Ne Mutlu Türküm Diyene

27 Mart 2015 Cuma


Onurlu insanlar

kishi_ryoichi
Türkiye'de herşey olursunuz ama rezil olamazsınız diye bir söz var eminim bu satırları okuyan aşşağı yukarı herkes biliyordur zira çok sık kullanırım. Kasten sadece para hırsıyla iş güvenliği kurallarına uymadığınız için yüzlerce kişi madenlerinizde hayatını kaybedebilir, hiç uygun olmadığı halde trenlere raylarda yüksek hız yaptırılarak bir dünya insanın ölümüne yol açabilirsiniz, bariz bir şekilde yolsuzluk yapabilirsiniz ama kimsenin aklına intiharı geçtim istifa etmek hatasını kabul etmek gibi erdemli hareketlerde bulunmak gelmez.

Geçenlerde İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde bir halat koptu kimse ölmedi, kimse yaralanmadı ama köprünün yapımından sorumlu japon mühendis Kishi Ryoichi intihar etti. Yazılanlara bakılırsa muhtemelen kendisinin doğrudan bir ihmali de yoktu ama adam böyle bir kazayı, aksiliğin yaşanmasını gururuna yediremedi.

Adamlar onurları için yaşıyorlar bizde ise onur adeta bozuk para haline gelmiş durumda.

Şimdi bi japon mühendise bakıyorum bi bizim aymaz sorumlulara arada dağlar kadar fark var anlayış olarak yüzyıllar var e böyle olunca da ne yazık ki bizden bi japonya çıkmıyor bu gidişle de çıkmayacak.

Acı ama gerçek bu maalesef.

Huzur içinde uyu onurlu adam...

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa