Ne Mutlu Türküm Diyene

3 Mart 2011 Perşembe


Liboş nedir, nasıl olunur?

Liberalizm, özgürlüğü birincil politik değer olarak ele alan bir ideoloji, politika geleneği ve düşünce akımıdır.Liberalist'te yukarıda tanımlanmış siyasi düşünceye sahip kimseye denir ancak Güzide yurdumuzda liberal - Liboş farklı bir hüvviyet kazanmaktadır.Efenim diyelimki siyasi görüşünüzden sıkıldınız ve liberal olmaya niyetlendiniz lakin liberal olabilmeniz için Liboşluğun 5 şartını yerine getirmeniz gerekir 1 maddesini bile yerine getiremezseniz liboş topluluktan aforoz edilir,hatta liboşluktan vazgeçerseniz mürted ilan edilirsiniz ve siyasi linciniz vacip olur.


Liboşluğun 5 Şartı

1-Kesinlikle entel olmak (Eski sosyalist olmak tercih sebebidir)Kütüphanenizin büyüklüğünü istediğiniz kadar sıkabilirsiniz.Konuşmalarınızda 3-5 kitaptan ve yazardan alıntı yapabiliyorsanız değmeyin keyfinize.Ünlü düşünürden birkaç ünlü söz sıkabiliyorsanız apoletiniz hazır.

2-Cümle içinde Faşist,elitist,jakoben,kemalist kelimelerini kullanabilmek ve mümkünse aşşağılayabilmek.

3-Gayri Resmi Tarihe inanmak.(Elitist,jakoben,kemalistlerin yazdığı tarih hiç gerçek olabilir mi?)

4-Burjuva olmak.Boş vakitlerinde boğaza nazır evinden boğazı izlerken bir elinde talisker viski ya da petrus şarap klasik müzik eşliğinde memleket meseleleri hakkında düşünmek.(Türkü,yerli pop müzik vs dinlemek caiz değil)Kerameti kendinden menkul ütopik aforizmalar yumurtlamak.Memleket meselelerine ipe sapa gelmez çözümler üretmek (Bknz kaliteli bir üniversite eğitimi için ABD modeli paralı üniversite - İnsanlar açlıktan duvardaki sıvayı yerken üniversiteye parayı nereden bulacak bknz aforizma yumutlama: Para bulamıyorlarsa altın versinler)

5-Bir liboş tarafından öpülmek :) Şaşırmayın bunu yeni öğrenmiş bulunmaktayım kendi içlerinden birisi köşe yazısında açıklamış bir arkadaşına yumurtalı protesto yapan kız öğrenciler için "Keşke o kızı tutup şap diye öpseydin Emre... Belli ki kimse öpmemiş... Belki de ossaat liberal kesilirdi!" diyerek liboşluğun son şartını açıklamış.Sağolsun sayesinde örnek vermeme gerek kalmadı.Ancak kafamda bir soru kaldı peki bu açıklamayı yapan ünlü liboş köşe yazarını kim öptü açıkçası merak ediyorum :)


Şimdi şartları açıkladık peki bitti mi yani bu 5 maddeyi yaparsak liboş sayılırmıyız evet kesinlikle liboş sayılırsınız lakin dini bütün,saygın ve baki bir liboş olabilmeniz için daha yerine getirmeniz gerekenler var.Nedir bunlar diye sorduğunuzu duyar gibiyim.

*Kesinlikle muhalefet olacaksınız ama bu yönetene değil muhalefete yönelik bir muhaliflik olacak nasıl yani derseniz anamuhalefet ve öbür muhalefet partilerini eleştireceksiniz velinimetiniz olan iktidara asla dokunmayacaksınız ama soran olursa elimde viski parmağımı nasıl salladım hazretlerine diyeceksiniz ki zevahiri kurtarasınız.Zira belli mi olur bir iki seçim sonra muhalefet iktidara gelirse dümeninizin yürüyebilmesi için bu şart.

*Milliyetçi olacaksınız ama mikro milliyetçi,ülkenin bütününü kapsayan bir milliyetçilik asla demokratik olamaz onlar faşodur,faşisttir ama mikro milliyetçiler saf demokrat.Halkların kardeşiliği demokratik kültürel haklar diye zırvalayacaksınız ama kapalı kapılar ardında arkalarından sıkmadığınızı bırakmayacaksınız ki bir önceki maddeyi hatırlayalım iktidar değişiminde (Bknz milliyetçiler iktidar olursa)kıçımız açıkta kalmasın.

*Siyasi tartışmalarda seviyeyi asla bozmayacaksınız hep seviyeyi yukarda tutmalısınız ama rakibinize çakmak isterseniz "Ahmet Çakar" sistemini kullanabilirsiniz örneğin "Bak sana şerefsiz demiyorum ama şeref yoksunu olduğun su götürmez bir gerçek" ya da "Ekonomiden ne anlarsın demiyorum fakat sen bi git keynes'in faiz teorisini öğren sonra ahkam kes" diyebilirsiniz.

*Hiçbir siyesi görüşe %100 meyletmeyeceksiniz,angaje olmayacaksınız ya da o siyasi görüşe yakın olduğunuzu açık etmeyeceksiniz hep bir açık kapı, amalar bırakacaksınız.Dinciler gelirse takunyalı, askerler gelirse postallı olacaksınız.Milliyetçiler gelirse Kızıl Elma ve Turan, Kemalistler gelirse Türk Devrimi hakkında ahkam kesmiş destek vermiş olmalısınız.

*Tüm özgürlüklere (Düşünce,ifade ve protesto) sonuna kadar destek vereceksiniz ancak velinimetinizi sinirlendirecek kadar özgürlük olmamalı.Yargıya güvenmelisiniz ama velinimetinizi üzecek yargı kararları karşısında hemen hukuk bağımsız değil,siyasi bir karar tezine sığınmalı bununla beraber velinimetiniz lehine olan kararlarda ise yargı bağımsızdır kanunda ne yazıyorsa o diyebilecek kadar geniş olmalısınız.

Şimdilik bu kadarus...

4 Yorumgaçlı Okurcan:

Adsız dedi ki...

aslında kısaca yavşak desek biz bunlara, güç yalakaları, olabilirite :)

cemo on 6 Mart 2011 13:10 dedi ki...

Sen nasıl istersen :D Bana uyar zennubecim

Elevation dedi ki...

liberal doğru düzgün bir şekilde kendisini ifade edebilen modernist bir düşünür iken, liboş ejehauheje şeklinde bir şeyler yazıp, fosur fosur osurarak zenginleşmeyi salık veren bir post-modernisttir. liberal, düşünsel gücü kendisinden düşük olanı rezil malamat eder ama daha güçlü olanlar karşısında susmayı bilir. liboşsa, önüne her gelene yavşamaktan anarşist-nihilist takılmaktan, çok bilmişlik taslamaktan ve arsızlıktan başka bir halt yapmaz. liberal, kapitalizmin sömürücü olduğunu kabul etmez. liboş kabul eder ve bunu meşru görür. liboşa göre uyuşturucu porno eşcinsellik intihar cinayet ötenazi yamyamlık nekrofili pedofili vs. envai çeşit sapıklık özgür hale getirilmeli sınır tanınmamalıdır, çünkü ona göre bunlar sapıklık değil insanın kendi doğasına dönüşüdür. liberal bunlara yol açanın kapitalizmin yabancılaşması olduğunu bildiği halde kabullenmez ve meşru görmez. liberal biçimselde olsa karakter sahibi düzgün ve akıllı birisidir. liboş ormanda yaşayan sıradan bir hayvan kadar kültürlüdür. liberalin savunduğu şeyler asil ve reel yani gerçek ilişkiler üzerinden şekillenir. liboşunki fantezi aleminden yeryüzüne inmedir.

elevation dedi ki...

güzel..

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa