Ne Mutlu Türküm Diyene

6 Ekim 2011 Perşembe


Kime güvenelim?

İleri demokrasi sayesinde 19 aydır içeride olan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer sonunda tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiler.Gözünü sevdiğimin memleketinde arabanla adam ezer öldürürsün 2 ayda çıkarsın ama parasız eğitim yani"hak" arasan böyle senelerce içerde kalırsın işte.

Yazık değil mi bu gençlere başbakanın önünde açtıkları bir pankart yüzünden hayatlarını kaydırdılar.Dünyaları götüren kodamanlara bişeycikler olmazken çetenin allahı olanlar davalara bile uğramazken? Şimdi berna ve ferhat'ın içerde kaldığı günlerin vebalini kim ödeyecek söylermisiniz? Hadi maddi olarak karşılandı 19 ay ya manevi acısını yarasını kim ve nasıl onaracak ?

Berna ve Ferhat pankart açmaktan 19 ay içerdeyken yasak olmasına rağmen kapalı kasa kamyonetle taşıdığı 8 işçinin ölümüne neden olan kişi sadece 5 yıl hapis cezası aldı ve 3 ay cezaevide kaldı.ironi mi deseeem adaletsizlik mi bilemedim.

Ya kocaelinde kocası tarafından tehdit edildiğini yetkili mercilere bildiren kadının yine korunamaması olayına ne demeli? Yazık değil mi kadıncağıza yanına bir koruma veremediniz diye rahmetli oldu ama işinize gelince 100-200 korumayı yığıyorsunuz başkasına ama bir kadıncağızın yardım çığlığına kapanıveriyor kulaklarınız.

Peki biz kime güveneceğiz şimdi ???

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa