Ne Mutlu Türküm Diyene

28 Nisan 2012 Cumartesi


Sağlık bilmecesi

Her allahın günü televizyonlarda kadın programları,haber bültenleri farketmez kerameti kendinden menkul kimselerin vatandaşa buyurduğu sağlıklı yaşam bıdı bıdılarının bombardımanına mazruz kalıyoruz.Yok şu otu kaynatırsan şuna iyi gelir yok şu meyveyi yersen şu hastalığa yakalanmazsın vs vs uzar gider.Bu muhteremleri dinlesek günde 10 kilo meyve 10 kilo sebze ve 1-2 kiloda kuruyemiş falan yememiz üzerine 4-5 litre su içmemiz akabinde mide fesadından nalları dikmemiz icab. eder.

Benim anlam veremediğim rtük diye bir kurum var televizyonları denetlemekle mükellef her köfteye maydonoz olmayı severken bu mevzulara neden el atmaz.Gecenin bir vakti çocukların izlemediği film ve programlardan çocukların ahlakının bozulduğu çıkarımına varan rtük her ne hikmetse ipe sapa gelmez bilimsellikten alabildiğine uzak tavsiyelere neden engel olmaz?

Geçen bu şifacılardan biri bir programda türklerin otacı kültürünün yok olduğundan dem vuruyordu heralde kendisinin müşterisi dolayısıyla kazancı falan azaldı :) e be muhterem tıp bu kadar gelişmişken napsaydık doktorları bırakıp hiçbir bilimsel faydası olmadığı aşikar olan koca karı ilaçlarına mı sarılsaydık?

Hele hele sağlık haberlerine illet olduğum kadar hiçbirşeye illet olmuyorum artık dünyanın başka hangi ülkesinde hastalıklarla ilgili bu kadar haber yapılır üstelik ana haber bültenlerinde? Eskiden magazin yayınlıyorlardı magazin yasaklanınca sağlığa sardırdılar sayelerinde her gün yeni bir hastalık keşfediyoruz ailecek bünyemizde bir gün kalp hastası, bir gün şeker,bir gün tansiyon hastası, bir gün basur oluyoruz (tövbe estafurullah) yakında hastalık hastası olup çıkıcaz o zaman haber bültenlerini hazırlayan zibidilerede birer kilo kına yollayacağım yaksınlar münasip yerlerine.

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa