Ne Mutlu Türküm Diyene

18 Kasım 2011 Cuma


Aptal mıyız?

Aziz Nesin'in %60 aptal çıkarımından haberdar olduğumdan beri düşür dururum bir neticeye ulaşamadım henüz,muallaktayım, sözleri hakikatin ta kendisi miydi yoksa durum düşündüğünden daha mı vahimdi rahmetlinin?

Van depreminden sonra "zorunlu" deprem sigortası yaptıranların oranının %5'i bile zor bulduğu gerçeği ortadayken ne diyebilirsin ki aptallık oranı hakkında?

Gerçi onlarda haklı ben içindeyken ev yıkıldıktan sonra neyleyeyim sigortadan gelecek parayı diye düşünmüş olabilirler.Hatta paranın verilip verilmeyeceğinden bile kuşkuya düşmüş olabilirler burası Türkiye olur mu olur.Birileri çıkar verginin üzerine yattığı gibi sigortanında üzerine yatabilir :)

Neyse efenim bizim delet-i alimiz yıkılan ev sahiplerine müjdeyi verdi de rahatladık yeni evler yapılacakmış kendi evlerinin bedeli peşinat kabul edilecek geri kalan fark uzun vadeli kredi ile tahsil edilecekmiş :) Kapitalizmin kalesi Amerika'da bile doğal afetlerin ardından yıkılan evlerin yerine yapılan evlerden tek kuruş alınmadığı düşünülürse küçük Amerika olmayı çoktan geçmiş vahşi kapitalizmde Amerika'nın kendisini aşmışız.

Olsun ne de olsa %50 oy verdi necip milletimiz biz ne desek boş.

Toplanan deprem vergileri duble yollara harcanmış, bu harcama pişkince savunulmuş, ne gam hatta başbakanın kendisi tarafından verginin varlığı dahi inkar edilmiş tık yok.

Depremzedelere 220 milyon lira gönderilirken Libya'da ki isyancılara 300 milyon dolar tek kalemde yollanmış kimsenin umrunda değil kar yağıyormuş, millet çadır bulamıyormuş amannnn nasıl olsa bi şekilde halledilir.

Bizimkilerin gündeminde varsa yoksa Suriye.Savaş tamtamları çalınmaya topraktan çıkarılmış savaş baltalarının tozları silinmeye başlamış bile.Bıraksalar dalacaklar hataydan 24 saatte İsrail'e komşu olacaklar.

Demokrasi ihraç edecekmişiz sanki bizim ihraç edeceğimiz şeye daha çok ihtiyacımız yokmuş gibi
"Himmete muhtaç dede, başkasına nerde himmet ede" demezler mi adama?

Daha 6 ay önce can ciğer kuzu sarması iki katlı ekmek kadayıfıydınız şimdi diktatör olan o zaman çok mu demokrattı ?

Kusura bakmasınlarda ne oldum delisi oldu %50'nin hükumeti.Elinde teknolojin yok sanayin yok hammedden yok dahası enerjin yok batının gazıyla kalkmış bölgenin süper gücü olmaya heves ediyorsun.Kullandığın elektiriğin yarısını doğalgazdan elde ediyorsun ve doğalgazı Rusya ve İran karşılıyor.Suriye'nin arkasına bakıyoruz kim var İran ve Rusya sana yedirirler mi oraları sen kılını kıpırdatsan kestikleri anda doğalgazı kış ortasında kıçın ayazda kalır.

El yumruğu yemediklerinden kendilerininkini balyoz zannediyorlar :)

Tek güç kaynağın Mehmetçik onunda komutanlarının yarısı dandik bir davadan içerdeler ve uzun yıllarca çıkacağa da benzemiyor.

Daha kıçımızdaki don'u bile tamamen kendimiz üretemiyorken (pamuk Yunanistandan, elektirik Rusya ve İrandan, makinalar Avrupadan)fetih moduna girmek aptallık mıdır gerizekalılık mıdır onu çözemedim hala.

Du bakalım düşünmeye devam belki bir neticeye ulaşırım :)

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa