Ne Mutlu Türküm Diyene

21 Kasım 2011 Pazartesi


İki konu iki yorum

Malumunuz basınımızda yer alan bir Mehmet Baransu olgusu var.Kendisine gazeteci titrini tırnak içinde bile sarfetmeyi gerçek gazetecilere zul saydığımdan mütevellit kullanmıyorum.

İşte bu muhterem dün twitter aleminde ekşisözlük kapatılsın kampanyasını hizmete açtı.Güya ekşisözlük'te bazı başlıklarda Allah'a ve Peygambere hakaret ediliyormuş muhterem bundan rahatsız olmuş din diyanet süslü pek çok twitle vatandaşları kampanya namına galeyana getirmekte.Hatta olayı öyle bir boyuta taşıdıki tepki göstermeyen müslüman değildir mealinde fetva vermeye kadar vardırdı.Kendisi bildiğim kadar ilahiyat mezunu değil ya da medrese tedrisinden geçmedi gerçi bizim milletin bir konuda ahkam kesip fetva verebilmesi için o konunun uzmanı olması gerekmiyor bildiğiniz üzere :)

Tabiki bende Allah ve Peygamber'e hakareti tasvip edecek değilim.Ayıplıyorum hatta çoğu zaman gördüğümde üzülüyorum,utanıyorum.Ama olay Allah ve kul arasında günahı kendi boynuna bizi alakadar etmez diye düşünüyorum.

Baransu'nun yarasının Allah ve peygamber'e küfür falan olmadığı kendi hakkında ekşisözlükte sarfedilen hakaretamiz sözleri sildiremediği için böyle bir yönteme başvurduğu aynı gün ortaya çıktı.Resmi büyütürseniz açıklamayı okuyabilirsiniz.

ekşisözlük
Twitlerini okurken aklımdan maraş-çorum olayları hatta sivas katliamı geçti.Bu vahim olayların ardında bu tip zihniyetlerin olduğu bilinen bir gerçek.İnsanları gaza getirmenin en kolay yolu din olmuştur her daim.Biriyle husumetiniz varsa tek başınıza güç yetiremiyorsanız yanınıza adam toplamanın en basit yolu Allah'a Peygamber'e küfretti demenizdir tarihin her döneminde bu böyle olmuş ve olacaktır.

Bu gazlamanın ardından ekşicilerin başına bir iş gelirse mesuliyet tamamiyle Mehmet Baransu'nundur.Hatta ekşicilerin yerinde olsam Mehmet Baransu hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik'ten (TCK 216) suç duyurusunda bulunurum.

Muhteremin kendisi zamanında düşünceye özgürlük ve demokrasi konusunda bayraktarlık ettiğini önesüren bir zattı lakin işin ucu kendine dokunduğu zaman nedense bu düşünce özgürlüğü ve demokrasi kavramlarını unutverdi hatta bu gün savcılığa vermek için hazırladığı suç duyurusu dilekçesinin suretini bile yayınlamış.Ne kadar samimi olduğu ortaya çıktı.Hakkında edilmiş 3-5 lakırdıya bile gülüp geçemiyor hatta bu lakırdıları kesebilmek için bir siteyi alenen provakasyon yaparak kapattırmaya çalışıyor.

*** *** *** *** ***

Birde Pucca mevzusu var nihayet tereddüte mahal vermeyecek şekide fotoğrafı yayınlandı artık yolda belde görürsek kendisini cismen'de tanıyabileceğiz çok şükür sittin (60) senedir bir araya gelmeyen iki yakamız sonunda kavuştu rahata erdik.

pucca
Lakin bu seferde pucca'da amma çirkinmiş minvalinde sözler dolanmaya başladı ortalıkta.Yahu kardeşim sanki herkez Angelina Jolie ya da Brad Bitt olmakla mükellef. Ne yapsın kızcağız size gözel görünmek için estetik mi yaptırsın.Daha öncede defaatle söyledim bırakın insanların kusurlarıyla uğraşmayı kimi çirkin, kimi kel, kimi kör, kimi topal,kimi peltek konuşur elimizde olmadan doğuştan gelen ya da sonradan olan kusurlarla dalga geçmek zorundamısınız kardeşim.Sokağa çık bak ortalama bir vatandaş işte sanki bi dudağı yerde bi dudağı gökte.

Çirkin diyenler bi aynaya baksınlar sonra konuşsunlar anasını satayım sanki hepsi melek sıfatlı dünyanın en yakışıklı, en güzel insanları görsen tipinde meymenet yoktur ama kalkar elalemi çirkin diye yargılar.Ayıptır günahtır.

Pucca'yı da öyle kabul ediverin.Hatta varsın dünyanın en çirkin kadını olsun sana ne, bize ne, kime ne sevgilisi misin ya da arkadaş camianda da sevgilin olma potansiyeli mi var ki çirkin ya da güzel olması seni ırgalasın.

2 Yorumgaçlı Okurcan:

Ecehan on 21 Kasım 2011 09:14 dedi ki...

Sevgili Cemo;
Maraş olayını Maraş'lı olmamdan dolayı dibine kadar yaşayanlardanım. Ardında ne gibi zihniyetler olduğunu okumadım, yaşadım. Dolayısıyla, basında, orada, burada yer alan çok şeyin gerçekten uzak olduğunu bilenlerdenim.
Ekşisözlük kapatılsın kampanyası; (Allah'a kul olduğumu bildiğim için ve bunun hazzını yaşamaya, öğrenmeye çalıştığım için; çünkü hepimizin bir yerinde bir maneviyetın var olduğunu ve var olmasını kesin istediğimizi bildiğim için)na kesinlikle karşıyım. Çünkü esas fikirlerin; karşıtlıklarının da görmezden gelimemesi kaydı şartıyla var olmasının ehemmiyetini bildiğim için. Evet, bana da çok aykırı yorumlar içeriyor ama ne yapayım ki, bunları da düşünenler var ve ben kendi mevcudiyetim için, karşıtlarımı -eğer insan evladının ölümüne ve mutsuzluğuna sebep olmuyorsa- dinlemeye hazırım. İstemesem bile.
Bana da zaman zaman, "Ecehan sen bu muydun ya!" diyorlar ve ben de benzer cümleler kuruyorum hayalindeki Ecehan Ancelina Culi'miydi mübarek diyerek;-)! Olağan bir durum anlayışla karşılamak gerek.
Yazdıkların, içi dolu şeyler olduğu için, ben de seni izlediğim için mutluyum.
selam ve sevgiler...

cemo on 21 Kasım 2011 13:32 dedi ki...

Senin gibi dolu izleyenlerim olduğu için ben de çok mutluyum ecehan :)

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa