Ne Mutlu Türküm Diyene

3 Ekim 2010 Pazar


Ondan bundan birazda şundan bölüm 10

Pikaşu
Necip Türk büyüklerimiz bu hafta boş durmamış çok ama çok güzel konuşmuşlar inanılmaz akıllara seza.Memleketin burnunun b.ktan neden çıkmadığı ortada :) Kendi beyanlarının üzerine fazla bir yorum yapmayacağım zaten gerekte olmadığını göreceksiniz.

İlk devlet büyüğümüz Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu kendisi şöyle buyurmuş;"Din görevlimiz sadece namaz kıldıran memur değil. Sosyal hayata müdahale eden kanaat önderi olmalı" breh breh breh yahu biz devrimlerin bir kısmını din görevlilerinin camide kalması amacıyla yapmadık mı? Ne çabuk unuttunuz devrimleri? Osmanlının başına ne geldiyse ulema sınıfı yüzünden gelmedimi? Sosyal hayata müdahaleleriniz bu insanların hayatını cehenneme çevirmedi mi? Zor bela aydınlanmaya başlamışken insanlar bu yolu tıkamayın. Ne olur düşün artık bu milletin yakasından cenderelerinize hapsetmeyin.Ortaokul-Lise mezunu doğru düzgün arapça okuyamayan,anlayamayan ve konuşamayan kerameti kendinden menkul imamlar mı bu milletin önünü açacak kanaat önderi olacak? Bin senedir tüm islam alemine uyduruk hurafelerle cahiliye devrini kim yaşattı.Sizin kanaat önderliğinizi gördük en son Endonezya'da aylarca millete kıble diye başka yöne döndürüp namaz kıldırdınız.Bırakın bundan sonra Bilim Adamları kanaat önderi olsun.Yetti artık iktidar hırsınızdan gına geldi.

İkinci devlet büyüğümüz Eski Milli Eğitim bakanı Hüseyin Çelik zat-ı Muhterem buyurmuşlar ki; "Doktora yapmış biri ile ilkokul mezunu bir kişiye aynı süre askerlik yaptırmak doğru olmaz".Söze gelince demokrat ve eşitlikçiydiniz hani geçen sene benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi diyen Aysun Kayacı'ya neden o kadar yüklendiniz peki rezil kepaze etmeye kalktınız her biriniz bir koldan saldırdınız? Aynı mantık değil mi? Ha çobanla oyunu bir görmeyen Aysun Kayacı ha sizin okumuşla okumamış arasıdaki askerlik süresi farkından yana olan tavrınız arada ne fark var? Demekki işinize gelince söz konusu olan oy olunca "Salon Demokratı" çizginizden kayıp basbayağı ayrımcılık yapabiliyormuşsunuz.Aysunun Suçu ne idi?

Üçüncü ve son devlet büyüğümüz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan son dahiyane sözü tam bomba;“Bizde ne yazık ki üniversiteye yerleşen öğrenci hayatının artık garanti altına alındığına inanıyor. Dünyanın hiçbir yerinde her üniversite mezunu işe yerleşir diye kural yok” olmuş.Madem öyle ne diye habire yeni üniversite açıyorsun diye sormazlar mı adama? Madem iş bulamayacak elimizdeki mezunlar yeni "işsiz üniversiteli" yaratmaya ne hacet.Ya iş yaratın bu insanlara ya da yeni üniversite açmayı bırakın.Açın meslek yüksek okullarını insanlar iş öğrensinler.Millet canını dişine takarak biriktirdiği paralarla çocuklarını dershaneye, kazanırlarsa üniversiteye yolluyor yazık değil mi bu insanlara? Biraz tutarlı olun insaf yahu.Tabi hazretin kendisinin tuzu kuru arkadaşının sözde "bursuyla" okuttu çocuklarını herbirini iş güç sahibi etti geri kalan başının çaresine baksın.

Allah hepimize sabır ve Akıl fikir ihsan eylesin.İhtiyacımız var

7 Yorumgaçlı Okurcan:

Beyaz Piyon on 3 Ekim 2010 21:59 dedi ki...

Artık muhâtab olup eleştirmeye bile tenezzül etmediğim insanları tertemiz bir yorumla eleştirmişsin. Bardakoğlu "laikliği" kafasında çoktan silmiş bi insan olarak öyle talihsiz saçmalamalarda bulunabilir, normaldir. Hüseyin Çelik dersek, cemaatine Kpss sorularının servis edilmesine göz yuman bir insan olarak laflarının tutarlı olmasını beklememek gerek. Sonuncusu*na gelirsek, en son izleyim dediğimde ATV'de ağlıyordu, ağzına kadar akan gözyaşını da kameralarda iyice çıksın diye silmiyordu. O dakikadan sonra ismini bile anasım yok. Çünkü o adamdan herşey beklenir. Yarın eyalet sistemine geçelim, doğunun ismini de değiştirelim (isim malum...) derse şaşırmayın. Yani üniversite okuyan da aç kalacak demesine şaşırmayın, daha çok çok değişik şekilde sizi şaşırtabilir çünkü :)

KELEBEK on 4 Ekim 2010 03:11 dedi ki...

sana tek kelime ile helal demek istiyorum ...
keşke bu seslenişlerimiz ilgili mercilerin kulağına gitsede içerden seslenişler bizide yiyip bitirmese bu ülkeyi anlayabilmek için bu ülkenin beyinlerine ur olmak lazım ....

cemo on 4 Ekim 2010 07:38 dedi ki...

Mockingbird haklısın dostum bu saatten sonra herşey beklenir bunlardan.

KELEBEK canım benim benim gibi binlerce insan serzenişte bulunuyor duyuyorlar mı? Çok dindarlarya onların anladığı dilden söyliyeyim araf suresi 179.ayette der ki "Onların kalpleri var. Fakat anlamazlar, gözleri var, fakat görmezler, kulakları var, fakat işitmezler....Onlar gaflet içindedirler. " Kalpleri mühürlenmiş bi kere ne yapsan karetmez

Adsız dedi ki...

kadrodaysan insansın, değilsen oyun da değersiz olur, dağda ölmek üzere en önden giden de sen olursun, açıkta kalan da, sansüre uğrayan da... burası Türkiye :S

cemo on 4 Ekim 2010 12:12 dedi ki...

Öyle valla zennube :( Artık düzen böyle

C3Moi on 4 Ekim 2010 17:16 dedi ki...

Bu son olsun siyaset sıktı :)

cemo on 4 Ekim 2010 18:36 dedi ki...

C3Moi siyaset sıkıcı olmasına sıkıcı da yazmadan da olmuyor dostum.Sen susarsan ben susarsam kimse haksızlıkları çarpıklıkları dile getirmezse nasıl düzelecek ?

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa