlerini gördüm.Gördüğüm kadarıylada videodaki şahısın Deniz Baykal'a benzediği söylenemez anca uzaktan andırıyor o kadar.

Bu gün konuştum insanlardan bazıları Baykal'ın doğru yaptığını istifasıyla CHP'nin yıpranmasının önüne geçtiğini, bir kısmı hata yaptığını böylece ortadaki kaseti servis edenlerin amacına ulaştığını, bir kısmı ise onurlu bir tavır alarak kaset doğru olsa da olmasada böylesi bir skandalın üzerine bir siyasinin görevine devam etmemesinin en doğrusu olduğu kanatindeler.Bazıları kıs kıs gülmekte onları saymıyorum zira onlara insan sıfatını yakıştıramıyorum.

Bana kalırsa Baykal en doğrusunu yaptı.İstifasıyla Chp'nin böylesi abidik gubidik bir ithamla da olsa yaralanmasının önüne geçti.Nesrin Hanımın durumu ne bilemeyeceğim ancak bu konuda en çok mağdur olan o oldu.Bizim memlekette bu işi yapan erkek olursa elinin kiri kadın yapınca ....pu olarak görüldüğünden Nesrin Hanımın daha çok incindiği kanısındayım.

Şimdi ortada iki olasılık var ya Deniz Baykal istifasının ardında duracak,hiçbir koşulda Kurultayda tekrar aday olmayacak ve yerine gelmesi daha hayırlı olacak birini işaret edecek ya da Parti içindeki istek doğrultusunda kurultaydan sonra kendine yeniden tevdi edileceği nerdeyse %100 olan genel başkanlık makamına geri dönecek."Dönmesin" Deniz Baykal bu partiye verebileceği herşeyi vermiştir artık yapabileceği son şey partiyi iktidara taşıyabilecek yeni ve kirlenmemiş bir siyasiye yerini bırakmak ardından da ona her türlü desteği vermektir.

İstifa sırasında ve ardından hiç tasvip etmediğim açıklamalarda oldu.Sn.Deniz Baykal'ın (bende chp'li olduğumdan daha rahat söyleyebiliyorum) istifasını açıklarken olayı Akp tezgahıymış gibi sunması hiç yakışık almadı hele hele elinde bu hususta hiçbir delil olmamasına rağmen.Hatta parti içinden bu işin ardında Mustafa Sarıgül'ün olduğunu düşünenler dahi var.Elde delil olmadan bu kadar kolay konuşmamalı kimse.Sonradan mahçup olacağımız ifadeleri hele hele birde böylesi önemli bir konumdaki insanlar bu kadar kolay söylememli dilin biraz kemiği olmalı.Ha olur elinde bu işin ardında Akp'nin olduğuna dair kuşkuya mahal vermeyecek deliller olur o zaman ver coşkuyu ver coşkuyu.

Önümüzdeki günler Türk siyasi hayatı için ilginç gelişmelere gebe gibi görünüyor.İnşallah halihazırda bol miktarda kutuplaşmış olan insanlarımıza yepyeni kutuplaşma odakları yaratılmış olmaz.Umarım kasetin tezgahçıları ve yandaşları ortaya çıkartılır ve cezalandırılır da olayın mağdurları rahat bir nefes alırlar.Gerçi bizim adalet sistemimizde olayın faillerinin ortaya çıkıp çıkmayacağı bir yana çıksa bile cezalandırılmaları yeterince uzun süreceğinden bu mağduriyetin sonlanmasının oldukça zor ve zahmetli olacağı kanısındayım...

5 Yorumgaçlı Okurcan:

C3Moi on 10 Mayıs 2010 17:10 dedi ki...

Ben çıktığı ilk saatte blogda yayınlamıştım izleseydiniz belki bu yazıyı yazmazdınız :)

cemo on 10 Mayıs 2010 18:37 dedi ki...

Görmedim görmüş olsaydım da yine yazardım :)

biggeee on 11 Mayıs 2010 00:14 dedi ki...

ben videoyu izledim.. videodaki deniz baykal' a benziyor..zaten deniz baykal ben değildim demedi..bu komplodur dedi..
Neyse konuya geleyim:) Deniz baykal bence bu video olayını lehine çevirip istifa etmiştir.. zaten istifa etmesinin zamanı gelmişti, kendi de biliyordu böyle bir olaydan sonra istifa etmesi chpnin oylarını katlayacaktır eminim...

UykusuZ on 11 Mayıs 2010 04:53 dedi ki...

sevgili Cemo, devlet gücü olmadan, bunca dikkatle korunan bir adamın özel hayatına tecavüz mümkün değil. Özellikle incelemedim ancak çekimden alınan kare o kadar net ki, bu kameralar binlerce lira değerindedir. Hükümetin veya hükümetin bağlı oldugu cemaatin işi olmadığına inanmam mümkün değil. Bizim ülkemizdeki insanların cehaleti ortada, böyle bir kayıt yayınlanmış ve herşeyde olduğu gibi yargısız infaz kaçınılmaz hale gelmiştir, Baykal da en dürüstünü yaparak istifa etmiştir.
Teknik inceleme sonucunda kasetin düzmece olduğu ortaya çıksa bile malesef bu olay insanların aklında kalacaktır dolayısı ile oynanan oyun çok aşağılıktır.
Kaset doğru yada yanlış, kimseyi ilgilendirmez, yapılan sinsi, aşağılık, bir komplodur. Bu adam ülkeyi çüküyle yönetmeyecek. Sen şehitlerine kelle, apoya sayın, köylüne ananı, İzmirline gavur diyecek haftalardır deniz fenerine savcı atamayacasın, çalacak çaldıracak laikliğe karşı faaliyetlerin odağı olmakla cezalandırılacak ama namuslu müslüman olacaksın, hakkında tek yolsuzluk bulunmayan adam ahlaksız olacak, ban sen yahu.
Clinton , hem de oval ofiste porno çevirdi, Bush geldi, mumla aradılar adamı. Kaldı ki sen adamın yatak odasına tecavüz ediyorsun. Baykal büyük abdestini yaparken tuvalette de çekim yapılabilir ve kullanılırdı, yapılan işin ne kadar aşağılık olduğunun farkındamısın.
Malesef ülke insanının cehaleti budur, ona göre ahlaklı, namuslu insan 4 karılı abdullah efendidir. Hoş bu yazdıklarımı da anlamayacak kadar ahmaktırlar. CHP li değilim desem ona da inanmazlar şimdi bu zavallılar, malesef bunlarla benim oyum bir, aynı ülkede yaşıyorum. Baykal bu ülkeye 5 gömlek fazlaydı, biz anca tayyip gibi kör cahili hakederiz.

cemo on 11 Mayıs 2010 06:05 dedi ki...

biggeee

Deniz Baykal ben değilim dememiş olabilir ancak bu onun videodaki şahıs olduğu anlamına gelmez.Ayrıca Haklısın istifa zamanı gemiş ve geçmişti bile.


DecisionS

Devlet gücü olmadan da böylesi işler çok rahatlıkla yapılabilinir.Hedefteki insana benzer şahıs ve şahıslar bulunur uygun bir meblag ödenir rolleri oynatılır.Dandik bir çekimle ve video dünyasındaki güzide gelişmeler sayesinde istenilen sonuç elde edilir.

Benim itiraz ettiğim tek husus yazımda da belirttiğim gibi aleni bir delil olmadan başka kişi ve kurumların hedef gösterilmesidir.

Haklısın Bizim insanımızın cehaleti ve vurdum duymazlığı yüzünden 1950'den bu yana çok az doğru seçim yapmıştır.Bu günümüzün asıl müsebbibi her vaade ve her söze kanan ve kanmayada meyilli olan necip milletimizdir sayelerinde Aziz Nesin az bile demiş diyebiliyorum.

Bizim millet dürüstü değil hırsızı ve yolsuzu sever.Çünkü kendisininde büyük bir kısmı fırsatını buldumu voliyi vurmaya meyillidir.Ahlaklı bir şekilde para kazanılamayacağına iman eder o yüzdendir ki kaçak apartman,gecekondu,hazine arazisi işgali ve kaçak elektirik kullanımında dünyada en öndeyiz.Ayriyetten çalışanımızda vergi vermez verene de eneyi gözüyle bakar.Vergisini vermek zorunda kalanda mümkün mertebe vergisini kaçırır.

Veleddalin amin...

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa