Ne Mutlu Türküm Diyene

24 Ekim 2015 Cumartesi


Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak hissiyatı

0 Yorumgaçlı Okurcan
Biz küçükken büyüklerimiz söylerdi hep nerde o eski bayramlar teranesini demek aynı nakaratı tekrarlamak bize de nasipmiş. Nereye bağlayacak bu herif diye merak etmeyin kısa ve öz bir yazı olacak herzaman ki gibi :)

levent_kirca

Levent Kırca'nın ölümüyle artık kesinlikle idrak ettim ki iyiler tez ayrılıyor bu dünyadan (istisnalar kaideyi bozmaz) hatırlıyorum da bir zamanlar kendisi o hani "eski Türkiye'nin" güya "demokrasinin" olmadığı zamanlarında yani benim gençliğimde hem de devletin televizyonunda "olacak o kadar" programıyla iktidarı, devleti, düzeni eleştiriyordu. Bu ülkenin televizyonlarında çatır çatır bizi yönetenleri eleştirmek mümkündü yani. Yeni nesil tarağa gelen mizahçılar ise bırak eleştirmeyi gıklarını bile çıkartmıyorlar nerdeyse hepsi dalgasının peşinde cüzdan şişirmekle meşgul. Kısacası Levent Kırca gitti siyasi mizah bitti.

Şimdi hangi kanalı açsan birbirinden abidik gubidik milletin vaktini ezmeye, düşünmesini engellemeye, imkansız hayallerin peşine sürüklemeye yönelik programlar, diziler gırla gidiyor, faydalı bişey bulmak neredeyse imkansız. Tartışma programları bile lafta tartışma programı çoğunda hep aynı siyasi görüşün elemanları toplanmış başka bir siyasi görüşü linç etmeye çalışmakta (hangi kanal olduğuna göre değişiyor) karşı tarafın sözlerine kulaklar tıkalı çok nadir adam akıllı birşeyler izlemek mümkün.

Ben hatırlıyorum nerdeyse hepsi rahmetli olan eski siyasi parti liderleri seçimlerden önce çıkar karşılıklı vaatlerini sıralar birbirlerini nazikçe eleştirirdi milyonların karşısında. Şimdi olasılık dahilinde mi? Nerdeeee :)

Velhasılı kelam tüm çocukluğumun ve gençliğimin figürleri usul usul ayrılıyor aramızdan ve sanırım bende içimdeki o haşarı çocuğu onlarla beraber kaybediyorum...

12 Ekim 2015 Pazartesi


Yaşayamıyoruz hiçbirimiz

0 Yorumgaçlı Okurcan
Doldum, doldum, doldum artık ne yapacağımı bilemiyorum. Dağlara çıksam YETER ARTIK diye haykırsam çare olur mu bu ölümlere?

Barış getirmek için yola çıkmış insanların arasında bomba patlatmak nasıl hastalıklı bir düşüncedir yarabbi...

Sağımıza dönsek bir facia solumuza dönsek bir katliam, boğazımıza kadar kana ve kedere boğulmadık mı hâlâ.

Ülkenin sorumuluk sahibi olması gereken insanları topu başka yerlere atma peşindeler ve en ufak bir özeleştiride bulunmaktan imtina etmekteler.

İçişleri bakan hiç bir güvenlik tedbirinin alınmadığı tren garı civarı için güvenlik zaafiyeti yok der. Başbakan canlı bomba olacaklarndan kuşkulanılanları eyleme geçmeden tutuklayamayız türkiye sebepsiz yere insanların tutuklanabileceği bir ülke değil der.

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

Bildiğim tek bir şey var o da veysel hep 9 yaşında kalacak.

Velhasılı kelam...

Durakta otobüs beklerken üstünüzden bir kocaman bir otobüs geçebilir, işinizin başındayken maden ocağı tepenize çökebilir, ya da herhangi bir toplumsal olayın ortasında kör kurşunlara hedef olabilirsiniz. Burası Türkiye...

Sabah evden çıkarken aklınızda bulunsun ve ona göre vedalaşın sevdiklerinizle...
Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa