Ne Mutlu Türküm Diyene

3 Kasım 2011 Perşembe


Yeni Ali Kemaller

Televizyonda tartışma programlarını izledikçe Atatürk'ün meşhur sözü aklıma geliyor "Kahramanı kadar gafili de, haini de çok bir milletiz".Her ne hikmetse ekranlar vatansever insanlara değilde daha ziyade yeni jenerasyon kadın - erkek Ali Kemal Jr.ların hakimiyetinde.

İşleri güçleri belirli odaklardan aldıkları bilgilerle toplumda dezenformasyon temelli manipülasyon yapmak zırnık kadar tarih bilgileri ve über zekalarıyla yarattıkları kendi hayal dünyalarındaki tarihi topluma empoze etmek.Öyle ya yoksa başka türlü millet kendi tarihinden geçmişinden kopartılıp bilinçsiz bir güruh haline getirilebilir ki?

Tabi ancak böyle yaparak patronlarının uslu elemanları olup maaşlarına zam alıyor ve pıtırak gibi biten tartışma programlarında daimi koltuk ve maaş sahibi oluyorlar.

Yeni Ali Kemal jr.'ların ortak özelliği istisnasız hepsinin herbokolog olmaları bilmedikleri ve uzmanı olmadıkları bir konu yok programda birisi mazallah beyin cerrahisinden bahsetse 40 yıllık cerraha ameliyat öğretecek kadar cesarete sahipler.Tarihçiye tarih,ekonomiste ekonomi,jeoloğa jeoloji dersi vermekten hiç çekinmezler.

Bizi ilgilendiren kısmı ise tarih.Bu muhteremlerin ortak noktaları ise asıl meslekleri tarihçilik olmayan hatta tarih konusunda literatüre herhangi bir katkısı olmamış kimseleri referans alarak ( Mustafa Armağan gibi )"gayri resmi tarih" anlayışını pompalamaları.

İşte bu yüzden Nagehan Alçı'nın Atatürk'e diktatör dediğini duymak hiç tuhafıma gitmedi zira eşi ROK'la beraber bu yeni nesil Ali Kemal jr.topluluğunun önde gelen isimlerinden kendisi.

Dün twitter'de dolanırken takip ettiğim arkadaşlardan hanımefendinin Hulki Cevizoğluyla aynı programda olduğunu haber aldım ve izlemeye başladım lakin hanımefendinin Atatürk'e diktatör yakıştırması yaptığı argümanlar o kadar saçma ki akıllara seza.İstiklal Mahkemeleri,Takrir-i Sükun kanunu ve Muhalefetin olmayışı (daha doğrusu denemelerin başarısız olması) diktaya delaletmiş.Hanımefendi zahmet edip devrimlerin nasıl yapıldığını araştırsa ve diktatör diye nitelendirilen insanların uygulamalarına bakıp mukayase etse (kapasitesi olduğunu sanmıyorum ya Allah'tan ümit kesilmez) gerçeği bilecek.Bana kalırsa gerçeği kendiside adı gibi biliyor ama söyleyemez zira Atatürk'ü överse arkasındaki Ali Kemal Jr. güruhunun desteğini kaybedebilir.Mazallah gelen cukkalar kısılır sonra evin taksitleri nasıl ödenir :)

Kendisi Che gibi bir isme bile barbar yamyam diyebilecek tıyniyette birisi diyeyim gerisini siz anlayın okurcanlar.

Yurdunu işgalden kurtaran ,ülkesini moderleştirmek ve toplumunu çağdaşlaştırmak adına ömrünü harcayan istese padişah olabilecekken reddedip yurttaşlarına cumhuriyet gibi kendini yönetme fırsatı tanıyan yabancı ülkelerde bile kendisinden övgüyle sözedilirken aradan geçen yılların ardından kendi yurttaşları tarafında böylesi acımasızca eleştirilen kaç lider vardır?

Bu gün sıcak koltuklarınızdan oturup 80 yıl öncesini eleştirmek acımasızca yerden yere vurmak çok kolay öyle olmasaydıda böyle olsaydı vırt zır sen olsaydın daha iyisini yapsaydın demezler mi adama.Bırak geçmişi geçti gitti şimdi çok daha iyi bir ortamdasın o zaman varolmayan demokratik haklarında mevcut gir siyasete al mührü daha iyisini yap görelim.Daha başında bulunan iktidarın anti demokratik hareketlerini açıkça eleştiremiyorsun kalkmış heryerde faşizmin kol gezdiği yıllarda Türkiye'de dört dörtlük demokrasi arıyorsun ayıptır..

Tarih konusunda uzman değilim ancak hiç yoktan vicdanımla ölçüp biçiyor elimden geldiğince kimseye haksızlık etmemeye çalışıyorum.

Şartları düşünelim ve M.Kemal'in yerine kendimizi koyalım.Savaştan çıkalı henüz 2-3 yıl olmuş Cumhuriyet daha sadece 1 yaşında ülke perperişan ve dünyada demokrasinin "D"si konuşulmuyorken Atatürk "deneme amaçlı" güvendiği insanlara kurduruyor Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası'nı bakalım yapabiliyormuyuz diye. Hal böyleyken hala aklı fikri padişahın saltanat günlerinde olan yeni rejimin cumhuriyet olmasından pekte hazzetmeyen ne kadar muhalif ve yobaz varsa doluşmuş partiye üzerine birde Şeyh Sait isyanı çıkıyor.Yıllarını verip inşaa etmeye çalıştığın uğruna yedi düvele karşı savaşlar verdiğin ülke darmadağın olma aşamasına geliyor.Haliyle M.Kemal'de ortalığı yeniden toplamak için Takrir-i Sükun Kanununu çıkartıyor parti kapatılıyor asileri İstiklal Mahkemelerinde yargılatıyor vs vs siz olsanız ne yapardınız asilere çiçek atıp muhaliflerle uzlaşma masasına mı otururdunuz yoksa henüz erken olduğuna kanaat getirip noktayı bir süreliğinede olsa koyarmıydınız.Ha bu yaptığı ve hüsrana uğradığı denemenin ardından hala Atatürk için demokrat değildir diyenin anlını karışlarım ben.

Hesapta Atatürk tanrısallaştırılıyormuş.Daha yeni bir milletvekili tarafından Başbakana dokunmak ibadettir denmedi mi ya da Tayyibi üzmek Allahı üzmektir diye şiir yazılmadı mı.Peki bunları ne yana koyacağız nagehan ve tayfası bu sözlere gıkınız çıkıyor mu?

İstiklal Mahkemeleri adil değilmiş vallaha mı ya bu gün haybeden yıllarca içerde tutulan insanlar ne olacak onlar için gıkınız çıkıyor mu,itiraz ediyormusunuz yok.Vatansever insanlar içerde boş yere hapislerde çürürken göbeğinizi hoplata hoplata kakır kakır gülüyorsunuz.80 yıl önceki olağanüstü şartlarda oluşturulmuş mahkemelerden bu günkünden daha adil olmasını bekliyorsunuz.DGM'lerin yerine kurulan Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri ve bu "özel yetkileri" işinize geldiği için sorgulamıyorsunuz bile.

İstesenizde sorgulayamazsınız zira sizin asıl finansörünüz olan iktidardan Allah'tan korktuğunuzdan daha çok korkuyorsunuz.

Atatürk tek adamdı kuşkusuz ama bu onu diğer tek adamlardan (Adnan Menderes,Turgut Özal,Tayyip Erdoğan) daha fazla diktatör yapmaz kaldı ki Atatürk'le bu üç muhteremin toplamı bile mukayese edilemez.Atatürk yoktan savaşarak bir cumhuriyet rejimi kurdu söz konusu diğerleri ise içinde bulundukları demokrasiyi doğru düzgün geliştiremediler bile.Buldukları ilk fırsatta despotluklarını gösterip demir yumruklarını vurdular hak arayanların üzerine.

Yeni bir Tarih dersinde buluşmak üzere selametle :)

4 Yorumgaçlı Okurcan:

Tjaala on 3 Kasım 2011 16:34 dedi ki...

ceeeeemooooo ceeeemooooo ceeeeemoooo!

cemo on 3 Kasım 2011 16:36 dedi ki...

Tezahurata gerek yok :)))

lirean on 4 Kasım 2011 16:55 dedi ki...

Nagehan Alçı'nın sadece farklı düşüncelerim var propogandasıyla dikkat çekmeye çalıştığını düşünüyorum. Hulki Cevizoğlu ile anlaşmış bile olabilirler.

cemo on 4 Kasım 2011 19:25 dedi ki...

Yok yahu karı koca liboş bunlar o sözleri hulki cevizoğlundan önce söylemişti.Nagehan yapar öyle şeylerde hulki reyiz yapmaz.

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa