Ne Mutlu Türküm Diyene

27 Aralık 2009 Pazar


2009'da neler öğrendim

Geçen yıl ile ilgili bir yıl muhasebesi yaparken buldum kendimi.Düşündüm ula ben bu 2009'da neler öğrendim acaba (öğrendim mi gerçekten)Dedim bari madem düşünüyorum yazayım gitsin bloğuma, es kaza birileri okur falan onlarıda düşünmeye teşvik eder bir nevi amme hizmeti yani.Okuyuverin bakalım eksik varsa siz tamamlayın...

*Eğer gerçek bir aydınsanız Ergenekoncu olmaktan dolayı tutuklanabilirsiniz.Sadece tutuklanırsanız şanslısınız evinizeki müzik cdlerine kadar suç delili olarak toplanacaktır.Salıverilmezseniz endişelenmeyin takriban 20-25 ay sonra hakim yüzü görürsünüz.

*2.Cumhuriyetçi,dönek-Liboş ya da iktidar şakşakçısı iseniz tüm kanallarda size program yaptırılır cukka yaparsınız

*İktidar yalakası bir memur ya da savcı değilseniz başınıza her türlü iş gelebilir.Kafanızı soruşturmalardan kaldırmazsınız.

*Başbakanımız israile kafa tutabiliyor ancak DTP nin karşısında sus pus oluyor.

*Hak arayan bir emekçiyseniz gaz ve cop yersiniz ama terörist ve sempatizanıysanız her haltı yersiniz hemde özgürce.

*Bu ülkede can çok ucuz.Yaşarken kıymetiniz bilinmez ama ölürseniz badem gözlü olursunuz.

*Ölürseniz 3 gün bilemedin 1 hafta sonra unutulursunuz.(Aileniz ve 1.dereceden yakınlarınız hariç)

*Hastanelik olursanız muhtemelen ambulans gelene kadar 40'ınız çıkar.Olurda ambulans yetişirse sizi alacak hastane bulana kadar şehri turlarsınız hatta yekın şehirlere kadar gidebilirsiniz.Bir nevi Ambulansla mavi tur ama varış Tahtalıköy tekyön bilet.

*Başınız derde girerse polisi boş yere aramayın hırsızlık ve gasp gibi suçlarda muhtemelen fail yakalanmayacaktır.Eğer mümkünse tam teçhizatlı dolaşın...Evinizi mutlaka sigorta ettirin.Hatta paranız varsa hayat sigortası yaptırın.

*Trafikte mutlaka büyük araç kullanın küçük araçları sıkıştırma eğilimi var sürücülerin.

*Trafik ışıklarına uymaya çalışmayın o anda durum neye müsaitse yapın yoksa boş yolda kırmızıda beklerken arkanızdan gelen araç gacırt diye girebilir.

*Ülkemizde herşey değişir değişimin kendisi dahi.

*Kürt açılımı diye başlandı zamanla demokratik açılıma döndü ama ne olduğu hala anlaşılamadı

*Eğer iktidar yalakası,terör örgütü sempatizanı ya da terikat bağlantılı değilseniz içinde bulunduğunuz STK sivil toplum örgütü sayılmaz hatta terör örgütü üyesi muamelesi görebilirsiniz(Atatürkçü Düşünce,Çağdaş Yaşamı destekleme derneği gibi)

*Güzel yurdumuz hem parti cenneti aynı zamanda parti mezarlığı olabilir aynı anda.Bu sene tam sayısını hatırlamıyorum ama heralde 5-6 parti kuruldu.

*Eğer helikopter kazasında ölürseniz muhtemelen suçlusu ilk olarak egenekon denilecektir(Bknz.Muhsin Yazıcıoğlu) akabinde akıllara seza bir milyon rivayet çıkacaktır.

*Hızlı tren yapmayı kafaya koyunca önce hızlandırılmış tren yapıyoruz ancak normal hattan kullanıyoruz millet ölüyor akabinde Hızlı tren yapabiliyoruz ancak açmak için sabrımız yetmediğinden dünyanın en kısa hızlı tren hattına sahip oluyoruz.Ankara eskişehir arası :)

*Muhtemelen Telefonunuz dinlenmektedir.İktidar yandaşıysanız asker, karşıtıysanız polis tarafından.

*Ülkeyi ne kadar kötü yönetirseniz yönetin nohut, bugur,yardım çeki, kömür,çamaşır makinası dağıtarak iktidarda kalabilirsiniz.

*Amca dayı gibi tanıdıklarınız yoksa iş bulmanız çok zordur,olaki buldunuz büyük ihtimal sigortasız çalışırsınız,sendikalıysanız aidsli muamelesi görürsünüz.

*Belediye oy uğruna evinizi dere yatağına yapmanıza göz yumar elektirik,su bağlar ama başınıza sel feleketi geldimi bana mı sordular yaparken diyecek kadar aymaz olur.

*Tüm dünyayı etkileyen bir salgında (domuz gribi) başbakan çıkıp aşıya güvenmiyorum diyebilir.Bu yüzden kimseler aşı olmayabilir.Bunun neticesinde tüm avrupada ölen insan sayısının yarısı kadar insan yurdunda ölebilir.Sağlık bakanlığı aşıya bir dünya para yatırır ama aşı olan olmadığından aşılar elde kalabilir.İnsanlar korkmasın diye domuz gribine isim uydurulabilir (agribi)

*Eğer zenginseniz cinayet işledikten sonra aylarca arazi olabilirsiniz kimsecikler sizi bulamaz.(Münevver Karabulut - Cem Garipoğlu)

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar :)

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa