Ne Mutlu Türküm Diyene

16 Kasım 2010 Salı


Nerde o eski bayramlar

BayramTüm halkın ağzına plesenk olmuş bir kalıp "Nerede o eski bayramlar azizim" nerede olacak bilader el birliğiyle ağzına ettiniz hafta ortasına denk gelen bayramları haftasonuyla birleştirip kendinize 9 günlük tatiller yaratıp sağa sola kaçarken iyiydi şimdi cebinizde para yok evde kös kös oturuyosunuz eski bayramların ardından hayıflanıyorsunuz.

Eski bayramların ardından yas tutmayı bırakın cep telefonlarından mekanik ve size ait olmayan satırları yollamayı boşverin arayın seslerini duyun.Kalkın evden dışarı çıkın çok uzağa değil kapı komuşunuzun zilini çalın bir iyi bayramlar demeniz yeterli.Küçük bir sohbet size eski bayramların lezzetini yeniden yaşatacaktır.Kapınıza gelen minicik çocuklardan kaçmayın açın kapınızı bir şeker ikram edin olmadı ceplerine 1 TL lik bile olsa harçlık koyun onları mutlu edin o gülümseyen yüzler inanmayacaksınız belki ama sizleride mutlu edecektir.

Büyüklerinize gidin ellerini öpün kısa muhabbetler bile onları ve sizi o aradığınız eski bayramlara götürecektir.Artık yaşamıyorlarsa kabirlerine uğrayın bir dua edin, mezarlarını sulayın.Kabirlerinde çıkmış yabani otları temizleyin.Bir gün sizinde mezarınıza gelecek,bakımını yapacak birileri olur umarım bir fatiha okumak ve hayırla yad etmek için.

Yapacak hiçbirşey bulamıyorsanız huzur evlerinde sizleri bekleyen nice yaşlılar var bayramlarda gözleri kapıda hüzünlü bakışlar.Tanımamanız farketmez yeterki gidip ellerini öpün onları hatırlayın unutmayın bir gün sizlerde yaşlanacaksınız ister inanın ister inanmayın o hüzünlü bakışlar sizlerde de olacak...

7 Yorumgaçlı Okurcan:

negzel on 16 Kasım 2010 14:07 dedi ki...

tamamen katılıyorum sana..birini mutlu etmek de mutluluk verir sonuçta...iyi bayramlar:)

celly on 16 Kasım 2010 14:25 dedi ki...

Su mesaj olayina bende uyuz oluyorum yav.aramayan adam bayramda mesaj atar oda toplu mesaj ve hic birinede cevp vermek gelmez icimden o yuzden yazmamda:-)

cemo on 16 Kasım 2010 14:29 dedi ki...

negzel bayramların amaçlarından biride insanları mutlu etmek değil mi zaten :)

celly o mesajları gördükçe insanlıktan soğuyorum yahu bari kendin yaz bişeyler sağdan soldan kopyala yapıştır metinler.

can istanbullu on 16 Kasım 2010 23:03 dedi ki...

Bayramı bayram olarak yaşamak için yapılması gerekenleri çok güzel özetlemişsiniz. Kesinlikle bende yazımda biraz bahsetmiştim,çocuklara para vermek,küçük bir oyuncak hediye etmek çok önemli.Askerde Kütahya da askerde idik.Çarşıda bir yerde otururken ne yapalım derken arkadaşlardan biri huzurevine gidelim dedi.Ve biz 5 kişi askeri kıyafetlerle huzurevine gittk,bir çukulata yaptırıp.Ve ben ilk defa huzurevine gitmiştim, o yaşlıların mutluluk anını unutamıyorum.Bizde o arkadaın sayesinde gurbette iken iyi bir iş yapmıştık. Hayırlı bayramlar

Adsız dedi ki...

otomatik mesajlardan ben de ilalla h ettim, ara kardeşim di mi bi ses ver. öylesi daha içten. şu 9 günde hepimizin evde olması da ayrı mevzuu, ahaha komiğiz :)

Pilli Petro on 18 Kasım 2010 10:26 dedi ki...

geçenlerde babam 30 senedir nerede o eski bayramlar denir bitmedi gitti dedi hakkatende öyle :)

cemo on 18 Kasım 2010 13:38 dedi ki...

Bundan 30 sene sonra da aynı geyik sürecek ömrü vefa edenler demişti desinler :)))

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa