Ne Mutlu Türküm Diyene

16 Mart 2013 Cumartesi


Acı bir şaka içinde yaşamak

Dün Ankara'da acayip bir fırtına vardı öyle böyle değil.Ağaçlar yerinden sökülecek gibiydi uğultusuyla bile beni uyutmadı desem anlarsınız herhalde.Öğlene doğru yatakta debelenirken duvarların titrediğini hissettim peşi sıra acayip bir gürültü hasıl oldu kendimi alelacele yataktan dışarı attım noluyor diyerek.Salona geçtim pencereden baktım ki ne göreyim bizim çatı yerlerle yeksan hayatımda ilk defa oturduğum bir evin çatısı uçtu.Tam o sırada kapı çaldı bir baktım bizim peder bey bakkaldan gazete almaya çıkmış çatının düştüğü yerden 2-3 saniye önce geçmiş verilmiş sadakamız varmış vesselam.

asgari_ucret

Neyse efenim bu kadar benden haberler yeter asıl konumuza dönelim.Yazmayayım yazmayayım diyorum ama ne yapayım her gün yeni bir bomba patlatıyor memleketi yönetenler.Çalışan tek bireyin açlık sınırının 1.365 TL olduğu bir ülkede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı basının karşısına çıkıp 800 TL'lik asgari ücretle geçinilmez diye bişey yok diyebiliyor.Vatandaşla dalga geçmekten başka bişey değil bu.

Aslına bakarsanız haklı olduu bir tarafta yok değil eğer mini şehirlerden birinde yaşıyosanız kira olarak 100-200 TL size yetiyorsa, ısınma sorununuz devletin hibesi kömürle sağlanıyorsa, elektiriğiniz suyunuz kaçaksa kısacası beleş ya da devlete yaslanmış şekilde yaşıyorsanız 800 TL ile zor da olsa geçinilir. Ancaaak çalışan-üreten nüfusumuzun büyük bir çoğunluğunun yaşadığı lafta değil harbiden büyük bir şehirde yaşıyorsanız ortalama 400 TL kira 250-300 TL ısınma elektirik su telefon gibi masraflarınız varsa e birde işe otobüsle gidiyorsanız bu masraflardan sonra geriye size kalacak para kocamana bir "0" sıfır.Hele birde millete 3 çocuk yapın diye tavsiyede bulunmuyorlar mı ne desem bilemiyorum neyle doyacak bu çocuklar?

Sevgili bakanımız maşallah güzel kazanıyor Allah için onun kazancında gözüm yok ama kendisine 800 TL versek zaten yediğinden içtiğinden para alınmıyor bir ay değil sadece bir hafta geçinebilir mi acaba hiç zannetmiyorum denemesi bedava.Lafı geçtiğinde milletvekili maaşları yüksek diyen arkadaşlara söylediğim söz "derin olan kuyu değil kısa olan ip" çok olan milletvekili maaşı değil az olan sıradan asgari ücret ve biraz üzerinde kazananların maaşları.


***   ***   ***

Bir başka fecaat Gençlik ve Spor Bakanından geliyor kendisini protesto ettiği için gözaltına alınan öğrenciyi içerden çıkarttırdıktan sonra ikna odasında ikna etmeye çalışırken sarfettiği "Evrimi tabii ki sansürleyeceğim. Sen evrime mi inanıyorsun? Maymundan mı geldin? Yukarıda Allah var" diyor muhterem. Allahın varlığını gerekçe göstererek bilimsel bir teori olan evrim teorisini sansürlemeyi kendine hak bizlere reva görüyor.Gerçi evrim teorisinin ne olduğunu bilmediği de ortada insan bilmediği şeyi neden sansürlemeye çalışır ki.Önce aç bi oku bakalım evrim teorisine göre insan maymundan mı geliyor yoksa başka bişey mi?

Muhteremden bir başka inci daha Gençlik Treni var malumunuz web sitesinde "gençlerin seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları ve kaynaşmaları ve ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde görmeleri" amacı taşıdığı belirtiliyor lakin iş icraata gelince muhterem kız ve erkek öğrencierin ayrı ayrı seyahat etmesi gerektiğini, kız ve erkek öğrencilerin bir arada olduğu bir trende güvenliği sağlayamayacağını beyan ediyor hatta istemeyen gelmesin diyor güler misin ağlar mısın? Zannedersin çocuklar seyahat etmeye değil birbirlerinin üzerine atlamaya, aşna fişne yapmaya geliyorlar oraya.Peki bu çocuklar kimle kaynaşacaklar kendi hemcinsleriyle mi? Koskoca spor organizasyonları yapabiliyorsun güvenlik açısından bir sıkıntı çıkmıyor ama bir trende kız ve erkek öğrencilerin bir arada ama farklı kompartımanlarda olduğu seyahatte güvenliği sağlıyamıyorsan ne denir ki pes demekten başka :) Muhterem birde olimpiyatlara talip olurda kazanırsak orada kadın erkek sporcular arasına sur mu çekecek aralarında bişeyler olmasın diye :)

Şaka gibi memleket buna benzer tonla beyanat var ve en acısı hala bu partiye %40-50 arası oy çıktığı görülüyor anketlerde topluca bir delilik yeşıyoruz herhalde başka bir açıklaması yok bu durumun...

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa