Ne Mutlu Türküm Diyene

30 Eylül 2010 Perşembe


Blogları kimler izliyor

izleyici
Biz neden blog yazıyoruz içimizdekileri özgür bir mecrada dökmek ve tabiki okunmak için okunduğumuzun en büyük göstergeside takipçilerimiz ve izleyicilerimiz.Uzun zamandır izleyici kitlemdeki dalgalanmalar üzerine bu konu hakkında düşünmeye başladım.Ne zaman yazsam diye düşünüyorudum kısmet bugüneymiş.Benim gibi sizlerde merak ediyorsunuzdur bloglarımızı kimler takip ediyor diye bende kendi gördüğüm ve bildiklerime göre bir sınıflama yaptım.Her zamanki gibi kimi yerde oldukça genellesem ve ayrıntıya inmesemde kendi fikirlerim umarım kimse üzülmez ve kırılmaz.

1-Bakıp Kaçanlar:Bu muhteremler genelde arama motorları üzerinden ya aradıkları bir kelime ya da hasbel kader bloğa denk gelirler.Amaçları sadece aradıklarına bakıp kaçmaktır.Çok az bir kısmı kalıcı olur sizi favorilerine ekler arada bir kontrol ederler.

2-Adsızlar:Bu kitle gayet ilginç bazıları sadece okur ve yorum yaparken içlerinden bazıları blog sahibidir menfii bir yorum yapacağı zaman adsız zırhına bürünüp rahatça sövdükten sonra gizliliğinin ardına saklanarak derin bir oh çekerler.Adsız olarak yorum yapmalarının en önemli sebepleri yorum bıraktıkları blog sahibinin kendi bloglarına gelip onlara cevap vermesinden çekinmeleri ayrıca yapacakları hatalı bir yorumda rezil olmaktan korkmalarıdır.

3-İzleyip yorum yapmayanlar:Adı üzerinde bloğunuzu izlerler sizi takip eder ve okurlar fakat hiç yorum yapmazlar neden yorum yapmadıklarını hiç bilmiyorum aralarından biri şifa niyetine neden yorum yapmadıklarını yazarsa öğrenmek istiyorum gerçekten.

4-İzleyip yorum yapanlar:En sevdiğim kitle candır canandır bloglara sinerji katıyorlar.Karşılıklı görüş alışverişi sayesinde yeni dostluklar, blogküreler,blog buluşmaları hatta yurt çapında şahane kampanyalar oluyor.

5-Kopyala - Yapıştırcılar ve İçerik Hırsızları:Bu arkadaşlar hakikaten en problemli olanları bazısı açar bir wp site rss'den bloğunuzu sömürürler bazıları daha o kadar donanımlı değildir blogger sahibidirler tek tek kopyala yapıştır suretiyle içeriğinizi çekerler.Geçici başarıların ve ziyaretçi sayılarının peşindedirler uzun vadede muaffak olduklarını hiç görmedim.Sömürecek içerik bulamadıklarında apışır kalırlar ve bir süre sonra blog ve siteleri kapanır gider.

Eksik hatalı noktalar mutlaka olmuştur her ne kusurumuz olduysa affola.Eğer ilave etmek istediğiniz okuyucu tipolojisi varsa sizde yorumla ilave ederseniz sevinirim :)

21 Yorumgaçlı Okurcan:

Joey Potter on 30 Eylül 2010 16:27 dedi ki...

Okuyup yorum yapanlar benim içinde en makbul kişilerdir. Bana yorum yapmayan ama bir şekilde tanıştığım ya farklı sosyal ağlarda konuştuğum kişilerin en büyük mazereti çekiniyor olmak. Neden çekiniyorlar onu bilmiyorum :)

C3Moi on 30 Eylül 2010 16:43 dedi ki...

senden 2 kez esinlenip yazdıgım oldu.

cemo on 30 Eylül 2010 16:48 dedi ki...

Joey Potter bencede çekinecek ne var anlamıyorum ki altı üstü fikir beyan ediyosun normal hayatındaki isminde yok burda madara olmazsın neyine çekiniyorlar ki?

C3Moi esinlenme konusuna gelince bende arada esinleniyorum sağdan soldan esinlenmeyen mi var? Hiç esinlenmiyorum birilerinden diyen yalancının önde gidenidir

yasemen k. on 30 Eylül 2010 19:03 dedi ki...

çok yerinde tespitler olmuş..
Benim de dayanamadıklarım copy-paste'ciler..emeğe saygısızlık ve kişiliksizlik başka bi'şey değil !

cemo on 30 Eylül 2010 19:45 dedi ki...

Yasemen bloggerler arasında kopyacıları seven kimse olduğunu zannetmiyorum zaten :) adamlar emek hırsızı yankesiciden pek bir farkları yok

Mia Wallace on 30 Eylül 2010 20:38 dedi ki...

ben canım cananım ve şımarığım şu yorumumlaç

cemo on 30 Eylül 2010 21:11 dedi ki...

Miacım senden ala can ve canan bulunur mu hiç aşkolsun :)))

Sleepandbeer on 30 Eylül 2010 21:44 dedi ki...

4.yü bizde seviyorum burdan onlara öpücüklerimi iletiriyorum

Ecehan on 30 Eylül 2010 23:05 dedi ki...

O zaman;
SEVELİM, SEVİLELİM!

"leb" demeden... on 1 Ekim 2010 01:05 dedi ki...

3 ve 4 arasında gidip geliyorum :-/

aysema on 1 Ekim 2010 01:32 dedi ki...

Blogları öncelikle blog yazarları okuyor. Diğerleri gelip geçerken uğruyor, bazıları ilgisini çeken bir şey bulursa biraz kalıp gidiyor; sanırım kimisi de kızgın ayrılıyor aradığını bulamamışsa. Çünkü bazen tek bir sözcük kişiyi hiç de ilgisi olmayan bir bloga yönlendirebiliyor.

Neyse yorum konusu önemli, yazarı isteklendiriyor, ama zamansızlıktan belki de okuyup gidiyoruz. Belki de yazar söylenecek her şeyi söylemiş oluyor. Bize söz bırakmıyor.

Neyse iyi ki yazıyoruz, iyi ki okuyoruz. Sevgilerimle...

Çavlan on 1 Ekim 2010 01:52 dedi ki...

yorum yapmak herkesin tercih ettiği bir şey değil, hele kendi blogu olmayanların nerdeyse hiç tercih ettiği bir şey değil. her yazınızı okuyanlar, ama asla yorum bırakma alışkanlığında olmayanlar da var, bunların hepsi gayet normal geliyor bana. ben ya nerdeyse her yazılarını okuduğum, her gün baktığım bloglara (ki çok azlar sayıca) yorum bırakıyorum, ya da çok ilgimi çeken bir konuda mutlaka fikir beyan etmem gerekiyorsa... yani yazı hoşuma gider, ilginç gelir ama ekleyecek bir şeyim yoktur ya da benim fikrim zaten bir başkası tarafından yazılmıştır, ya da yazılmamıştır ama bir yorum yazacak kadar önemsemem konuyu. işte ben genelde okuyup yorum yapmayanlardanım da, nedenlerini açıklamak istedim -gerçi bu yorumu yaparak kendimle çeliştim :p

son olarak: 5. gruptakilerden büyük bir şiddetle nefret ediyorum.

mihrace on 1 Ekim 2010 02:00 dedi ki...

bir de sen de onu takip et diye seni takip listesine alan bir güruh var. onu unutmuşsun yavru. bunların bir kısmı blogcu ki genelde copy paste tarzı blogları oluyo. bir kısmı da dünyanın öbür ucundan abidik gubidik ürünler tanıtıyolar:p

DOZ BUYUCUSU on 1 Ekim 2010 03:08 dedi ki...

güzel tespitler,bi zamanlar ben 1 numaraydım terfi ettim 4 teyim şimdi.

Adsız dedi ki...

Bende esinlenmiştim ama bu o kadar da yanlış birşey değil
Başkasının yazdığı yazıyı okurken uffacık bir kelime yada cümleden hoooooooop sana ilham gelir sende yazını şak diye yazarsın..




Neden açıklama yaptım bilmiyorum.
Belki de esinlendim diye vicdan azabım yedi beni.

kepazeyim on 1 Ekim 2010 06:12 dedi ki...

3tenim ben, neden yorum yapmadııma gelince öyle işte.

KELEBEK on 1 Ekim 2010 07:39 dedi ki...

cemooo ben bugüne kadar yorum yapamamıyodum sana :) deniyodum ama uyarı veriyodu sürekli şükür sonunda yorum yazabildim :) ben seni yakından takip ediyorum ama bu teknik aksaklık beni deli etmişti uzun çabalarım sonucu başardım ...

cemo on 1 Ekim 2010 07:42 dedi ki...

mEta:4.grup dediğim gibi bir blogger için en şahene kitle yazdığın yazıdan zevk almanı sağlıyorlar.

Ecehan:Katılıyorum sevelim sevilelim :)

"leb" demeden...:Hemen hemen hepimiz 3 ve 4 arasında gidip geliyoruz bazen yorum yapılacak bişey bulamıyorsun bezende yorum yazmadan duramıyorsun aslına bakarsan blog sahibinin yazdığı yazıyla alakalı bir durum.

aysema:Yorum gerçekten çok önemli

Çavlan:Kendinle çelişsende fikirlerin benim için önemli yorumun için teşekkürler.

mihrace:Doğru bak onu unutmuşum izleyici kazanmak için izleyici olanlar :)

'DOZ BÜYÜCÜSÜ':Bloggerlerin çoğu zaten senin dediğin gibi.Birşeyler arasın güzel bir bloğa rastlarsın beğenip önce dışardan takip edersin sonra adsız yorum yapmaya başlarsın bi bakarsın sende bir blog açmışsın :)

Baş Harfi Ğ:Esinlenmek kadar doğal bişey yok takma kafana vicdan azabı yapma kendine.

kepazeyim:Yorum yapıyorsunya işte bal gibi :)

FKH on 1 Ekim 2010 07:55 dedi ki...

tespitlere bakılırsa genellikle içerik hırsızlığı gibi saçma bir olay yoğurulmuş.

içerik aslında kaynak belirtilerek alındığında faydalı. lakin iş copy+paste girince çığırından çıkıyor..

cemo on 1 Ekim 2010 08:38 dedi ki...

KELEBEK:Yorum yapabilmene sevindim sorun varmı diye her hafta kontrol ediyorum halbuki :( Default temalardan kullanmayınca oluyor böyle bazı teknik aksaklıklar

cemo on 1 Ekim 2010 08:44 dedi ki...

FKH:İçerik kaynak belirtilip alındığı zaman seninde belirttiğin gibi yazıların daha geniş kitlelere ulaşması ve bilinirlik açısından faydalı bu duruma kimsenin itiraz edeceğini zannetmem.

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa