Ne Mutlu Türküm Diyene

14 Şubat 2010 Pazar


Blogger'de Devamını Oku Özelliğini Kullanmak

Wordpress gibi gelişmiş bloglama sistemlerinin en sevdiğim özelliklerinden biridir Devamını oku özelliği.Önceleri blogger sisteminde bu mevcut değildi ancak şimdi Blogger Draft sayesinde bu özelliği kullanmamız mümkün sadece Atlama aralığı ekle düğmesine basın sayfayınız bölünecektir oldu bitti.

draft blogger


Tabi benim gibi Klasik şablonlar dışında birini kullanmıyorsanız bu özelliği aktive edebilmeniz biraz uğraştıracaktır.Önce Şablonumuzu düzenlemek için Yerleşim->HTML kısmına geçiyoruz sonra

<data:post.body/>


Kodunu buluyoruz hemen altına

<b:if cond='data:post.hasJumpLink'>
<div class='jump-link'>
<a expr:href='data:post.url + "#more"'><data:post.jumpText/></a>
</div>
</b:if>



Kodu yerleştiriyoruz bundan sonra eğer draft sayfasından Atlama aralığı ekle seçeneğini seçerseniz sayfanızı böldüğünüz yerden devamı bağlantısı çıkacaktır.

Yok eğer klasik metin editörü kullanmayı tercih ediyorsanız çaremiz yine var sayfamızı böleceğimiz yere html penceresinden


<!--more-->


Tagını girmemiz sayfamızı bölmemizi sağlamaya yeter.

Bu bağlantımızda sadece Devamı yazsın istemiyorsanız Yerleşim > Sayfa Ögeleri kısmından postları yazdığınız yerde blog kayıtları kısmına düzenle diyoruz.Karşımıza Kayıt Sayfası Bağlantı Metni çıkacak burayı istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Derseniz anlatıyorsun da sen niye kullanmıyorsun.Ben genelde uzun metinler yazmadığım için benim açımdan bir problem teşkil etmiyor belki ilerde kullanabilirim.

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa