Ne Mutlu Türküm Diyene

3 Ekim 2009 Cumartesi


Farmville Yasaklandı

FarmvilleGüzide memleketimizde gün geçmiyorki yeni bir şey yasaklanmasın.Bu seferde Facebook'ta milletin delisi olduğu Farmville oyunu yasaklanmış.Türktelekom dns adreslerini kullanan vatandaşlar ufak bir süprizle karşlaşıyorlar.Türktelekom dnslerini kullanmayanlar rahatça oyuna girebiliyorlar."5651 sayılı yasa uyarınca katalog suçlar kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuksal değerlendirme sonucunda; bu internet sitesi (zynga.com) hakkında telekomünikasyon iletişim başkanlığı'nın 02/10/2009 tarih ve 421.02.02.2009-272446 nolu kararı gereğince idari tedbir uygulanmaktadır." ilginç değil mi üzerinde bir çok rivayet dönüyor en ipe sapa gelmezinden mantıklısına kadar pek çok spekülasyon yapılıyor.

Ekşi Sözlükte bir dünya tepki entry'si girilmiş alem elemanlar bu ekşiciler:

- tonlarca meyve sebzenin çürümesine sebep olacaktır. yazık günah.

-(bkz: yakarım bu gezegeni) - hükümet düşürür.

- farmville katliamı.

-bir takım kullanıcıların çiftliklerine hint keneviri ektiğinin tespit edilmesi ile, uyuşturucu kullanımı ve ticareti kapsamında engellenmiştir. çiftliklerde yapılan aramalarda eroin ve kokaine de rastlanmıştır. türk polisi araştırmayı sürdürmektedir.

-iç mihrakların işidir. ülke gençlerinin tarım yapıp kendi kendine yeten ülke olmamızı engellemek istiyorlar.

-cem garipoğlu'nun 194 günlük firarı sırasında bu çiftliklerden birinde saklandığı yönünde şüphe uyanmıştır. delil karartmayı engellemek için, kovuşturma bitene kadar ihtiyadi tedbir kararı kapsamında farmville'e erişim engellenmiştir.

- sabah sabah beni acı bir tebessüme gark edip, gelecek hakkında büyük endişeler duymamı sağlamıştır.

-imf başkanına atılan ayakkabıdan hemen sonra olması manidardır. küresel agalar alırız tarlalarınızı elinizden demek istiyor.

-- başbakanım mahsülümüz tarlada kaldı çürüyor - ananı da al git - tarlaya ektim soğan - lan ?! - hep mi güzel oluyor senin anandan doğan -bir cumartesi sabahında bünyede soğuk duş etkisi yaratan olay. tamam her şeyi kapattınız anladık da, zavallı farmville'in ne suçu vardı? işte bu yüzden çiftçi her zaman mağdurdur bu ülkede..

-"esegin kulagina su kacirmak" dedikleri gibi bir "giri$im".* -toprak mahsulleri ofisi duruma acilen el koymalidir.

sanalda olsa ciftci ciftcidir.

hani kara gun dostuydunuz? -siz yokken hayvanlarınız aleni seks yapıyormuş, komuşlarınız bunu hiç sansürsüz izliyormuş.. bi bakıyorsunuz hayvanlara bir tane eklenmiş, bi bakıyosunuz bi tane eksilmiş! devlet buna bişey yapması lazımdı. size de yaranılmıyor arkadaş. ahlak namus sıfır! -5651 sayili kanunun ne (...) oldugunu oldugunu merak ettiren engellemedir. allah askina hukukçu arkadaslar bir el atsinlar da nasil bi bahane oldugunu bilelim bari.

- ülkede bazı işlerin çığırından çıktığının göstergesi olmaya aday; tepkisiz insanlar topluluğu olduğumuzdan son da olmayacak fermanların son halkası.

-son derece haksız bir gerekçeyle engellenmiş. memlekette tarım yerlerde sürünüyor. sertifikalı ya da sertifikasız şu oyundan özenip de üç beş kişi bir kaç karış yere iki domates ekse ekonomi çökecek sanki. çökmez korkmayın teğet geçer.

-hayır italyan çiftçiler itiraz etse anlayacağım. artık herşeyi ithal ediyoruz biz. elmalar arjantinden, muzlar muz cumhuriyetlerinden arpa buğday başka bir yerlerden ithal ediliyor. tohumlarını israilden alıyorsun. bir de herşeyin kabahatlisi şurda üç gündür oynadığımız sanal tarla oyunu öyle mi? çiftçiye ananı da al git diyen farmville miydi? -kadın çiftçilerin uygunsuz kıyafetleri yüzündendir. gençlerin ahlakını bozan bu durum aynı zamanda erkekleri cinsel tahrik unsuru oluşturmaktadır. aynı zamanda tavukları rotate yaparsanız alenen götü gözükmektedir. bu da büyük bir tahrik unsuru oluşturmakta. türk aile yapısı ve toplum ahlakına ayrıkı bu unsurlar sebebiyle çiftliklere erişim engellenmiştir.

-youtube, myspace, last fm derken insanlar yeterince tepki vermeyince durmaksizin devam eden engelleme silsilesinin son halkasi.



FarmVille nasıl oynanır diye merak ediyorsanız

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa