Ne Mutlu Türküm Diyene

18 Aralık 2013 Çarşamba


The Hobbit: The Desolation of Smaug - Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları

the_hobbit_desolation_of_smaug

J.R.R. Tolkien'in ölümsüz eseri The Hobbitten uyarlanan The Hobbit: The Desolation of Smaug diye başlamak istiyorum sözlerime zira film eklemeler ve çıkartmalar sayesinde kitapta ki hikayeden ziyade Peter Jackson'un kafasında yarattığı bir kurguya dönüşmüş desem yeridir. Ha fena mı olmuş hakkını yemeyelim adam kütür kütür film çekmiş beğenmeyen taş olur :) Gerçi Peter Jackson Cin Ali'yi çekse o bile olay olur adam işini biliyor.

Filmin isim çevirisi ise tamamen facia Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları nedir yahu insan smaug'un harabeleri falan diye çevirir bari :)

Görsel efektlere ve atmosfere söyleyecek tek kelime yok koca orta dünyayı uğraşıp didinip yeniden yaratmışlar nerde bizim sinemadaki uydur kaydır efektler nerde bu aralarında çağlar var.


evangeline_lilly
Evangeline Lilly - Tauriel
Peter Jackson kimine göre gereksiz bir iş yapmış Tauriel'i ( Evangeline Lilly ) eklemekle arkadaş bir kadına bu kadar mı yakışır elf olmak insan büyülenmeden edemiyor biraz boydan güdük olmayaydı eyiydi ama olsun bu kadar kusur kadı kızında da olur.Smaug ise oy oy oy hayatımda ilk defa bir ejderha karakteri karşısında harbiden afalladım bu kadar güzel modelleme olamaz hatta en az Yüzüklerin Efendisi serisindeki gollum kadar başarılı diyeyim gerisini siz anlayın. 

Eleştirilere baktımda ortadan giden pek yok ya yere göğe sığdıramıyorlar ya yerin dibine batırıyorlar gereksiz yere. Altı üstü bir film bu sanki hayat memat meselesiymiş gibi ciddiye almanın bi anlamı yok izleyin iyi vakit geçirin diye yapılmış bişey.

Konuya hiç girmek istemiyorum ne dersem spoiler olacak o yüzden tek söyleyebileceğim çok enteresan bir sonla bittiği :) 2 saat 40 dakika kadar uzun bir filmin öyle bitmesi insanda biraz hayal kırıklığı yaratıyor aynı dizi mantığı gibi ee nolcak şimdi diye kala kalıyorsun ve ister istemez serinin 3. filmine hallenmeye başlıyorsun aslına bakarsan güzel mantık biraz ticari ama olur o kadar.


Gidin sinemada izleyin benden tavsiye pişman olmazsınız.

0 Yorumgaçlı Okurcan:

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa