Ne Mutlu Türküm Diyene

15 Eylül 2010 Çarşamba


Türk'ün Trafikle imtihanı

Trafik canavarıNecip insanların yaşadığı güzide memleketimizde trafik denilince akla hemen kazaların ve ölenlerin çokluğu gelir.Yetkililer her yıl ortalama 5-10 bin insanımızın öldüğünü söylerler,onlar insan değil birer rakamdır artık.Açıklarken yürekler sızlamaz.Ailelerin yaşadığı tarjediyi kimse görmez bilmez.Parçalanmış cenazelere bakıp bakıp kan ağlayan anaların sesi duyulmaz.İnsanımızda öyle kazayı ve ölenleri görür bir iki ah vah der yarım saat sonra kırmızıda geçer.Umrunda değildir kırmızıda geçerse kendi arabasındakiler mi karşıdakiler mi ölecek bir an önce gidilecek yere varılsında gerisi mühim değil.Mümkün olsa kıçına kanat takıp öyle gidecek mübarek.Trafik kurallarının bu derece hoyratça ezilip geçildiği başka "Gelişmiş" topluluk varmıdır acaba? Üstelik biz uymuyoruz birde uyanlara keriz muamelesi yapıp dalga geçiyoruz.

Neden bu kadar çok kaza oluyor sizce? Hepimiz bencil birer manyağa dönüşüyoruz arabaya bindiğimizde basıyoruz gaza, yola çıkacak kimseyi,trafik kurallarını iplemiyoruz da ondan.Reklamlarda varya hani "oooooo türkler uçuyor türkler uçuyor" bir avuç manyak gökyüzünden potaya atış yapıyor.Onlar hakikaten uçuyor bizim millet arabayla uçmaya çalışıyor.

Bizden küçük araçları ya da içinde bayan olan araçları düşünmeden sıkıştırıyoruz.Tırlar otobüslere,otobüsler kamyonlara,kamyonlar dolmuşlara, dolmuşlar arabalara,arabalar motorsikletlilere,motorsikletliler bisikletlilere,bisikletliler yayalara sonra hepsi birden yayalara hesabı kim kimi ezerse.

Geçen yine istanbulda bir kaza yaşandı ve dolmuşta yolculuk eden 13 kişi hayatını kaybetti.Kırmızı ışık ihlali yüzünden,kamyon da dolmuşta ihlal ediyordu ışığı.Dolmuş kapatmış geliyor kamyonsa son anda farketmiş olacak frene basar gibi oluyor araç kayıyor ve sonuç 13 eve ateş düşüyor.Ne vardı yağışlı havada o kadar hızlı gidecek ışıkların olduğu yerde her iki araçta yavaşlasa trafik kazası olmayacak.Ama olur mu dolmuş 2-3 vatandaş daha fazla almak için son sürat ilerlemeli tıka basa doldurulmalı araç ki kiracısıda mal sahibi de para kazansın.Gözünüzü kara toprak doyursun.Şöförün sicilde süper ötesi 39 ayrı ofsaytı var 40.da maşallahı takıyor.Buyur kazandın işte öbür tarafa tek gidiş uçak bileti.Yolladın 13 kişiyi öbür tarafa umarım ömrünün kalanında rahat uyursun.

Kazaların bu denli ölümcül ve bu denli çok olmasının tek müsebbibi devlettir arkadaşım.Çak kırmızıda geçene 5 milyar cezayı,alkollü araç kullanana 50 milyar + 2 yıl tecilsiz hapis,araçla yaralama ya da ölüme sebebiyet vermeyide 10 yıldan başlat ve uygula, kimseye acımadan, bak 2-3 sene içinde kazalar azalıyor mu azalmıyor mu? Sen koyduğun kurallara uyulup uyulmadığını eksiksiz denetlemezsen tabi her sene 5-10 bin insan parça pinçik olur yollarda...

Ne desen boş giden gittiğiyle kaldı şu anda yine ortalık trafik magandası ve trafik canavarından geçilmiyor.Bu gidişle de düzeleceğe benzemiyor.

Allah hepimizi trafikten ve böyle manyaklardan korusun.

4 Yorumgaçlı Okurcan:

Adsız dedi ki...

trafik kazasında ölüme sebebiyet vermek, eğer ortada bir kural ihlali varsa kesinlikle cinayettir. ülkede trafik kazasından ne kadar ölen varsa o kadar da katiller var, trafikte dolaşmaya devam eden. ama bu hayvanoğlu sistem bu katilleri besliyor malesef.

cemo on 15 Eylül 2010 08:19 dedi ki...

Cezalar hafif ve denetim yok denecek kadar az olduğundan ortalık böyle manyaklara kalıyor.

Mia Wallace on 15 Eylül 2010 08:26 dedi ki...

maalesef..

cemo on 15 Eylül 2010 08:43 dedi ki...

Maalesef de olan bize oluyor :(

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa