Ne Mutlu Türküm Diyene

2 Kasım 2012 Cuma


Acayip kafalar

Yeşilay cemiyeti mardin şube başkanının "Üniversiteli gençler ilimize ahlaksızlık getirdi" sözü birkaç gündür beynimin içinde yankılanıp duruyor,aklımı kurcalıyor.Üniversitelilerin bir şehre ekonomik olarak canlılık getirdiği,sosyal hayatı geliştirdiği,kültürel olarak seviyesini yükselttiğini bilirdim ama ahlaksızlık getirebilecekleri hiç aklıma gelmezdi.

Bu gençlere her türlü malı en kazık fiyattan satan esnaf,normal kiranın 2 misline ev kiralayan ev sahibi,kız kardeşine yan gözle bakanın kanını bile dökebilecek delikanlı-erkişi ahalisi üniversiteli kızlara her fırsatta sarkacak-taciz edecek lakin ahlak sahibi olacak ama gençler ele ele tutuştu öpüşüp koklaştı diye ahlaksızlık olacak öyle mi?

Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı'nın sözlerini ilk okuduğumda cidden sinirlerim yerinden oynadı, asabım bozuldu zira o gençlerin neler yaşadığını ne zorluklar içinde bulunduklarını bililiyorum. Gençlerin sevdiğinin elini tutmasını, masumane bir öpücük almasını ahlaki yozlaşma,"sevişmek-zina" kapsamında değerlendiren kişi bir cemiyet başkanı yahu sıradan bir insan değil el insaf.İnsanların düşüncelerine karışacak değilim kendi bu yönde düşünüyor olabilir lakin içindeki karanlığı yazılı açıklama yaparak beyan etmeye ne demeli.Sadece fikir de beyan etmiyor muhterem öneride de bulunuyor sarılan öpüşen gençler uyarımalı bu davranışlarının önüne geçilmeliymiş.Arkadaş sen yeşilay şube başkanı mısın yoksa ahlak zabıtası mı,din polisi mi bi karar ver. Üzerine vazife mi üniversitelilerin ne yaptığı yoksa birilerine sempatik görünmek için bir yerlere selam çakma denemesi mi bu ?


2012'nin son demlerini yaşadığımız şu günlerde elalem mars'a araç yollayıp jüpitere pandik atmayı düşlerken Türkiyede hüküm süren zihniyetin karanlığına bakıp nasıl bir kader bu yarabbim diye hayıflanmamak elde değil.Zira bizler tepkisiz kaldıkça sıra buna da gelecek eminim yolda sevgilinizle sarılmayı-öpüşmeyi geçtim el ele bile tutuşamayacaksınız hemen dibinizde bu tipten birkaç ahlak bekçisi dikilecek tez vakitte haddinizi bildirecektir inanın çokta uzak olmayan günlerde yaşayıp göreceğiz...

Durmak yok uyumaya devam...

2 Yorumgaçlı Okurcan:

mm on 20 Kasım 2012 16:48 dedi ki...

Böyle olayları duyduğumda kan beynime sıçrıyor, sinirleniyorum ama sonuç olarak bu konularda tam bir etkisiz elemanım. Kaleme de alamıyorum çünkü ben sinirlendiğimde her cümlenin sonunu istemeden küfürle bitiriyorum.

O ''yok artık o kadar da olmaz!'' dediğim günler artık çok ta uzakmış gibi gelmiyor bana. Ama umarım yanılıyorumdur...

cemo on 20 Kasım 2012 17:15 dedi ki...

Aslında yazdıklarımın sadece kısa bir bölümünü yayınlıyorum çoğunu yayınlamadan önce siliyorum :) uzun versiyonunu yayınlarsam başıma ne geleceği belli olmaz sakata gelmemek lazım D

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa