Ne Mutlu Türküm Diyene

26 Mart 2012 Pazartesi


Enteresan insanlar

Eskiden cehalet utanlıcak bir mevumdu insanlar cehaletlerinden ar eder, hicap duyarlardı.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına geçenlerde katılan bir hanım ablamız herşeyin nasıl değiştiğinin bir göstergesi kendisi Yeditepe Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler Bölümünde okurmuş yarışmada sorulan TBMM'nin diğer adı nedir sorusuna Parlemento yerine verdiği Yüce Divan yanıtıyla bir anda tanındı :)

Tabi haliyle kendisi sosyal medyada epey mavra makara malzemesi oldu.İşin suyunu çıkartıp yeditepeye gelmesin okulun adını lekelemesin diyenler ayıp etmişler bana kalırsa, yarışma heyecanıyla olabilecek şeyler bunlar.İlk başlarda kolay değil tv ekranı karşısında insan ilk seferinde adını bile söylemekte zorluk çekebilirken paniklemeden yarışmak zorlayabilir diye düşündüm güldüm geçtim sadece.

Böyle birşey başıma gelse açıkçası bir süre utancımdan yerin dibine girer insan içine çıkamam ortalarda görünmezdim.Eleştirileri sineye çeker gıkımı bile çıkarmazdım.

Enteresanlık buradan sonra başlıyor (benim kendisine karşı hissiyatımın değiştiği noktada burası) zaten ablamız utanacağı yerde olayı tabiri caizse arsızlığa vurmuş.Twitter hesabına baktım ona buna laf yetiştirmeler,laf ebesi olma çabaları, bir zeytinyağı olma hevesi sorma gitsin.

Az önce gördüğüm kadarıyla bu akşam'da 5N1K'da konuk olacakmış :)

Gazetelere verdiği beyanlarda "Ayrılsın, Yeditepe’nin adını lekelemesin’ demişler. Bunu söyleyenler o soruyu bilsinler de göreyim" demiş tamam ablacım sana okuldan ayrılsın diyenler sonuna kadar haksız eyvallah ama "o soruyu bilsinler görelim" ne demek üniversitede yoldan 100 adam çevirsek eminim 99'u bilir arada bir senin gibi gazete okumaya bile bu sene başlamış biri çıkar bilemez :)

"Gazete okumaya bile bu yıl başladım" cümlesini nasıl kurabilir üniversite 2.sınıf öğrencisi yahu hani imkansızlıklar içerisinde yetişirsin gazete alacak değil karnını doyuracak parayı bulamazsın gıkım çıkmaz lakin özel üniversitede okuyorsun be ablam kendini bu güne kadar neden geliştirmeye niyetlenmedin hiç? Hayat sadece saç baş, makyaj, moda, öss sorularından ibaret değil ki.

Bu cümleleri kuran insanın artık heyecan içerisinde yanlış cevap verdiğini düşünemiyorum kendisi kusura bakmasın.

Sanırım bu durumun en büyük müsebbibi yaşadığı meşhurluk sarhoşluğu kolay değil daha düne kadar adını sanını bilmeyen binlerce insan ondan söz etti egosu tavan yaptı madem meşhur oldum vereyim ayarı gitsin diye düşündü.

Umarım yakında yaşadığı hayalden uyanır ve dünyaya döner yoksa işi zor gerçi ömrü boyunca para var huzur var hayat bana güzel mottosu içinde yaşamış bir varsılın kısa zamanda uyanacağını düşünmüyorum ama Allahtan ümit kesilmez.

Ablamıza hayatta başarılar diliyorum tabi bu kafayla neyi başarabilirse :)

2 Yorumgaçlı Okurcan:

can istanbullu on 28 Mart 2012 01:23 dedi ki...

Size kısmen katılsamda, katılmadığım noktalar var.Belki bu olayı basın bu kadar abartmasa idi sizde bu yazıyı yazmazdınız.Tamam ünüversite aşamasına gelmiş biri tabiki bilmesi lazım. Ancak toplumda futbolun f sini bilmeyen, peygamberimizin ismini bilmeyen, yada fakiri tanımayan, örneğin Karabükün il olduğunu bilmeyen bir sürü insan var.Yani hayatımızda bu yarışma programı ne kadar yer alması doğru.Bu yarışma programı tam bir rezalet.Bir bilgi yarışmasından insan bu kadar para kazanmamalı bu da adalet değil.Profösörlerin ne kadar para aldığı bir ülkede satte 500 milyar kazanması doğrumu?Yani bence gülüp değil ama üzülerek meseleleri geçmek lazım

cemo on 28 Mart 2012 13:41 dedi ki...

Can bey sokaktaki insan elbet bazı şeyleri bilmeyebilir bu normal ancak üniversitede Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler Bölümü öğrencisi olan ve bilgi yarışmasına katılan bir bireyin en azından bu kadar basit şeylerde bocalamaması gerekir diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa