Ne Mutlu Türküm Diyene

17 Ağustos 2010 Salı


17 Ağustos'un bende düşündürdükleri

17 AğustosYine geldi çattı 17 Ağustos 11 yıl önce 17 Ağustos 1999'da Richter ölçeğiyle 7.4 şiddetine yer yerinden oynadı binlerce insanımız evlerinde can verdi.İstisnasız hepsi çürük yapılaşmanın kurbanıydılar peki kaç müteahit içeri girdi? Benim hatırlayabildiğim Veli Göçer var bir tek.Heralde bütün binaları bu müteahit yapmış olacak ki diğerleri ellerini kollarını sallayarak yaşamlarına devam ettiler arsızca, pişkince, ellerindeki kanlarla.Yitirilen binlerce insanın, sönen yüzlerce ocağın vebali bir kişiye yüklendi ve olay kapandı.Üzeri küllendi zamanla unutuldu "necip milletimizin" zayıf toplumsal hafızası sayesinde bu gün aynı bölgede ruhsatsız kaçak yapılar gırla gidiyor.Yetkililerin aymazlığı da cabası.

Geçenlerde televizyonlarda haber bile olmuştu adamlar fay hattının dibine kadar yapılaşma ruhsatı vermişler inanılır gibi değil düşünsenize bir ev alıyorsunuz ve ev fay hattının tam dibinde.Bunu bilen o binayı yapan ve ruhsat verenler ise depremde sizin eviniz yıkılıp siz öldükten sonra sorumlu tutulmayacaklarını bildiklerinden gayet rahatlar....

Depremden sonra ne oldu.Yaralar sarıldı insanlar geçici deprem konutlarına yerleştirildi ölen öldüğüyle eden ettiğiyle kaldı aylarca televizyonlarda deprem muhabbeti döndü bik bik bik herkes bir ahkam kesti de ne değişti?

HİÇBİRŞEY DEĞİŞMEDİ

Peki biz ne yaptık aranızdan kaç kişinin evinde zorunlu deprem sigortası var kaçınızın oturduğu binaların depreme dayanıklılık testi ve zemin etüdü yapılmış doğru düzgün? Kaç binaya deprem için güçlendirme çalışması yapıldı?

Adınız gibi biliyorsunuz hala önlem alınmadığını.Ama üzerinize dökülmüş ölü toprağı yüzünden kılınızı kıpırdatmıyorsunz tepkisiz kalarak vicdansızlara çanak tutuyorsunuz.

Nasıl o zaman hayatını kaybedenlerin vebali binaları yapan müteahitler, inşaa eden ustalar, kaçak binalara gözyuman ve bile bile ruhsat - tapu veren yetkililerdeyse bundan sonra olacaklarda da vebal bizde

Bile bile önlem almadığımız için.Aptallığımız için.Zamanında Aziz Nesin bu milletin %65'i aptal dediğinde kızdınız.Görülüyorki hala aptallığa doymadınız.

Durmak Yok uyumaya devam.....

2 Yorumgaçlı Okurcan:

Ecehan on 18 Ağustos 2010 03:39 dedi ki...

Nesin, çok iyimser bir adamdı kuşkusuz.

cemo on 18 Ağustos 2010 06:37 dedi ki...

Banada öyle geldi %65 çok iyimser bi tahmin :)))

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa