Ne Mutlu Türküm Diyene

19 Ekim 2010 Salı


İnternet Sahtecileri - Katgut.com

Aslında yazmaya başladığımda farklı bir konu vardı aklımda ama arkadaşımın birinin bana gönderdiği adrese tıklamamı tıkladığım taktirde puan toplayarak ödül kazanacağını söylemesiyle yaşanmaya başlananlar konuyu değiştirmeme neden oldu.Arkadaşımı kırmamak için her türlü riski göze alıp tıkladım karşıma çıkan sitede arkadaşımın 1 puan kazandığı belli miktarda puan kazandıktan sonra ödülünü alabileceği yazılıydı.Ödüllerde az buz değil iphone,Toshiba laptop,playstation,nintendo wii,telefon vs vs oldukça kallavi şeyler.Sevindim açıkçası ama siteye de bir gözatmadan çıkmayayım dedim.

İlk dikkatimi ve şüphemi çeken oldukça güzel hit aldığı belli olan sitenin iletişim ve destek mail adresinin hotmail olması oldu.(Ciddi bir site iletişim adresi olarak hotmail değil kendi uzantısından info ya da iletişim@ bilmemne.com gibi bir adres kullanır)Biraz daha okuduğumda site sahibi arkadaş kendisine turkcell ve teknosa gibi iki deve teşekkür ederek bir nevi referans olarak kullanmış ancak sitenin herhangibir yerinde ne turkcell ne de teknosa'nın logosunun olmaması iyice şüphelerimi arttırdı.Tabi şüphelenince ufak bir araştırma farz oldu.Kullanım sözleşmesine baktığımda baştan sona bozuk bir türkçeyle hiç bir hukuki bağlayıcılığı olmayan bir metinle karşılaştım üstelik saçma sapan şeyler yazılıydı.Sitede baştan kendisini dava edemeyeceğimizi beyan eden bir kullanım sözleşmesi devamında bombaların geleceğinin habercisiydi.


Web sitemizde ödül verilmemektedir. Web sitemiz tamamen test amaçlı kurulmuştur.Şuan site viral bir projedir. Bir çok büyük şirketin yaptığı viral reklam projelerini hatırlatır, reklam kanunlarını sizlere belirtirim. İleriki zamanlarda sistemi oturtursak ödül vermeye başlayacağımızı planlıyoruz.Eğer benim haklarımı anlıyor ve onları kabul ediyorsanız bu demektir ki sitemde gördüğünüz her hangi bir şey özeldir ve görünmemelidir. Bu bana ait kişisel WEB serverdir ve başkasına ait değildir. Lütfen sitemi terk ediniz.Bu sitenin sunduğu hiçbir şey, ya da olanak için sorumluluk almıyor ve kabul etmiyorum.


Sitenin sahibi olan arkadaş sisteminin aslında hiçbirşey vermeyi vaadetmediği ileride "belki" verebileceğini yazmış.Tabi bizden topladığı mail adresleri vs kişisel bilgilerin gizliliği konusunda herhangi bir teminatta vermemiş.Ayrıca sitelerinin bir reklam sitesi olduğuda sözleşmede belirtilmiş ancak neyin reklamı yapılıyor o da belli değil.

İyice araştırdım ve bu sitenin tamamiyle hit, mail vs bilgi toplamak amacıyla kurulmuş sahte bir oluşum olduğuna emin oldum.Google amca sağolsun adresi aradığında karşına o site hakkında hemen hemen herşey dökülüyor.Başka sitelerde de adamların yaptığı sahecilik açık açık yazılmış.Hatta yapılan telefon görüşmelerinin kayıtları bile var.

Bu sitenin yaptığının sonucu mutlaka savcılıkta biter boru değil 1890 kişiye ödül vereceklerini taahhüt etmiş durumdalar ama vermeyecekleri kesin :) Yayınladıkları ödül fotoğrafları bile 2.el malzemelere ait.

Siz siz olun böyle saçma sapan her sitenin ödül vadlerine inanıp kişisel verilerinizi paylaşmayın.Ödül beklerken spam maillerden başka bişey kazanamazsınız.İşin kötü tarafı mail adreslerinizin ve kişisel verilerinizin kimlerle paylaşılacağıda ayrı bir muamma.Dertsiz başınıza dert almayın derim.

Keyifli Sörfler...

4 Yorumgaçlı Okurcan:

zey0zey on 20 Ekim 2010 13:08 dedi ki...

bloglar yarışıyor diye de insanların mail ve şifrelerini topluyorlar, ki buna üye olan salaklardan biri de benim =) pat diye üye olmuştum vaadettikleri şeyleri görünce gözüm mü döndü bian anlamadım. kolpa olduğunu anlamam biraz geç oldu tabi

cemo on 20 Ekim 2010 13:31 dedi ki...

O da feyk mi çıktı :) haydee valla ondan hiç haberim yoktu incelemedim.Allah bilir daha ne dünmenler dönüyor haberimiz yok.Ne güzel iş yahu aç bi yarışma ya da hediye sitesi doldur bedavadan database ne ala memleket....

KELEBEK on 16 Ocak 2011 23:44 dedi ki...

bir mail adresim var onu gereksiz insanlar ve iş amaçalı kullanıyodum bir bilgisayar oporötürü olarak işe aldığımız eleman benim mailimi istediğinde o maili verdim ve vermez olaydım ona o mail adresimi verdiğimden beridir tarafından gelen saçma saan mailler yetmiyomuş gibi birde tarafıma gönderdiği o hapı bu hapı yok büyütücü yok küçültücü bir açıyorum 1000 yakın mail krizi geldi tabi kapatttım giti :( allahtan o gerkesiz adresimi vermişim adama adam tam bir

cemo on 17 Ocak 2011 08:15 dedi ki...

Hemşo sendeki de şansmış ha :)))

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa