Ne Mutlu Türküm Diyene

31 Ekim 2011 Pazartesi


Kazanan ve kaybedenler

Yazmazsam içimde patlardı yazayım dışarda patlasın istedim.Belki yazdıklarımdan memnun olmayacak insanlar olabilir olsun varsın kimseyi mutlu etmek gibi bir mükellefiyetim yok netice itibariyle.

Şehitlerin üzerine van depremi felaketide eklenince apartta bekleyen bazı dangozlarında köklemesiyle devlet-i alimiz 29 ekim cumhuriyet bayramı kutlamalarını iptal etti malumunuz.Heralde arkadaşlar isminde kutlama geçtiğinden mütevellit konuya fransız olduklarından dolayı milletin kop kop yaptığı üçyüs beşyüs diyerek göbecikleri döktürdükleri bir şenlik olduğunu tahayyül etmiş olsalar gerek.Kutlamaların iptali üzerine netice itibariyle seviçten göbek atan cumhuriyet düşmanı bir güruh var.Hatta bazıları siz cumhuriyeti kutlayın ben demokrasiyi bekliyorum kutlamak için diyecek kadar densizlik bile yaptılar.Onlar zaten konu dışı kaale almaya bile değmezler.

Ardından çok güzel bir gelişme yaşandı duyarlı ve cumhuriyet aşığı vatandaşlar harekete geçerek kendi alternatif cumhuriyet bayramlarını kutladılar gösterişten uzak asalet ve vakar içerisinde.Belki sayıları yüzbinler değildi meydanları ağzına kadar dolduramadılar ama vatansever insanların yüreklerine dolup taştılar.

Enteresan olan cumhurun başı ve başbakan kutlama olmasın deyü ferman salmış insanların kutlama yapmasına izin vermemişken aynı gece sanki inadına düğün dernek cirit attılar.Sormazlarmı adama bu ne pehriz bu ne lahana turşusu ?

*** *** ***

Avrupanın göbeği pariste terörü lanetlemek için bir araya gelmiş kadın,çocuk,ihtiyar,genç kalabalığa organize bir grup terör örgütü sempatizanı - mensubu tarafından saldırı düzenlendi.Akabinde herifler utanmadan Türk Faşistlerine engel olduk keh keh keh diye videoyu youtube'a yüklemişler.Kadın çoluk çocuğun olduğu ortamı basmak kolay sıkıyorsa amacı maraz çıkartmak olan gerçekten hazırlıklı bir grup Türk Milliyetçisinin önüne çıksanıza yer mi maçanız? Anca çoluk çocuğa saldırırsınız.

E be benim beyinsiz arkadaşım diyelim Türklerin hepsi faşist peki sen bu yaptığınla faşistin önde gideni olmuyor musun? Zulmünden kaçtığını söylediğin faşizmin bir neferi olmuyor musun?

Bu muhteremlerin dilinden barış,kardeşlik demokrasi eksik olmuyor heralde Türkçeyi bilmiyorlar bunların dilinde barış - kavga,kardeşlik - kalleşlik,demokrasi de terör eyleminde bulunup kan dökme şeklinde anlam buluyor.

Son zamanlarda ciddi mânâda kavram kargaşası var demokratım diyen faşist,sosyalistim diyen ırkçı,dindarım diyen liboş çıkıyor ya bu vatandaşlar bu kavramları bilmiyor ya da biz bugüne kadar yanlış öğrendik :)

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa