Ne Mutlu Türküm Diyene

14 Ağustos 2010 Cumartesi


Ünlü bir blogger olmak - Vay anasını sayın seyirciler

Aramızdan hangimiz ünlü olmak istemez ki? Keşfedilmek sadece bu beyaz camın arkasında bulunan sanal alemden sıyrılıp ete kemiğe bürünmüş bir şeylere dönüşmek.Örneğin Pucca güzel yazıları var kimse boş yere kıçını yırtıp hasetlik etmesin yok yatak maceralarını anlatıyormuşta yok bilmemne sende yaşa sende yaz yazabiliyorsan kim tutuyor yapma diye elinden.Hatun kitap çıkardı babalar gibi üstüne üstlük birde Milliyet Cadde de yazılar yazıyor.Arkasından Sami Hazinses de kitap çıkardı ve bu süreç devam ediyor zamanla blogger camiasından ne cevherler çıkacak Allah bilir.Elinin altında bilgisayar ve ortalama internet bağlantısı olan ifade yeteneği güçlü akıcı yazılar yazabilen her bünye başarabilir bunu.Siminya da öyle umarım onunda kitap çıkarma şansı olur.Söz konusu kitapları gidip aldım mı hayır, alırmıyım çok zor :))) Hemen kitap okumayan biriymişim gibi bir düşünceye kapılmayın genelde yazarların ilk kitaplarını almaya pek hevesli değilimdir o kadar.İkinci ya da üçüncü kitaplarını çıkarsınlar bana hitap eden bir konusuda olursa neden olmasın.

Dün aklıma geldi ben neden keşfedilmiyorum diye biraz düşündüm doğaldır.Birincisi hatun değilim ki sanal alemin abazaları peşime düşsün ikincisi cinsel içerikli ve bol küfürlü yazmıyorum üçüncüsü bol izleyicili bloggerlarla polemik yapmıyorum dördüncüsü ve en önemlisi itiraf etmek gerekirse edebi bir şekilde güzel makaleler yazmaya pek yeteneğim yok.Aslında bu bir itirafta sayılmaz daha öncede bahsetmiştim zaten eğer bir süredir takip ediyorsanız mutlaka okumuşsunuzdur.

al babayıKelimelere takla attırıp güzel makaleler dizemem bir konuda yazmam gerekirse ancak kendimi en kısa ve en net olan biçimde doğru düzgün ifade edebilirim.Uzun yazmaya çalıştıkça bağlantılar kopuyor zorlanıyorum galiba bende bir miktarda dikkat eksikliği var sanırım en büyük sebebide bu.Uzun süre odaklanamıyorum çabucak bıkıp başka mecralara akasım geliyor.Güzel ve uzun yazmaya çalışırsamda sanırım haftada bir sefer ancak yazı yazarım geri kalan altı gün yazıyı toparlamayla uğraşırım.Okul hayatımda da böyleydi uzun uzadıya ödevler yapamazdım yapmaya çalışıncada yüzüme gözüme bulaştırırdım.

Bu düşünceler içerisinde bloglar arasında dolanırken İbrahim Ortaç'ın bloğunda siminya ve pucca'nın başka bir blog sahibi tarafından deşifre edildiğini okudum.Açıkçası çok şaşırdım bildiğim kadarıyla ne pucca'nın ne de siminya'nın gerçek resimleri sanal ortamda yok.Bu kadar dobra dobra yazılar yazan ve pek çok okuru olan biri olsaydım sanırım bende varsa bile hepsini kaldırır kimliğimin gizli kalmasını sağlardım ne olur ne olmaz sapığı var manyağı var.Daha sonra deşifre eden bloğu ufak bir aramayla buldum resimlere baktım ve resimleri yayınlayan arkadaşın bu iki bloggere karşı derince husumet beslediğini gördüm.Resimlerin gerçek olduğunu zannetmiyorum ancak gerçekse arkadaş umarım yaptığının kanunen suç teşkil ettiğinin farkındadır.

Ona bak buna bak derken karşıma birde Cem Şancı çıkmasın mı? Kendisi bilmeyenler için söyleyeyim pek çok kitabı ve hayli de okuyucu kitlesi olan bir yazardır.Maşallah o da geç kalmamış pucca'ya girişmiş artık aralarında hangi muhabbet döndüyse Kendine ait formspring sayfasında ağız dolusu hakaretler vs vs.İrdeledikçe rahatsız oldum.Kusura bakmasın ama ben ona o üslubu yakıştıramadım.

Bu kısa maceranın ardından çok şükür ünlü ve tanınan bir blogger değilim diyorum :) Aman benide keşfetmeyiversinler bu halimle daha mutluyum sağdan soldan kim olduğumu bulmaya çalışan deliler ordusu tarafından kuşatılmış değilim bana saydıranda yok daha ne olsun di mi efenim.

9 Yorumgaçlı Okurcan:

C3Moi on 15 Ağustos 2010 07:55 dedi ki...

Yemin ederim Pucca'yı okumam ama bi zamanlar okurdum. Yazdığı aynen kelime buydu harbi harbi t.şş.klı bi yazarla yemek yeim falan filan. Puccanın kitabını yazan kitabını satan da bu adamdır. he ayrıca 2008 yılında pucca fotoğrafını yayınlamıştı. eh işte ünlü oldular ne diyelim. Fakat hem blog yazarı olup hemde kitabı çıkan bi ablamız var bizim. Ne puca ne o çıkınca ilk şim gidip almak olucak. Neyse işte yakında başkalarının da çıkar ama nedense hepsi bi şekilde reklamlı kitaplar.

wimparella on 15 Ağustos 2010 07:58 dedi ki...

yazarların ilk kitaplarını okumuyorsun demek ilginnçç :D

cemo on 15 Ağustos 2010 08:20 dedi ki...

@wimparella evet genelde acemilik eserleri olduğundan ileride yayınlayacakları kitaplara önyargı teşkil etmesin hesabı :)

wimparella on 15 Ağustos 2010 11:18 dedi ki...

ilkler önemlidir benim için ya daha güzel saf ve temiz :D

Caner on 15 Ağustos 2010 11:21 dedi ki...

Gönüllerin ünlüsüsün sen.
(Hep bu teselli!)

Karikatürde on numara uymuş.

Yemişim onları ya.
Yazılarını okumak güzel,bilmediğim şeyler,dinlemediğim şeyler keşfediyorum.
Kitap yazsan alıp okumam zaten sanırım. .D

cemo on 15 Ağustos 2010 12:51 dedi ki...

caner yazamayacağım için okuyamazsın da zaten :))) ha olurda bir gün yazarsam 5 sayfayı geçmez o da kitap değil broşür olur imzalar yollarım sana evdeki sehpa,masa sallanıyosa ayağının altına sıkıştırırsın

Caner on 16 Ağustos 2010 01:51 dedi ki...

Ben azcık gönderme amaçlı olarak şaka yollu sana takıldım,aman yanlış anlama.

cemo on 16 Ağustos 2010 07:08 dedi ki...

Yok canercim anladım espiri yaptığını :)

Halil on 26 Ağustos 2012 02:36 dedi ki...

Pucca candır ya çok iyi yazıları da var kendisi hem başarılı da eskiden beri takip ederim kendisini ister twitter kullanması ister blogger kişiliği çok iyi oturmuştur kendisinin..Kim bilir belki örnek olmuştur blog yazarken bana da

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa