Ne Mutlu Türküm Diyene

24 Ocak 2010 Pazar


Daybreakers izlenmeli mi yoksa İzlenmemeli mi?

DaybreakersUmutla beklediğim filmlerden biriydi daybreakers,ilginç bir konusu vardı şahane film yapmaya müsait.Birkaç gün önce izledim açıkçası bende hayal kırıklığına yolaçtı,Üzüldüm güzel bir konu heba edilmiş halbuki oldukça sağlamda bir oyuncu kadrosu var Ethan Hawke(Vampir hematolog -esasoğlan),Willem Dafoe (Vampirden insana dönüşebilmiş eski vampir),Sam Neill (Filmin esas kötüsü vampirlere kan sağlayan şirketin patronu) gibi oyuncularla bu mevzu bundan çok daha iyi işlenebilirdi.Film ilk başlarda gayet güzel gidiyor fakat ortalarına doğu sıkıntı başlıyor bir türlü filme nüfuz edip olanları hissedemiyorsunuz,sonuna doğru artık bitse de gitsek moduna geçiyorsunuz.Görsel efektler vasatın biraz üzerinde kötü bile denilebilir.Dönüşüme uğramış vampirler içler acısı 80'li yıllarda bile daha iyi yaratık tiplemeleri yaratılabiliyordu.Vampir - Kurtadam dünyasına yeni bir soluk getiren Underworld serisiyle kıyas kabul edilmeyecek derecede kötü vampir tiplemeleri hatta twilight daybreakersin yanında cennetten çıkma.Dün bugünki yazım için tekrar izlemeye çalıştım ilk yarım saatten sonra atlaya atlaya gittim ııh yok yok 2.sefer sonuna kadar izlenmiyor afakanlar basıyor hücceten gidecekmiş hissine kapılıyorsunuz.Hele insanların kurtuluşu için uydurulan reçete akıllara seza gülmekten yarılabilirsiniz.

Filmin Konusuna gelince:2019 yılında yaşanan bir veba salgını dünyadaki insanların çok büyük bir bölümünü vampire dönüştürmüştür. Artık kimse yaşlanmamaktadır. Fakat ortada büyük bir sorun vardır; sayıları iyice azalan insanlar artık vampir ırkına yeterli miktarda kan sağlayamamaktadır. Bu sırada insanlardan oluşan bir direniş gücü de vampirleri tekrar insana dönüştürmek için bir tedavi aramaktadır. Direnişçiler bunun için üst düzey bir vampir olan hematolog Edward Dalton’ı (Ethan Hawke) kaçırırlar( Kaçırmaktan ziyade ikna ederler ).

Daha çok detaya girmeyeyim zaten tek sefer izlenebiliyor baştan hevesiniz kırılmasın.Vampirli filmlere bayılıyorsanız izleyin ama sakın umutlanmayın ahım şahım değil bana kalsa 10 üzerinden 6 anca alır o da oyuncularının hatırına.İMDB 7.1 vermiş çok bile vermiş.

Merak eden varsa daha önce burada fragmanını vermiştim izleyebilirsiniz.

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa