Ne Mutlu Türküm Diyene

24 Temmuz 2011 Pazar


Dağdan geliyor bir cinnet döne döne

Bizim gennçlik cidden acayip boş beleş (İstisnalar kadeyi bozmaz) abicim insan yaşadığı toprakların derdiyle sıkıntısıyla bu kadar uzak olur mu ? Olur itinayla apolitize edilmişlerse eğer.

Devletin açıkça kanunları ihlal ederek yapımına başladığı HES'leri durduran mahkemenin üyelerinin tamamı değiştirildi.Tabi netice bu sefer büyük ihtimalle yeni gelen üyelerle beraber değişecek ve devletin istediği şekilde olacak.(KAYNAK) Gelişmiş bir ülkede şu işlem yapılsa yer yerinden oynar gösteriler birbirini izler ama nerdeee.Avrupadakiler piç ettikleri doğalarını geri kazanmaya çalışıyor yeniden kırsalda vahşi yaşam oluşturmaya çalışıyorlarken biz kendi ellerimizle doğamızı geri dönüşü imkansıza yakın süreçlere sokuyoruz.Gönüllü olarak vahşi kapitalizmin kölesi oluyoruz.

Referandum sürecinde bu günlerin geleceğini söylediğimizde bize etmediği hakareti bırakmayan arkadaşlar neredeler acaba merak ediyorum ? O zamanlar hakaretleride göze alarak yargıyı hükumetin güdümüne sokacak değişikliklere hayır demeleri çağrıları yapmıştık ve karşılığında "solcu" olduklarını söyleyen arkadaşlardan bol küfürlü ve yetmez ama evetli yanıtlar almıştık.Acaba şimdi yaşananları gördükçe vicdanları bir nebze olsun sızlıyormudur acaba?

Bakıyorum da sosyal medyada bu konu hakkında kalem oynatan kişi sayısı %1 bile değil.Varsa yoksa Amy Winehose'nin ölümü yok o ne giymiş yok öbürü berikine ne demiş.Allah rahmet eylesin genç yaşta yitirilen başka bir müzisyen ama kardeşim insan birazda kendi memleketinin sorunlarıyla ilgilenir.Hangi ara ülkenize yabancıladınız bu kadar?

Kimseye oturup bu konularda kafa patlatın demiyorum ama insan biraz olsun ilgilenmez mi ya bu memleket batarken vurdumduymaz arkadaşlar kaçıp başka ülkelerde mi yaşamayı düşünüyorlar acaba?

Neyse yazdıkça sinirlerim zıplıyor en iyisi daha fazla kendimi harab etmeden burada noktalıyayım.Umarım çok geç olmadan tepkisiz vatandaşlarda uyanırlar duruma...

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa