Ne Mutlu Türküm Diyene

6 Ocak 2012 Cuma


Enteresan gelişmeler

Dün gece ajanslara düştüğünde hayretler içerisinde kaldım İlker Başbuğ'un tutuklandığı haberine.Bir genelkurmay Başkanı Silahlı Terör Örgütü yöneticiliği ve darbeye teşebbüsle suçlanarak cezaevine kondu.İnsanın tüylerini diken diken eden bir hadise.Savcıların hangi verilere dayanarak bu suçlamayı yaptıkları ve ellerindeki kanıtlar ise tam anlamıyla bir muamma üstelik genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının yargılanması anayasanın 148.maddesi gereğince yüce divanda yapılması gerekirken özel yetkili mahkemelerde bu işlemin yapılması ister istemez insanın aklında soru işaretleri oluşuyor.

Bizim "aydın" liboşlar tv'lerde salyalar akıtarak sevinç gösterilerinde bulunuyorlar güya bu tutuklama sayesinde ülkenin üzgürlük baremi bir çıta daha yükselmiş demokrasimiz daha güçlenmiş peki hangi demokrasi ve özgürlük? Pankart açmaktan 19 ay yatılan bir ülkede demokrasi mi olur? Gazetecilik faaliyetlerinden tutuklu 80'e yakın insanın olduğu bir ülkede özgürlük mü olur?

Referandum sürecinde herşey daha güzel olacak diye bırbır edenler şimdi iktidarın yargıyıda ele geçirmiş olduğunu görmüyorlar mı? İstediğini içeri attırıyor istemediği hemen dışarda.Şike davası ise bunun en bariz göstergesi...

İlker Başbuğ'un tutukluluğunun bize gösterdiği şudur artık Türkiye'de dönüşüm tamamlanmış karşı devrim amacına ulaşmıştır.Parti devleti artık geçerli düzendir demokrasi ve özgürlük ise sadece içi boş iki ütopyadır.Ya partidensindir ya düşman tıpkı Demokrat partinin bir zamanlar oluşturduğu Vatan Cephesi'nin üye olmayanlara baktığı göz misali.

Komik olan genel kurmay başkanı silahlı örgüt yöneticisi olmakla itham ediliyor doğal olarak bu örgüt TSK olmalı peki TSK'nın başkumandanı kim Cumhurbaşkanı değil mi o zaman örgütün başı cumhurbaşkanı olmalı sırada Cumhurbaşkanı mı var?

Emrinde koca 700.000 kişilik ordu olan bir genelkurmay başkanı 3-5 dandik siteyle mi darbe yapacak.Bir talimatıyla yüzbinlerce askeri sokağa sürebilecek binlerce tanka-uçağa sahip İlker Başbuğ darbe yapmak istese neden etkisi sınırlı internet siteleriyle uğraşsın ki?

Türk Silahlı Kuvvetleri büyük bir töhmetin altına sokulmuştur resmen terör örgütü muamelesi yapılmıştır.

Türkiyenin içinde bulunduğu çevresel ve siyasi koşullar belli bu tatavanın ardından daha ne büyük süprizlere gebe acaba.

Allah sonumuzu hayretsin.

2 Yorumgaçlı Okurcan:

Dalgaları Aşmak on 6 Ocak 2012 09:17 dedi ki...

Uludere ile sıkışanlar nasıl gündem değiştireceklerdi?

Ayrıca adı geçen siteler 1999 da açılmış ve İlker Başbuğ amacını aştıkları gerekçesi ile bu siteleri durdurmuş.

cemo on 6 Ocak 2012 13:34 dedi ki...

Aynen gündem değiştirmek için yapılmış gibi geliyor bana da.Daha önce ergenekon dalgalarının zamanlamasının manidarlığıda gayet uygun bir referans noktası görüşüm açısından.

Adamcağız hiçbir günahı vebali olmamasına rağmen içeride diğer muhalifler gibi.

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa