Ne Mutlu Türküm Diyene

23 Ocak 2010 Cumartesi


Tuğba Özay Sendromu

Tuğba ÖzayMüjdeler olsun nurtopu gibi yeni bir şarkıcımız oldu başlıktan tahmin edebileceğiniz üzere Tuğba Özay albüm çıkarmış.Şimdi diyeceksiniz işin garip tarafı ne, valla bende bilmiyorum böyle sesi olmayan şarkıcılık yaptığını zanneden insanların albüm yapmasının yapabilmesinin garip bir tarafı yok zaten.Bu ülkede herşey olabilirsiniz bi tek rezil olamazsınız.Okan Bayülgen'in programında 2 şarkısını seslendirdi açık söylüyorum ilkokul 3.sınıf öğrenciside aynı seviyede bir albüm yaparmış.Bende yakında koltuk altımı pırtlatmak suretiyle bir oratoryo yazmayı planlıyorum"Manken Şarkıcılar Oratoryosu".Petek Dinçöz,Tuğba Ekinci,Seçkin Piriler,Ayşe Hatun Önal gibi müzikle yakından uzaktan alakası olmayan insanlara ne diye albüm yaparlar acaba? Bu albümler para kazandırıyor mu? Zannetmiyorum.Sadece görüntüden ibaret birinin çıkarttığı albüm ne kadar satabalir ki para kazandırsın.Böylesi insanlar albüm yaparken bir dünya müzisyen hakettiği halde albüm yapamıyorlar çünki onların arkalarında böyle "para babaları" yok ya da zengin sevgilileri.Zaten mp3 olayının çıkışıyla ve internetin hızlanıp genişlemesiyle şarkıcıların albümlerden para kazanma olasılığı ve imkanı gittikçe azalmışken böylesi şarkıcı kılıklı mankenler piyasada cirit atarken ben ülkemdeki müziğin geleceğinden endişeliyim.

Neyse yeni şarkıcımız Tuğba Özay müzik dünyamıza hayırlı uğurlu olsun ne diyeyim :)

4 Yorumgaçlı Okurcan:

E-demir on 24 Ocak 2010 04:18 dedi ki...

Dün bende izledim. Resmen çıldırdım. Bunun gibiler yüzünden sektörün kalitesi düşüyor. Asena da albüm çıkaracakmış. Albümleri 1000 nin üzerine çıkmaz.. bunları biz böyle şımarttık.

cemo on 24 Ocak 2010 06:37 dedi ki...

Çıldırmamak elde değil :)))

Adsız dedi ki...

İnsanların emeklerini böyle basite alamazsınız.Herkesin beğeneni ayrı ,seveni ayrı..Kıskançlık yapmaya,kompleksinizi yansıtmaya gerek yok.beğenen izler,beğenmeyen başka kanala geçer.Bence Tuğbanın albümü gayet güzel olmuş,sözlerini de kendi yazmış.Herşeyden önce bir yaşanmışlık ve emek var.Seside piyasada müzisyenim diye geçinen birçok kişiye on basar.Helal olsun,Ayrıca tuğba özay sadece manken değil,sunucu,sinema ve dizi oyuncusu,sporcu,yazar(kitabı çıktı,bedel alıp okumanızı tavsiye ederim)aerobik dvd si ve ilk defa Türkiye de kendi kataloğunu çıkaran mankendir.Bbc nin Türkiye tanıtımında ülkemizi temsil eden Tek topmodeldir..

cemo on 25 Ocak 2010 16:35 dedi ki...

Sayın "Adsız" adsız diyorum zira isminizi bahşetme zahmetine bile katlanmamışsınız.Sizin beğenmeniz benim beğenmemi gerektirmez hakaret etmeden eleştiri sınırları içerisinde istediğimi yazarım...Blog yazmanın amacı budur zaten.

Haklısınız sesinin 10 basacağı yine kendisi gibi mankenliktenn şarkıcılığa transfer olmuş diğer ekürileri olur ancak.Tuğba Özay'ın yaptıkları kendini ilgilendirir açıkçası ben onun yazdığı kitabı okumam (Parayla da bedavada),rol aldığı diziyi izlemem (oyunculuğuda iyi değil) aerobik cdsiyle hiç işim olmaz fitness vb atraksiyonlarla ilgilenmem.Manken olarak yaptıklarıda kendini ilgilendirir beni değil.

Kısacası sizin bu kadar Tuğba Özay hayranı olma hakkına sahip olmanız kadar benimde dilediğim gibi eleştirme hakkım var.Evet beğenmedim bana gayette basit geldi şarkıları seside hiç iyi değil.Tuğba Özay'ı şarkıcı kategorisine sokarsam o kategorideki diğer insanlara haksızlık ederim kusura bakmayın.

Ha olur yıllarca bu işin eğitimini alır sesini düzene sokar gayet ciddi şarkılar alır güzel bir albüm yapar o zaman beğenebilirim ama şimdiki albümü için kusura bakmayında sadece emek var diye güzel diyemem.

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa