Ne Mutlu Türküm Diyene

4 Şubat 2012 Cumartesi


Dindar nesil

Muhterem devlet büğümüzün buyurduğu üzere devlet kendine yeni bir misyon edinmiş bulunmakta "Dindar Nesil Yetiştirmek" zikredilen ülküyü duyduğumda tedirgin oldum.İnsanların dindar olmalarıyla bir meselem olduğundan değil devletin böylesi bir vazifeyi üstlenmesinden doğan kaygının getirdiği bir tedirginlik.

Nasıl olmasın güya 90 yıldır Atatürkçü vatan millet sevgisi dolu nesiller yetiştiriyorduk sonuç ne oldu 1950'den sonra ne Atatürkçülüğü bilen ne vatanseverlikle yakından uzaktan alakası olmayan,seçimlerde siyasetçilerin türlü yalan ve dalaverelerine her seferinde inanan saftirik,hak aramaktan aciz milyonlarca insandan mürekkep kuru kalabalıklar elde ettik.Şimdi yaşanan deneyim ortadayken yetişecek dindar neslin nasıl olacağını tahmin etmekte zor değil.

Yetiştirilmek istenen nesil "bazı" devlet büyüklerine sevgi, saygı ve hürmetini eksik etmeyecek onları sorgulamayacak, bununla beraber dini referanslardan fevkalade etkilenecek,badem bıyık stayla, koyun sürüsü niteliğinde olacak.

Ha eğer murad edilen kendileri gibi "dindar" bir nesil yetiştirmekse muhteremlerin kendi tabirleriyle cemaziyülevellerine bakınca yetişeceklerin pek "dindar" niteliğinde olmayacağı kesin daha ziyade mahalle delikanlısı kıvamında atarlı giderli,içkide sigarada,eğlencede gözü olmayan içenden de eğlenenden de hazetmeyen cuma-bayram namazı kaçırmayan velhasılıkelam cami içi müslümanı bir prototip çıkıyor karşımıza.

Sevgi dolu,insan haklarına saygılı,dürüst insanlar yerine şucu-bucu yetiştirmek artık bana biraz akıl ve mantık dışı gibi geliyor.1930'ların dünyası için normaldi ama şimdi çok arkaik.Devlet illa bir nesil yetiştirecekse insana değer veren nesiller yetiştirmeli onlara herhangi bir misyon yüklemeye kalkmamalı özellikle bizim memlekette, zira olmuyor beceremiyoruz.

Bırakın nasıl olmak istiyorsa öyle olsun yeni nesiller devlet güdümüyle yetişmesinler özellikle tektip genç yetiştirme hevesleri bana almanyanın III. Reich dönemindeki Hitler Jugend'i (Hitler Gençliği) anımsatıyor.

Üstelik bunu yapmak isteyenler enteresandır devletin birşeyler dikte etmesinden en çok yakınan insanlar.

Milli Eğitimde son icraatları Milli Güvenik dersini kaldırmak oldu.Efendiler Askerlerin ders vermesinden rahatsızmış onun yerine dersin içeriği Vatandaşlık dersine ilave edilip sivil öğretmenler tarafından verilecekmiş.Bir süredirde İnklap Tarihi konusunda fikir teatisinde bulunup kamuoyu yoklaması yapmaktalar e birde arapçanın seçmeli dil olarak getirilmesini ekleyin alın size memleketin gideceği istikametin haritası hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Durmak yok uyumaya devam nurlu nesiller geliyor vesselam :)

3 Yorumgaçlı Okurcan:

Nora on 4 Şubat 2012 14:21 dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş. Dindar nesil yetiştirmek amacını taşıdıklarını söyleyen kim bilmiyorum ama Atatürk'ün zorluklarla uyguladığı laikliği çöpe atmaya çalıştıkları açık.

cemo on 4 Şubat 2012 14:53 dedi ki...

Başbakan söyledi nora :)

Nora on 4 Şubat 2012 15:54 dedi ki...

Sözün bittiği yer ne diyeyim.

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa