Ne Mutlu Türküm Diyene

11 Temmuz 2010 Pazar


Srebrenitsa Katliamı ve Avrupanın ikiyüzlülüğü

Toplu MezarBu gün tarihin vicdanları en çok yaralayan günlerinden birisi Srebrenitsa Katliamının yıldönümü.Avrupa'nın orta yerinde tüm insanların gözleri önünde yıllar boyunca yaşanmış bir etnik temizliğin zirve yaptığı ve insanlık tarihinin en kara günlerinden.On binlerce "Müslüman" Boşnak yıllar boyu süren eziyetler ve katliamlar sonucu yokedildi.Hala pek çoğundan haber yok öldüler mi kaldılarmı? Bilmem nerede bir dağın başında toplu mezarlarda mı bulunuyorlar belirsiz.

Yugoslavya'nın dağılışının ardından ortaya çıkan etnik çatışmaların,toprak kavgalarının ortasında kalan ordusu,silahı olmayan gariban boşnaklar tabiri caizse kıtır kıtır kesildiler ve kimsenin kılı dahi kıpırdamadı (Türkiye hariç)Avrupa'nın pek çok devleti ve Rusya utanmadan katilleri desteklediler.Bizde yeterince sahip çıkamadık kendi mirasımız olan Boşnaklara.

En acı olan ise Srebrenitsa'da insanları korumakla mükellef olan NATO nun Hollandalı askerleri oradaki boşnak halkı esir alınmış kendi askerleriyle takas ettiler hemde boşnakların öldürüleceğini bile bile.Boşnakların tek ve en büyük hatası NATO'ya güvenmeleri olmuştu.

Karamizah'ın en temiz örneği ise birkaç sene önce yaşandı Hollanda hükumeti katliama neden olan ve seyirci kalan askerlerine madalya verdi hemde zor şartlar altında görevlerini yaptıkları gerekçesiyle demekki görevleri masum halkı eli silahlı şerefsizlere teslim etmekmiş hollandalı askerlerin bunu öğrenmiş olduk bu sayede.

Bence boşnakların katledilmesinin sebebi Müslüman ve Türk Mirası olmalarıydı.Sırplar onları katlederken de Türklere karşı Zafer kazandıklarını söylüyorlardı heryerde.Akılları sıra bizden intikam alıyorlardı Boşnakların canınlarını alarak.

Bu gün ne değişti hiçbirşey herşey hala olduğu yerde duruyor.Yine aynı katliamlar yaşansa Avrupa yine kılını kıpırdatmayacak birilerini harekete geçirmek içinde bizim gücümüz yetmeyecek.İş işten geçtikten sonra zoraki olarak o da belki müdahale edilecek.Yine aynı ikiyüzlü tavırla ölenlerin ardından göstermelik bir yas tutulacak.Olaylar böyle kapatılacak....

1 Yorumgaçlı Okurcan:

Caner on 11 Temmuz 2010 08:14 dedi ki...

Son paragraftan sonra söyleyecek sözde düşmüyor pek...

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa