Ne Mutlu Türküm Diyene

22 Ocak 2013 Salı


Parayla mutluluk olur mu? olur neden olmasın.

Kendimi bildim bileli hep kafamı kurcalayan bi sorudur gönlümden geçen olmayacağı yönünde bir cevaptı lakin bugün Melike Karakartal köşesinde sorumun bilimsel olarak yanıtını vermiş Harvard Üniversitesinden bir psikoloji profesörüne göre bazı koşullarda evet bazı koşullarda hayır. Mesela fakirseniz paraya kavuştuğunuzda mutluluğu satın alabiliyorsunuz ama eğer orta gelir grubunda tuzu kurulardan biri iseniz para size öyle ahım şahım ekstra mutluluk getirmiyormuş.Eviniz yokken ev satın alıp sahibi olunca mutlu oluyorsunuz fakat kendinize ait evinizi değiştirdiğinizde ya da 2. hatta 3. evinizi aldığınızda aynı mutluluğu vermiyormuş yani satın alamıyormuşsunuz çok enteresan.Aslına bakarsanız oldukça mantıklı ve bundan sonra kim sorarsa verilecek cevabım belli oldu :)

Hayatın gizemlerinden birini daha çözmenin mutluluğu içerisindeyim huzurla uyuyabilirim artık.

Şimdide kafamda başka sorular dolanmaya başladı:

*Kuşum Aydın'ın bile evli olduğu bir dünyada benim hâlâ bekar olmam büyük bir muamma değil mi? (Mutlululuğu satın alamamamdan dolayı olbilir muhtemelen)

*Efe Rakı'nın yeni çıkardığı rakının şişesi bana oldukça viski şişesini andırıyor yoksa bu rakıya sınıf atlatma çabasının ürünü bir tür pazarlama stratejisi olabilir mi?


efe_raki

2 Yorumgaçlı Okurcan:

Adsız dedi ki...

Ben de o kadar param var neden mutlu değilim diyordum :s :s :p
ehuehe

cemo on 30 Ocak 2013 13:43 dedi ki...

Paran çoksa olamazsın önce o paraları bana verceksin biraz fakir olcaksın sonra ben yavaş yavaş geri vereceğim sana %100 mutlu olursun :D

Yorum Gönder

Dök içinden geçeni

Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa