Ne Mutlu Türküm Diyene

27 Kasım 2010 Cumartesi


Seninki kaç santim?


Hemen başlığa bakıpta ulen bu elemanıda kaybettik diye düşünen olmasın bu sizin anladığınız gibi bir ölçü değil.Greenpeace'deki emmilerin denizlerde yapılan aşırı avlanmaya yavru balık avına karşı yürüttükleri kampanya.Malumunuz (en azından bilenler için bilmeyenlerde şimdi öğrenmiş oldular) çevre konusunda biraz hassasım bu kampanyaya destek vermesem olmazdı.Sizde resimdeki linke tıklayarak kampanyaya katılın desteğinizi esirgemeyin.

Denizlerimizdeki balıklar hızla tükeniyor. Akdeniz'deki stoklarımız neredeyse bitmek üzere. Greenpeace yavru balık avcılığının ve satışının durdurulması için acil çağrıda bulunuyor.Çünkü sonuç çok açık : Küçük balık yoksa, büyük balık da yok!




Erkan Can'ın rol aldığı kampanya klibi


Böyle devam ederse dünyadaki balık stokları 2050’de tükenecek. Büyük balıkların %90’ı çoktan yakalandı. Toplam balık stoklarının %60’ı çoktan bitti. Balıkların bittiği gün deniz yaşamı da bitecek.
Oysa hala zaman var. Büyük balıkların yüzde 10’u hala hayatta, balıkların yüzde 40’ı hala denizlerdeki ekosistemi beslemeye devam ediyor. Bugün yavru balık avını durdurabilirsek yarın herşeyi düzeltebiliriz.

Eyleme katılın! Tarım Bakanlığı’ndan yavru balık satışını engellemesini ve yasal balık boylarını düzenlemesini isteyin. Denizlerden vazgeçmeyin!

4 Yorumgaçlı Okurcan:

Anken Stein ©8ex-en8 on 27 Kasım 2010 08:26 dedi ki...

Msne yazdım bunu baya kişi tarafından silindim :)

cemo on 27 Kasım 2010 14:32 dedi ki...

Normaldir :))) Bizim millet devamında ne geleceğine bakmadan icraatı yapar

Pilli Petro on 28 Kasım 2010 02:49 dedi ki...

ahanda bi haydar dümen okuru dedim başlığı görünce, içimiz fesat anacım bizim :DDD

cemo on 28 Kasım 2010 07:37 dedi ki...

Yaa işte böyle adamı oyuna getirirler pilli hanfendi :)))

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa