Ne Mutlu Türküm Diyene

23 Haziran 2009 Salı


Ömer Çelakıl Sorunsalı

Ömer ÇelakılEkranlarda gördüğümüz en ilginç insanlardan biride Ömer Çelakıl.Saçlarına bitiyorum elemanın.Aslında normal bıraksa bonus kafa olarak daha sempatik gelebilir(Fotoğrafta da görebilirsiniz).Kendisi Tıp Doktoru olmakla beraber Kutsal Kitabımız Kur-an'la ilgili habire bişeyler bulmasıyla meşhur.Yok Şu kadar şundan var yok bukadar bundan var ee sonuçta buna delalet hadi canım valla mı.Yüzlerce yıldır insanlar didik didik etmiş bulamamış sen bulmuşsun.Kâh ayetlerdeki kelime sayısından kâh kelimelere takla attırarark kâh tersten okuyarak birşeyler icad ediyor bu gece Saba Tümer'in programında yine televizyondaydı ve bir kelimenin tersten okunuşuyla "microbe" kelimesini çıkarmış birşeyler geveliyordu.İlginçtir Habertürk bu ara ufolara , Ömer Çelakıl gibi insanlara çok fazla yer vermeye başladı.Bilimin yerini alternatiflerle dolduruyorlar.Tıp doktorları yerine otla tedavi ettiğini ileri süren bi dünya kerameti kendinden menkul insan cirit atıyor.Demekki rating alıyor böyle şeyler tabi normaldir hastasını doktor yerine hocaya götüren,dualarını Rabbine değil kabirlere eden bir toplum mutlaka böyle abidik gubidik şeylere meyilli olacaktır.

17 Yorumgaçlı Okurcan:

Unknown on 10 Ağustos 2010 20:48 dedi ki...

Saçlarının şekli adamın kendisini ilgilendirir, yaptıklarını eleştirmek istiyorsan öyle yap!

cemo on 10 Ağustos 2010 22:02 dedi ki...

Yazıyı okusaydın yaptıklarıyla ilgili yazdıklarımıda görmüş olurdun :) Ayrıca saçlarıyla ilgili negatif bir eleştirimde yok olsaydı doğrudan yazardım.

Adsız dedi ki...

Ömer Çelakıl akıllı bir adam.Dinimiz düşünmeyi ve sorgulamayı emreden bir dindir.Elbette ki içinde bazı mucizeler olacaktır.Ama senin gibi dar görüşlü bağnazlar tek bir noktadan baktıkları için ne doğayı ne YARADANI ne de kendilerini anlayabilirler.Ömer Çelakıl'ın kelimeleri döndürmek ya da kelimelerle oynamak gibi saçmalıklar yapmıyor sadece tesadüf olmayan mucizeleri ön plana çıkarıyor ve çıkardıkları da hem yaradılanların hem de Kur'an'ın ne kadar güzel ve sistemli oluştuğunu açığa çıkarıyor.Eleştiri yaparken aynı zamanda düşün...

cemo on 31 Aralık 2010 15:13 dedi ki...

Sayın adını yazmaya korkan okur: Ömer Çelakıl aptal ya da akılsız demedim aksi olsaydı zaten tıp gibi bir bölümde okuyup doktor olamazdı.

Dar görüş ve bağnazlık konusuna gelince benim hakkımda zırnık bilgin olmadan nasıl bu kanıya vardın hayret doğrusu aa unutmuşum sizlere malum oluyordu değil mi :D

Düşünüp eleştiri yaptığım için yazdım bunları önüme atılan her bilgiyi doğru kabul etmem inceler ararştırır kendi mantık süzgecimden geçirdikten sonra yorumlarım sizede tavsiyem budur.

Ha unutmadan Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de gizli ve veya saklı bir bilgi yoktur aksi olsaydı hac suresi 16 ayet "İşte böylece biz o Kur'an'ı açık seçik ayetler halinde indirdik." Kamer suresi 17.ayet "Andolsun biz Kur'an'ı öğüt alınsın diye kolaylaştırdık" Yusuf suresi 2.ayet "Biz onu anlayasınız diye, Arapça bir Kur'an olarak indirdik" gibi surelerde belirtildiği üzere kur'an-ı Kerim in anlaşılabilir bir kitap olduğu ve apaçık olduğu yazılmazdı.

Bilmem bilirmisiniz ilk ayet "ikra, bismi-rabbikellezi halak" diye başlar yani Yaratan Rabbinin adıyla oku(anla) inşallah bir gün anlarsınız bişeyleri...

Tabi anlayabilmeniz için önce okumanız gerekir ya neyse :)

Adsız dedi ki...

Şimdi senin ve diğer arkadaşın yorumlarını okudum. Öncelikle saç mevzuna bende katılıyorum BU HALİ ÇOK KÖTÜ. Güzel demişin ben kabul etmem sorgularım. Peki Kuran-ı Kerimi sorguladın mı? Çünkü sorguladığında bu ayetler de bir sorun olduğu gözüküyor. Amacım kesinlikle seni böyle yerden yere vurmak değil bunu bilesin. Sadece senin dediğine bir şey diyorum. Sorgulamak demek her şeyi sorgulamak. Evreni, kuran-ı, incili. Ömer çelakıl bence başka bir taraftan bakmış bu konulara. Sonucunda dedikleri bir mantık çerçevesine oturtabiliyorsun. Çünkü sorgulanmaya en açık kitap kurandır. Bu benim düşüncem. Türkiye de o kadar çok saçma olay varki bence Çelakıl diğer olaylara göre daha masum kalıyor. Bence diğer dedğinle ayrı tutman lazım. Tabi senin fikrindir bunlar ama buraya da dök içinden geçeni koymuşun:). Kuran-ı anlamak bence hemen olabilecek bir şey değil. Senki her şeyi sorgulayansın anlıyamadığım bu ayetleri neden sorgulamıyorsun?

Umut..

Adsız dedi ki...

Ukala arkadaşım, öncelikle amacım seninle sidik yarışı değil. Sırf ismim yazmıyor diye korkak olduğumu nereden çıkardın?Emin ol korkak değilim. Ve seninde ismin ve soy ismin yazmıyor "cemo" diye saçma sapan bir ad ile yorum yazmşsın sanki kendi adını vermişsin de bana laf yapıyosun.Ben Yüce kitabımızda gizli yada saklı birşeyler var demiyorum önce kullandığım kelimeleri DEDİĞİN GİBİ O MANTIK SÜZGECİNDEN GEÇİR öyle yorum yap.Benimde söylediğim gibi Kur'an düşünmeyi araştırmayı emrediyor.Yüce kitabımız eğer senin sandığın gibi (düşüncelerin bunu gösteriyor) basit olsaydı günümüzde hala didik didik araştırılmazdı.(Yusuf suresi 2.ayet "Biz onu anlayasınız diye, Arapça bir Kur'an olarak indirdik" gibi surelerde belirtildiği üzere kur'an-ı Kerim in anlaşılabilir bir kitap olduğu ve apaçık olduğu yazılmazdı)benim anlatmak istediklerimi biraz anlayabilseydin böyle alakasız bir örnekleme yapmazdın.Kur'an dan örnekler veriyorsun ama daha Kur'an ı nasıl ele alacağını bilmiyorsun sen bence sabah programlarına falan katıl kendi egonu öyle tatmin et..

cemo on 1 Ocak 2011 14:14 dedi ki...

Sevgili umut:

Haklısın kuran en çok sorgulanmaya açık Kutsal kitaptır desek yeridir ancak Sn.Çelakılın yaptığı gibi harflerle uğraşarak yok şu ayette bu kadar harf var yok bu ayette bu kadar harf onlar bunu işaret ediyor dolayısıylada şu nun değeri bu ise karşımıza şöyle bir mucize çıkar babında değerlendirilmez.

Aynı yöntemle kitapçılardan satın alacağın her hangi bir kitaptada mucizelere rastlayabilirsin...

Benzer bir yöntem kullanan ebced alimleride bana kalırsa hataya düşmekteler.Zira islamın özünde kullandıkları yöntemin yeri yoktur

Yüce kitabımızı zahiri ve batıni olmak üzere iki şekilde yorumlayabiliriz kimi ayetlerinde, ki kesin hüküm bildirirler, zahiri anlama yani görünene bakmak gerekir birde önceki peygamberler ve yaşamış halklardan örnekler verdiği onlardan ibret alınması gereken ve içerisinde pek çok yönden anlam barındıran ayetler vardır bunlarda batıni bir şekilde yorumlanır.

Kuran'ı tam anlamıyla kavrayabilsen zaten peygamber ahlakına ve yaşamına sahip olursun.Ortada bir meselede kalmaz.:)

cemo on 1 Ocak 2011 14:34 dedi ki...

Sevgili süper zeka adsız:

O kadar zekisin ki cemo'nun cem,cemil vs isimli insanlara takılan bir lakap olduğundan ve ayrıca cemo isimli insanlar olduğundan haberin yok. Korkak olmasaydın en azından ismini belirtirdin ki karşımda bir bayan mı yoksa bir erkek mi olduğunu anlayabilir en basitinden isminle hitap edebilirdim.

Bak medeni cesareti olan başka bir okuyucu direk adını yazmakta bir beis görmemiş demekki kendi fikirlerinden gayet emin ve niyeti sadece bu fikrini beyan etmek senin gibi dur ben şuna bir laf sokayım gediğine otursun derdinde değil.Ha bu arada bana laf sokmaya da çalışmazsan sevinirim ortalık bana laf sokmaya çalışırken gedik olup gezenlerle kaynıyor :)

Ben asla kuran basit bir kitaptır demedim okuyup anlaşılabilecek bir yapıdadır.Sen onu anladıkça diğer manalarına ulaşırsın.Sendeki kapasite ne kadarsa o kadarından nasiplenirsin o yüzden didik didik ediliyor yüzyıllardır.Bir önceki yorumda dediğim gibi eğer herkes tam anlamıyla kitabımızı anlayabilecek olsaydı insan-ı kamil statüsüne girerdi ve islam alemi bu gün yaşadığımız sorunların hiçbirini yaşamıyor olurdu kapiş...

"Ben Yüce kitabımızda gizli yada saklı birşeyler var demiyorum" demeden önce sadece "tesadüf olmayan mucizeleri ön plana çıkarıyor" demiş olmasaydın sana bir nebze hak verebilirdim hem gizli saklı bişeyler var demiyorum diyorsun sonra önplana çıkartılması gereken mucizelerden bahsediyorsun daha kendi düşüncelerindeki çelişkilerden kurtulamamışsın kalkıp benim fikrim üzerinden ahkam kesiyorsun.

Kur'an ı nasıl ele alacağını önce senin öğrenmen gerekiyor kanımca.İlk olarak türkçe mealinden okuyarak başlayabilirsin.Arapça öğrenmen uzun sürer :) Ha unutmadan iyi oku belki bir gün anlarsın....

Bu arada sabah programlarına sen katıl uçan adam gibi meşhur olursun belki :)))

Adsız dedi ki...

Öncelikle senin kadar zeki olmadğım için şükürediyorum çnkü senin kadar zeki olsaydım beni eğitim kurumlarına bile almazlardı.Gelelim ad konusuna adının lakap olduğunun farkındayım bunu bana senin gibi zeki bir vatandaşın öğretmesi komik bi durum ve beni çok gurulandırdı doğrusu:)Şunuda söylemeliyim ki seni laf sokmaya bile layık görmüyorum hala isim diyosun sana burda ismimi versem nolur vermsem nolur?Bu sence cesaretin göstergesimidir?Neyse sana bunları öğretmek için daha çok erken büyü birazdaha ozaman öğrenirsin ama yinede üzülme şimdi işin gücün yokya içine dert edersin meşguliyet olur sana.adım BUĞRA bşka platformlarda da tartışabilirz.Bunun için sana bir iletişim adresi veriyorum bunu sadece sıkıntıda olan insanları oyalamak için kullanıorm araba123456@hotmail.com burdan da oyalablirim seni.

cemo on 3 Ocak 2011 07:02 dedi ki...

Şimdi oldu Buğra kardeşim isminle hitap edebilmek yeterli benim için.

Ben sana aptalsın ya da benden daha az zekisin demedim.Beni laf sokmaya bile layık görmediğin için öncelikle teşekkür ederim zira laf sokmaya kalksaydın halim ne olurdu düşünemiyorum bile :)

Karşındaki insanı tanımadan büyü vs kelamlar etmen oldukça komik kaçıyor.Tamamiyle ön yargılarınla hareket ettiğin belli bu da seni beni olmakla itham ettiğin "dar görüşlü bağnaz" kişiler sınıfına sokuyor.Yazdıklarından anlaşıldığı kadarıyla büyümeye ihtiyacı olanın sen olduğu alenen ortada.

Verdiğin iletişim adresinden sana ulaşacağımı ve başka bir platformda seninle tartışacağımı zannediyorsan yanılıyorsun.Ne o kadar vaktim ne de deveye hendek atlatacak sabrım yok :)

Umarım bir gün görüşlerini insanca aktarmayı başarabilirsin.O zaman karşındakiyle doğru düzgün tartışabilir fikir alışverişi yapabilirsin.

Adsız dedi ki...

Sana ''dar görüşlü bağnaz''yakıştırmasını kullanmakta haksızlık ettiğimi farkındayım bunun için affına sığınıyorum dilin kemiği yok ne de olsa bazen böyle hatalar olabiliyor.:) Fakat sende oraya adımı yazmadım diye ''Korkak'' yakıştırmasını yapmakta haksızdın bunuda söylemeden edemiycem.Bunların haricin de dilimizi iyi kullanman gerçekten takdire şayan.İyi yada kötü bütün eleştiriler bence önemlidir.Yazdığın ilk yorumda biraz kendini beğenmişcesine bir tavır sergilediğin için(bunuda kötü amaçlı olmayan bir eleştiri olarak al) belki biraz sert bir tutum içerisine girmiş olablirim.İlk yorumunda dediklerine katılıyorum toplumumuzun bu kadar cahil oluşu benide üzüyor.Umarım gelecek nesiller ki buna genç bir birey olarak bende dahil sayılırım bu durumu biraz olsun değiştirebilir ve hayatlarını kulaktan dolma bilgilerle değilde daha çok akıla yönelik olarak bilgilerle sürdürürler ve düşünme yetilerini kullanmaya başlarlar ama umarım sabri beyler hiç ölmez:)Benden bu kadar sanada bundan sonrası için iyi yazmalar...

cemo on 3 Ocak 2011 08:40 dedi ki...

Hatanı kabul ederek yaptığın haksızlığın farkına vardığını göstermen çok hoş bir davranış olmuş.Keşke en baştan böylesi nazik bir üslupla eleştirini beyan etseydin boş yere sinir harbi kıvamına gelmezdi diyaloğumuz.

İyi dileklerine bende katılıyorum.Umarım tüm toplumumuz okumayı bir zahmet yerine bir zaruret olarak görse ve şu cehaletinden kurtulsa.

Teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

ömer çelakılı tarışırken birbirinizin zeka seviyesini ölçmeye başlamanız hayret verici.

Adsız dedi ki...

dargörüşlübağnazcemo
asde159@hotmail.com
gel bakım alım fiyakanı cemo

cemo on 18 Şubat 2011 07:54 dedi ki...

Bak arkadaşım benim görüşüm bu beğenirsin ya da beğenmezsin ama olayı gelde fiyakanı alalım muhabbetine çevirmen seviyeni açıkça ortaya koyuyor bu seviyede ben bulunamam kusura bakma sen git en iyisi kendi seviyendekilerle tartış hadi selametle :)

Senin "über zekan" ve "muhteşem bilgi birikiminle" nasıl başederim değil mi :D

Adsız dedi ki...

arkadaşım iyi güzelsin da önce bi sen eleştirmeyi,eleştiri kültürünü öğrensen.adamı izlememişsin etmemişsin yok saçı acayipmiş,çıkmışta neymiş efendim abudik gubidik şeyler söylüyormuşta.senin üslubunca sana eleştiri yapılınca hemen sinirleniyorsun,seviyeni daha da düşürerek size malum oluyor değil mi gibi laflar edebiliyorsun.birini eleştireceksen önce analiz edersin,sonra yanlış bulduğun yerleri insan gibi söylersin.istersen neden belirtirsin,istersen belirtmezsin sana kalmış.ama gidipte yok size malum oluyor değil mi haha,yok sivri zeka sevgili okurikorkak okur dersen 10 yaşında çocuklar gibi hayat boyu he he denip mükemmel sandığın dünyanda çürür gidersin.eleştiri kültürüne daha da önem vermelisin.

cemo on 2 Mart 2011 07:48 dedi ki...

Bak sevgili adını yazmayan son yorumcu izlemediğim okumadığım dolayısıyla hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığım biri hakkında ahkam kesmem yorumda bulunmam.Bana karşı kendi üslubumda yorum yapılsaydı sinirlenmezdim.Karşındaki insan seni bağnazlıkla itham ederken sen kalkıp ona aman efendim sepet efendim diyemezsin kimse yapmaz bunu.Ayrıca kimseye sivri zeka demedim lütfen beni söylemediğim sözlerle itham etmeyin.

Yazısını okuyup beğenmediğin bir insana ismini dahi belirtmeden tabiri caizse giydirmeye kalkarsan giydirmeye kalktığın insanda adını yazmadığından dolayı seni korkaklıkla suçlarsa şaşırmaman gerekir.

Yorumlarımı karşımdaki insanın hitap şekli ve yorumundaki üslubun seviyesine göre şekillendiriyorum normal olarak, aksi takdirde anlaşmak mümkün olmuyor maalesef.

"Güzide" tavsiyelerin için sana söyleyebileceğim son söz ne olur sende kendime bir blog aç ve takriben 3 sene kadar sana yapılan bu abidik gubidik "adsız" yorumlarla uğraş ondan sonra görelim bakalım sabır, seviye,eleştiri kültürü muhabbeti yapabiliyormusun :)

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa