Ne Mutlu Türküm Diyene

7 Mart 2012 Çarşamba


Şark kurnazlığı

Kendini kurnaz zanneden sınırlı beyinleri tanımlamak için kullanılan bir tabir şark kurnazı işte bu muhteremlerden memleket sathında bol miktarda nefes alıp kıymetli oksjenimizi tüketiyor.Şark kurnazı diyerek eğitimsizleri aşşağıladığımı düşünmeyin sakın sadece hem kapasitesi sınırlı hemde uyanıklık peşinde olanlardan bahsetmek istiyorum sadece.

Bu tarz insanları tanımak zor değildir ufak tefek işlerin peşinde gezerler ve bu ufak tefek işleri haletmek için dahi çakallık yapmanın peşindedirler.Akılları fikirleri cinliğe çalışır bir koyup beş alma sevdasından usanmaz herşeylerini bu uğurda heba edecek kadar gözü karadırlar örneğin dört duvar bir gecekondu yapar her sene bir kat çıkar bir bakmışsınız ruhsatsız 5-6 kat bina ve 20 daire sahibi olmuş tabi kendisi gibi uyanıklara satar bu daireleri hepberaber mutlu mesut geçinirler belediye yıkım için kapıya dayanana ya da bir depremde topluca helak olana kadar.

Sorsan hepimizden müslüman, dini, diyaneti hepimizden iyi bilir, dürüstlük ve ahlak abidesidir kendisi :)

Geçenlerde bu gibi şark kurnazlarını tokatlayan bir şebeke yakalanmış olayın iç yüzünü öğrenince gülmekten sandalyeden düşeyazdım bu şebekenin elemanı eski hayatımda ben Veysel Karani idim gelin sizlere cennetten şöyle lebi derya boğaza nazır arsa vereyim diyerek yaklaşık altı milyon lira dolandırmış.

Yahu bu devirde hâlâ para ya da başka birşey ile cenetten arsa alınabileceğini zanneden varsa bir zahmet kendini en yakın yükseltiden atsın oksijen ziyan olmasın kendide toprağa karışıp en azından gübre işlevi görerek topluma bir fayda sağlasın.

İbdet ve insanlığın yerine nakitinle yer satın alarak cennete girmeye kalkarsan böyle kaparlar elindeki avcundakini...

Eskiden olsa sinirlenirdim dolandıranlara zira eğitim ve öğrenim kaynakları kısıtlıydı dar gelirli insanların bilgiye ulaşmaları neredeyse imkansıza yakındı şimdi öyle değil gayet ucuz fiyatlara bigisayar ve internet erişimi bulmak mümkün aç araştır kardeşim cahil kalma artık cehaletin bahanesi yok.

Şimdi bana kızanlar olabilir fakir adam okumamış cahil kalmış vs diyebilirsiniz de muhterem zaten çok yoksul adam istesede böyle şebekelerin kurbanı olamaz zira parası yoktur hali hazırda alamaz cennetten dağıtılan ucuz imarlı arsaları.Şebekenin dolandırdıkları da az buz değil hakim,avukat,öğretmen vs gibi eğitimli kimseler.

Dediğim gibi bu iş sadece cehaletlede açıklanamayacak düzeyde yoksa geçenlerde bilkentte okuyan öğreciyi ben Hızır Peygamberim diye 2 sefer tokatlayabilir miydi başka bir şebeke :) Yahu muhterem hadi ilk sefer boşluğuna denk geldi yuttun zokayı kendini hızır diye tanıttı ikinci sefer nasıl yedin adam telefonla aramış birde be allahın akıllısı Hızır Peygamberin telefon kullanmaya ihtiyacı olur mu hiç mi dininden diyanetinden haberin yok senin.

Aynı yöntemle ikinci şebeke daha önce de bir iş adamından ikibuçuk milyon lira tokatlamış sorsan o iş adamına kendini kaçın kurasıyım ben böhöhühöyt diye övünür.

Müstehak size bilader müstehak sizin gibi şark kurnazlarına müstehak.Hayatını çakallık peşinde harcarsan bir gün bir tilki gelir senin herşeyini alır elinden...

3 Yorumgaçlı Okurcan:

Unknown on 8 Mart 2012 01:13 dedi ki...

Kurnaz değil de, baştan sona düzenbaz, tiyatrocu onlar...

cemo on 8 Mart 2012 06:55 dedi ki...

@gürhan bir nevi düzenbazlık sevdası zaten şark kurnazlığı :)

Adsız dedi ki...

cehaletin cok oldugu yerde su kurnazlarıda cokolur

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa