Ne Mutlu Türküm Diyene

24 Ekim 2011 Pazartesi


Nefret Tohumları

Van depreminin ardından sosyal medya mecrasında gözlemlediğim bazı vakaalar açıkçası beni ciddi manada endişelendirdi.Bu toplum ne zaman bu kadar nefretla donandı böylesi nefret bir bünyeye nasıl ağır gelmez hayretler içerisindeyim.

Bazı şaşkalozlar neredeyse depremde ölen kürtler oldu diye zil takıp oynayacaklar.Vay efendim oradaki insanlar pkk destekçisiymiş polise taş atıyormuşta bilmemne yahu varsın isterse vatan haini olsun orada yaşayan insanlar seninle aynı kimliği taşıyor mu taşıyor aynı oksijeni aynı suyu paylaşıyormusun paylaşıyorsun birde aynı dindensin ve sen bu insanların felaketinden kıvanç duyuyorsun ya yuh olsun sana.Bu tavrınla Marmara depreminden sonra 7.4 yetmedi mi diye pankart açan akıl fukarasından ne farkın kaldı aynı bokun laciverdisin sende.Seçim sonuçlarına bakarsan o bölgedeki insanların en az yarısı birlik ve bütünlük için oy vermiş yani o enkazların altında yatan her 2 kişiden birisi senden benden bizden.

Hele yardım çalışmalarına büyüklük taslayarak yaklaşanlar var onları da bir kaşık suda boğasım var.Siz böyle yaptınız ama bak başınıza bir iş geldi mi yine biz yetişiyoruz safsatası.Tabi sen yetişeceksin şaşkaloz onlar senin vatandaşın ettiğin yardım belki orada şimdiye kadar sana başka gözle bakmış birtakım insanların fikirlerinde değişim yaratacak bölge halkının indindeki Türk algısı bir nebze olsun değişecek ama sen böyle yaptığın zaman buna fırsat vermiyorsun ki.Adamın başına kakarsan yaptığın yardımın ne kıymeti kalır.Ha yüzüne küfretmişsin ha yaptığın yardımda büyüklük taslamışsın bir fark yok.

Birde madalyonun öbür yüzü var tabi devlet nerde niye bize - bölge halkına çabucak yardım ulaşmadı diyen dangozlar mevcut onlarıda unutmamak lazım.Bre gafil bunu senin deprem telaşene ve üzüntüne vermek isterdim ama bu gün kadar yaptığınız söylemler bunun bir gaflet belirtisi olmadığını ortaya koyuyor daha bu sene içerisinde Kütahya'da yaşanan depremde de devlet anca sana ulaştığı sürede ulaştı kütahyadaki insanlara ama oradakiler ağlamadı senin gibi "dövlet bize bahmiir" demediler.Büyük Marmara depreminde devlet oraya tam anlamıyla ancak bir haftada hakim olabildi hafızanı yoklarsan hatırlayacaksın.Ayrıca sen böyle saçma sapan yakınma diye ekstradan hızlı olmaya çalıştı.Millet sana kucağını sen açtı hala "dövlet bize bahmiir" kısmını bir geçemedin.İnan bölgede terör melaneti olmasa çok daha candan yaklaşırdı kalan insanlar.Yardıma bizzat gelmek isteyipte pkk'nın fenalığından ürküp gelemeyenler var haberin var mı?

Deprem dolayısıyla yardıma gelmek isteyen israil'in yardım önerisinin reddinden sevinen gebeşlerede bir çift sözüm var.Yahu insan hiç siyasi gerekçelerle yardım önerisini reddeder mi bu kadar mı çıktınız insanlıktan.İsrail'den gelecek uzman ekipler enkazdan 3-5 kişiyi kurtarsa fena mı olurdu yazık değilmi hiç canlar üzerinden siyasi hesap yapılır mı? Vay efendim israil yardım ederek bizi dünya nezdinde küçük düşürecekmiş ulan bunu ancak senin mercimek kadar beynin tahayyül edebilir.Sana ve senin gibi düşünenlere ancak BSG denir.Kafan birazcık çalışırsa (Rabbin bir mucizesi olurda) açılımının ne manaya geldiğini rahatça anlarsın.

2 Yorumgaçlı Okurcan:

Adsız dedi ki...

erciş köyünden gelen fotoğraflara bakarsan oraya hala yeterli yardımın sağlanamadığını görürsün. 17 ağustosta biraz daha tecrübesizdik. ama 17 ağustosu görmüş bir millet olarak bundan ders almalıydık. van da binalar böylesine kağıt gibi yıkılmamalıydı. daha ilk gecesinde insanlar aç açıkta kalmamalıydı. bu devletin yetersizliği ve acizliğidir. devlet ki hele bizimki gibi deli gibi deprem vergisi toplayan devlet, deprem fay hattı üzerinde yaşayan Türkiye'nin her an her yerine yardım ulaştırabilme kapasitesine sahip olmalıydı. o yüzden nerde bu devlet diyen halk bunu hangi dilde söylerse söylesin sonuna kadar haklıdır. bununla birlikte söylediğin her şeye katılıyorum. insan, dilinden, dininden, ırkından öte önce insandır. sadece insan olması onu değerli kılar.

cemo on 24 Ekim 2011 13:07 dedi ki...

Zennubecim bu güne kadar hangi musibetten ders aldık ki? Aymazlık,angutluk,adamsendecilik almış başını yürümüş tarih tekerrür etmesin de ne yapsın?

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa