Ne Mutlu Türküm Diyene

24 Kasım 2012 Cumartesi


Adam gibi ölmek mi ?

Muhterem buyurdu "öleceksek adam gibi ölelim" deyü ölelim ölmesine de ne için kimin için? Filistin'de yaşanan insanlık ayıbına,drama,haksızlıklara seyirci kalmayalım eyvallah lakin daha kendi ülkemizde ki dramları,haksızlıkları,adaletsizlikleri çözüp bir sonuca bağlayamamışız biz.Ülkenin bir yarısı adeta kan gölü göz yaşı dökeceksek önce orada hayatını kaybeden masumlara dökelim.

Muhteremin de kullanmayı pek sevdiği Şeyh Edebali'ye ait bir söz vardır "insanı yaşat ki devlet yaşasın" ölmek yerine adam gibi yaşasak ya.

Daha adam gibi yaşatmaya muaffak olamadığın bir halktan adam gibi ölmesini beklemek biraz saçma değil mi?

Dünyaya merhaba diyen her çocuk daha bismillah demeden binlerce dolar borçla doğarken, ilköğrenime gelene kadar çocukların temel sağlık ihtiyaçlarını bile devlet tarafından doğru düzgün karşılanamaz ve bu çocuklara adam akıllı bir ilk ve orta öğrenim sunamazken,okul dershane arasında tarumar edip sınav maratonlarına boğulup gençliklerini yaşamalarına bile izin verilmezken,hasbel kader ünversiteyi kazandılar diyelim dünya standartlarında bir üniversite eğitimi sunulamazken,mezuniyetin ardından iş bulma umudu neredeyse Allah'a kalmışken,es kaza bir iş bulduğunda alacağı ücret adam gibi yaşamasına izin vermezken nasıl adam gibi ölsün bu insanlar.Hiç hakkıyla yaşamamışlar ki...

Hayatı geçtim doğru düzgün aşk bile yaşayamıyorsun bu topraklarda hele toplum içinde öpmeyi geçtim sevdiğinin omzuna elini atmaya gör bak başına neler gelir.

Ayrıca kimin hakkı ne var insanlardan ölmelerini istemeye?

Ölüme atfedilen bu kutsallık neden?

İlla ölmemiz gerekiyorsa eğer kendi vatanımız için ölelim bir şeyler yapmaya çalışırken hele bi kendi söküğümüzü dikebilelim de o zaman düşünelim elalemi.

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa