Ne Mutlu Türküm Diyene

22 Nisan 2014 Salı


Yeni dizi Salem güzel bir başlangıç yaptı

salem

WGN America'da yayınlanmaya başlanan Salem daha birinci bölümde beni benden aldı. Uzun zamandır ilk defa bu kadar izleyeni içine alan bir yapımla karşılaşmamıştım. 1600'lerin Amerikasında Salemde yaşanan cadı avını ve bu avın insanlar üzerinde yarattığı yıkıcı etkiyi adeta gözümüze sokan muhteşem bir atmosfere sahip. O zamanlar cadılıkla suçlanmak kesinlikle ölüm anlamına geliyor zira itiraf ederseniz asılarak, yakılarak öldürülüyorsunuz ya da size zorla itiraf ettirene kadar işkence ediyorlar tabi bu işkence sırasında ölmenizde gayet doğal. Göstermelik mahkemelerde masumiyetinizi ispata imkan vermeden rezilce yargılıyorlar Engizisyondann pek bir farkı yok anlayacağınız

Okuduklarıma göre ilk bölüm sadece benim alakamı çekmemiş yayınlandığı ülke Amerika'da da bir hayli teveccüh göstermişler. Umarım devamını da böyle başarılı olarak getirirler zira bu aralar piyasaya çıkan diziler çok yetersiz ağız tadıyla izlenecek pek az yapım var.

Öyle çok tanınan oyuncuları yok başrollerde Shane West (John Alden) ve Janet Montgomery (Mary Sibley) yer alıyor.

Kısacası benden tavsiye vaktiniz varsa mutlaka izleyin en azından ilk bölümü, aynı çizgiyi gelecek bölümlerde de sürdürürlerse yeni bir bağımlılığımız olacak demektir ;)

Keyifli seyirler.


salem


Salem Fragman

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa