Ne Mutlu Türküm Diyene

1 Mart 2012 Perşembe


İnsana verilen değer endeksi

şevket_çavdar
Eminim böyle bir endeks ya da ölçülebilir bir kıyas sistemi olsaydı Türkiye büyük ihtimalle sondan birinciliğe doğru yarışırdı.Zira insana verilen değer çok düşük seviyede diyeceksin ki insana az değer veriliyor da başka şeylere değer veriliyor mu peki cevabım hayır bu topraklarda hiçbirşeyin kıymeti kalmadı artık ne can,ne ahlaki değerler ne hayvanlar ne doğa sadece ve sadece para kıymetli gerisi traş.

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesinde yapılan kol ve bacak nakilinin ardından sanki bir yarışma içerisindeymişler gibi Hacettepe Üniversitesi'de çoklu organ nakli işine girdi.Şevket Çavdar adlı vatandaşımıza iki kol ve iki bacak naklettiler buraya kadar iyi hoş ama işin ilginç tarafı bu nakile başlanmadan önce Akdeniz Üniversitesinde yapılan iki kol ve bir bacak naklinde hastanın vücudunun verdiği tepki yüzünden bir bacağının geri alınmak zorunda kalınması hiç dikkate alınmadı.Yapılan organ naklinin ardından maalesef Şevket Çavdar yeni organlarına kan pompalamaya kalbinin yeterli gelmemesi sebebiyle sorun yaşadı nakledilen uzuvlar geri alınmasına rağmen kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Nakilden önce basın karşısında gevrek gevrek gülerek açıklamalar yapan doktorlar bir anda ortadan kayboldu.Kolay değil tabi bir hayatın sorumluluğunu üstlenmek bizim hırsımız yüzünden hayatını kaybetti diyebilmek.Kıyıdan köşeden durumu geçiştirme mahiyetinde birtakım açıklamalar yapıldı o kadar.

Aklıma normal raylar üzerinde trene son gaz hız yaptıran akabinde pamukovada onlarca vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan bürokratlar geldi.Şimdi başlarını yastığa koyup fosur fosur uyuyan bürokratlarla bu nakle onay verenler arasında ne fark var Allah aşkına?

Önce iki kol nakledip bekleseydiniz vücudu alışsaydı kollarını kullanabilseydi birkaç yıl sonra bacakları da nakletseydiniz ne kaybederdiniz?

Bu acelenin bu reklam çabasının amacı ne?
İnsanlar sizin kobayınız mı deneğiniz mi be? Nasıl bir hırs bürümüş gözlerinizi?

Şevket Çavdar yakında ölecek bir hasta olsa mecburen yapılsa nakil eyvallah adamcağızın hayatını kurtarmak için hertürlü riski göze aldılar diyeceğim ama hayatına devam edebilecek bir insana böylesi ağır bir nakil işleminin hemde sonuçları neredeyse bilinerek yapılmasının adı nedir?

Ben bişey söylemiyeyim ama siz anlayın

Akabinde Sağlık Bakanı televizyonda katıldığı programda geçiştirme babında organ bağışı ve nakli konusunda insanların şevki kırılmasın demez mi Allahım sen bana sabır ver aynı hızlandırılmış tren faciasında ulaştırma bakanının yaptığı suya trit açıklamalar gibi.

Buraya yazıyorum Şevket Çavdar hayatını kaybettiğiyle ailesi de onun acısıyla kalacak, tren faciasında bürokratlara nasıl bişey olmadıysa Hacettepe üniversitesinde de ağalara bişey olmayacak, kabak tren faciasında nasıl suç makinist'e kaldıysa nakil sonucu gerçekleşen ölümde de belki bir iki torpilsiz gariban asistanın meslek hayatının lekelenmesiyle mevzu kapatılacak.

Tazminat davası açsalar dahi alacakları üç kuruş para bundan sonra yapılacak böyle riskli işlemlerde kimsenin gözünü korkutmayacak zira kanunlarımızda verilecek tazminatın kmseyi zengin edemeyeceği öngörülüyor.

İşkenceden hayatını kaybeden Engin Çeber için verilmesine hükmedilen tazminat 36 bin lira düşünün gerisini.

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa