Ne Mutlu Türküm Diyene

7 Temmuz 2009 Salı


Oyuncak bebekten tahrik olan insan tiplemesi

barbieBuyrun akıllara seza bir mevzu daha efendim din konusu hassas olduğundan bu güne kadar yazmaktan imtina etmiş hatta uzak durmuştum ,değinmemiştim okuduğum bu haberden sonra yazmak farz oldu.Hürriyet Gazetesinde yayınlanan haberde pek çok konuda fetva veren Cübbeli Ahmet hocanın konuşmasına değiniliyordu.Oyuncak bebekler,Fotoğraf - heykel harammıdır değilmidir ?, Çocuğu olanların 2.çocuğu tüp olarak yaptırması caizmidir ? Kadın -Erkek doktor denklemi gibi akıllara seza konularda yorumlar yapmış.Okuduklarım arasında bana en çok bu ilginç geldi paylaşayım dedim.



Cüppeli Ahmet Hoca resmi internet sitesinde yayımladığı fetvasında oyuncak bebek kriterlerini açıkladı:

"Öyle bebekler yapıyorlar ki, saçlarını tarıyorlar, uzun bacaklı falan, bunlara izin yok. Normal insanı tahrik edecek gibi. Tıpatıp bebekler, üstelik çıplak gibi."


Bu sözlerin üzerine ne demeli diye düşündüm uzunca bir süre şimdi nasıl bir insan oyuncak bebekten tahrik olabilir acaba?El kadar bebeğe bakarak tahrik olmayı becerebilmek için insanda bir tuhaflık olması gerekir.Tamam takva konusunda hassas olabilirsiniz ancak bu kadarı anormal sayılmaz mı ? El kadar oyuncak bebekten tahrik olan küçük kızlardan da tahrik olabilir o zaman kolayca. Velev ki bu muteremlerin yanında bacılarımız, kız çocuklarımız bunların yanında 2 dakika boş ve yalnız kalsın büyük tehlike Allah muhafaza .Hüseyin Üzmez en basit örneğidir.Demekki Vakit gazetesi 6-7 yaşındaki bale yapan kızların fotoğraflarını boş yere sansürlememiş.Okur kitlesinin bu tarz bir fotoğraftan dolayı bile abdestinin bozulabileceğine eminler.Müslüman insan nefsine hakim insandır öyle oyuncağa bakmakla abdesti bozulacak adam varsa bir zahmet müslümanım deyipte diğer müslümanların adını kirletmesin.Hem bu oyuncak bir bebek adı üzerinde kız çocukları oynasın diye var.Bu oyuncak bebeklerin neden çıplaklıkları dikkatini çekmiş acaba zat-ı muhteremin? Büyüklerin oynaması için yapılan bebekler ayrı :)

Ne diyeyim Allah ıslah etsin,Akıl fikir versin...

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa