Ne Mutlu Türküm Diyene

4 Temmuz 2012 Çarşamba


Derin karanlık

Yaklaşık 90 yıl oldu Türkiyenin gericilikle mücadelesine başlamasından bu yana, geldiğimiz nokta ise içler acısı.İçimizde aramızda öyle insanlar yaşıyor ki beyinlerindeki zifiri karanlık bir nebze olsun aydınlanmamış.Neyazık ki insanları giyimlerine göre bile ahlâklı yada ahlâksız olarak nitelendirebilecek kadar sığ bir bakış açısına sahipler.


İşte bu insanların ürünü toplum olarak çektiğimiz pek çok sancı, 6-7 eylül olayları,çorum,maraş ve en son sivas katliamı hep bu kafaların elinden çıkma.Hemen hemen her sene rastladığımız yobaz saldırılar ramazanda oruç tutmayanların yediği dayaklar,otobüse alınmayan,darp edilen kızlar,sarılan ve öpüşen sevgililerin başlarına gelenlerin failleride bu derin karanlık zihniyetin sahipleri.


Nevin Yanıt atletizm mücadelesinde altın madalya kazanmış bu yarışmanın ardından Türk Bayrağıyla bir poz vermiş facebookta adı bende saklı güya milliyetçi - vatansever bir sayfada fotoğrafa yapılan yorumları okuyunca derinden sarsıldım.


nevin_yanit


Yahu kızcağız yıllarını vermiş bu işe, yurdunu onurlandırmak için onca imkansızlık içerisinde gecesini gündüzüne katmış,çalışmış,çabalamış, kendini adamış,bir yerlere gelmiş,yarışmış ve altın madalya kazanmış yapılan hayasızca saldırılara bakar mısınız? "Müslüman" güya bunu yapanlar ama küfürün hakaretin bini bir para.Memlekete zerre-i miskal faydası olmayan adamlardan aldığı bu hakaretler hak mı,reva mı?

Daha kendi vatandaşını sevemeyen onunla barışamayan insandan milliyetçi-vatansever olur mu? Deveden balet, eşekten beyin cerrahı olur da bu gibi varlıklardan insan bile olmaz bunları hangi sıfata soksam o sıfata haiz canlılara hakaret olur zul olur.

Hani bazen insanda oluşan kaçıp kurtulma hissi oluştu bende yahu nasıl kafaların arasında yaşıyorum hadi kendimi geçtim çoluk çocuğum olursa ilerde onların hali ne olacak vehmin kapıldım. 

Umarım Gençlik ve Spor Bakanlığı bu durumdan haberdar olur ve sorumluları hakkında gerekeni yapar.Pek umudum yok ama olsun avuntu işte.


Allah topunuzun müstehakını versin başka ne diyeyim bilemedim...

3 Yorumgaçlı Okurcan:

Mia Wallace on 4 Temmuz 2012 08:47 dedi ki...

böyle insanalrdan nefret ediyorum ve onlar adına utanıyorum

Nora on 4 Temmuz 2012 12:02 dedi ki...

Bu yazının altına imzamı atarım ! Ya bu ne haldir böyle.. Aynı düşünceleri paylaşıyorum, bazen gerçekten çekip gitmek istiyorum. Benim yaşadığım ülke bu olamaz, benim inandığım dine inanan insanlar böyle bir kafa yapısına sahip olamaz. Gerçekten sadece şaşırıyorum.

cemo on 4 Temmuz 2012 13:23 dedi ki...

Onlardan utanmak,acımak,nefret etmek,kaçıp gitmek maalesef bir çözüm değil bu kafalarla mücadele etmek gerek ama nasıl?

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa