Ne Mutlu Türküm Diyene

23 Şubat 2012 Perşembe


Pembe Metrobüs

pembe_metrobüs
Gün geçmiyorki yurdumun cinyıs insanları albırt aynştaynla aşık atabilecek dehada önerilerle gündeme gelmesinler.Toplu taşıma araçlarında seyahat eden kadınların en büyük derdi olan tacizden kurtulabilecekleri bir vaha yaratmayı düşünmüş bazı muhteremler, bu iş için sadece kadınların binebileceği metrobüs olsun o da pembe olsun demişler.Yurdumun tüm ulaşım sıkıntıları çözüldü geriye soun olarak bu kaldı zaar...

Şu mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederdim kafasının güncellenmiş hali :)

Aslına bakılırsa güzel bir çözüm gibi görünüyor çünkü basit ve efektif bir yöntem taciz edilen kadın olduğundan kadını toplumdan soyutlarsak ne olur, erkeklerle yanyana gelmediğinden haliyle taciz mevhumu da ortadan kalkar.Bu dehanın ardında yatan mantıkla devam edersek kadınlar evden çıkmazsa tecavüze de uğramazlar,kız çocukları evden çıkıp okula,parka vs gitmezse (gidipte ne yapacak otursun ev kızı olsun bluğ çağına girdimi hayırlı bir kısmet çıkar çıkmaz evlendirilsin kocasının evinde yaşasın) okulda çocuk tacizcilerinin hedefi de olmaz.

Muhterem bunun yerine tacizcileri cezalandırsak ya da insanların ahlak seviyelerini yukarı çeksek kimse kimseyi taciz etmese kadın toplumdaki yerinden geri kalmasa olma mı?

Önerinin ilginç taraflarından biri de Pembe Metrobüslerin 3-4 metrobüsün ardından gelecek olması yağmurda çamurda kadınların çekeceği bekleme eziyetini geçtim iş bu metrobüsler olurda hizmete girerse pembeye binen namuslu normal metrobüse binen kadına ise doğrudan tacizci arayan,iş atan kaşar hiç olmadı tacize razı gözüyle bakılmayacak mı? Gerçi her ikiside metrobüsten iner inmez kamuya açık her alanda aynı tacizcilerin ortak hedefi olacak ama olsun şimdilik sıkıntı metrobüste :)

Bizim milletin çoğunda ahlâk seviyesi problemi olduğundan yaşanacak olanları şimdiden görebiliyorum.

Olaki normal metrobüste tacize uğrayacak kadın şikayetçi olsa bizim muhteremler hanımefendi kusura bakmayın pembesi dururken normal metrobüse binip kendiniz kaşınmışsınız demeyecek mi? Şimdi bile kadının etek boyundan,giydiği kıyafetten,dekoltesinden tacize gerekçe,hafifletici sebepler çıkaran bir sistem varken ohoo ne rezillikler olur akıllara seza.

Aslına bakılırsa bu bir nevi ırkçılık zamanında Amerika'da zencilere yapılan gibi siz otobüsün arkasında oturacaksınız beyazlar önde demekten farksız. Kadını ötekileştiren, dışlayan, toplumdan soyutlayan,günahın kaynağına oturtan bir zihniyetin tezahürü.

Aynı zihniyet yarın biz diğerleriyle aynı metrobüse binmek istemiyoruz günaha giriyoruz dediği zaman ne olacak o zaman kendilerine tekke yeşili,milliyetçilere bozkurtlu, cumhuriyetçilere altıoklu,liberallere turuncu,gay ve lezbiyenlere gökkuşağı renkli metrobüsler mi hizmete sokulacak :)

Muhteremlerden rica ediyorum böyle saçma sapan ütopik şeylerle uğraşacaklarına daha düzgün şeylerle gündeme gelsinler misal yoksulluğun önlenmesi,işsizlik sorununa çare,geçim sıkıntısı vs gibi konularla meşgul olsunlar belki topluma faydalı fikirler ortaya çıkar.

Memleketin bütün dertleri bitti, her haltı hallettik bi metrobüsün pembesi kaldı.Allahım sen bana sabır ver :)

2 Yorumgaçlı Okurcan:

Adsız dedi ki...

:D öpüyorum gözlerinden cemo :)) yazcak bişey bırakmamışsın.ancak bana paylaşmak düşer bu yazıyı :))

cemo on 24 Şubat 2012 07:24 dedi ki...

Paylaş bakalım :)))

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa