Ne Mutlu Türküm Diyene

30 Mart 2013 Cumartesi


Zırvada çığır açmak

Yeni dönemin çakma aydınları gün geçmiyor ki yeni bir zırvaya imza atmasınlar, sağa sola yaranmak adına akıl ve mantığın sınırlarını zorlamasınlar.Bunlardan sonuncusu Hilal Kaplan namlı muhafazakar "aydın" hanımefendinin bayrak saçmalatması.

Hanımefendiye göre "Türk Bayrağı"nın adı değiştirilmeliymiş onun yerine "Devlet Bayrağı" denilebilirmiş.Sebep? Bu öneriye ancak şakaysa hiç komik değil ciddiyse çok komik denilebilir.Terbiyesizliğin vs (daha ağır yazmak istemiyorum) önde gideni aslında ama neyse konumuz bu değil.

Hani Türk kelimesi aslında bir etnisiteyi belirtmemesine rağmen muhtereme göre etnisite belirtiyor diyelim o zaman denilmesi gereken Türkiye bayrağı değil mi neden devlet bayrağı? Aaa pardon Türkiye'nin içinde de Türk kelimesi geçiyor nee kaaa faşizan bi isim o da etnik hemen onu da değiştirelim soralım hilal hanımefendiye devletin adı ne olsun heralde cevabı devlet olsun olur :) Bir etnisiteye ve coğrafyaya aitlik içermesin zira aksi durumda her türlü birileri alınır.

Bayrağın sadece adını değiştirmekte yetmez rengini şeklini de değiştirelim daha post modern bir hal alsın hatta Cemil İpekçi veya Dilek Hanif yeni bir tasarım yapsın acunun programında sms oylaması ile yeni bayrağa karar verelim olma mı?

Şimdi gülümsüyoruz mevzuyu espiriye vurup mavra yapıyoruz ama yaşananlar halka bir fikri aşılamaya çalıştıklarının kanıtıdır. Uzak olmayan bir gelecekte gerçekleştirlmesi düşünülen rejim değişkiliği için ön çalışma yapılıyor vatandaşın kafasında acaba daha mı yi olur sorusu uyandırılmaya çalışılıyor bilinen propaganda ve sosyal toplum mühendisiliği yöntemleri işte.

Deveti soysuzlaştırmak kimliksizleştirmek değerlerini ve temellerini yoketmeye çalışıyorlar bazı şeyleri daha kolay gerçekleştirebilmek için.

Kütçü ve islamcı cephe el ele memleketi ortadoğu tipi başkanlık sistemine sürüklüyorlar yavaş yavaş şimdi bayrak,yarın başkanlık öbür gün eylet sistemi derken bir bakmışsınız olan olmuş atı alan üsküdarı geçmiş.

Ne mi olacak peki e bi zahmet onu da ben söylmiyeyim az saksıyı çalıştırın ne olacağını anlayacaksnız.

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa