Ne Mutlu Türküm Diyene

30 Ocak 2015 Cuma


Türk gencinin Emilie Voe Nereng ile imtihanı

0 Yorumgaçlı Okurcan
emilie_voe_nereng

Malumunuz güzel bir kadın gören türk erkeği şebermekten kendini alıkoyamaz. Emilie Voe Nereng ablamızda maşallahı var dünya tatlısı. ekşisözlükte emilie hakkında ki başlığa birkaç kişi abanınca tabiki dikkatleri çekmesi uzun sürmedi.

Yurdumun ne kadar "romeosu" varsa sosyal medya üzerinden başına üşüştüler kızcağızın bir kaç gün içinde 200 civarı er kişinin faceebook'ta kendisini eklemesi ile dumura uğramasına kendisi kadar şaşırmadım. Söz konusu olan biz olunca bu daha başlangıç diyorum umarım olayın gidişatı çirkinleşmez.

Allah sabır versin kendisine  :)))


13 Ocak 2015 Salı


Mentalite farklı

0 Yorumgaçlı Okurcan
Bundan çok değil 1.5 yıl önce gazetelerde Ekonomi Bakanımızın bir beyanı vardı "Uzay gemisi yapmamızı engelliyorlar". O zaman okuduğumda çok gülmüştüm millet marsa roket yollarken bizim televizyonlarda hala şu caiz mi bu mekruhmu gibi mevzular konuşulan bir ortamda bilim üretilmez diye düşünüyorum. Nitekim geçen zaman beni yanıltmadı Geçenlerde okuduğum bir haber ne kadar haklı olduğumu artık aksi ispat edlemeyecek şekilde ortaya koydu :)

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü 2.5 yıl uğraşmış ve 5 farklı model elektirikli araç üretmiş araçları görünce kendimi tutmadım gülmekten sandalyeden yuvarlanıyordum. asına da boy boy fotoğraflar vermişler te allahım. Elalemin yaptığı elektrikli araca bak birde bizimkilere :)



elektrikli_araba

Dünya uzay çağını yakalamış bizimkiler daha bir üniversitede adam akıllı araç bile üretilemiyor fotoğraf ortada fazla söze gerek var mı? Ha diyecekseniz bir dünyaca tanınmış bir markanın konsept arabası üniversiteyle mukayese edilmez haklısınız mukayese edebilmek için terazinin iki küfesinde de bişeyler olması lazım. Üniversitelerimizin durumu, bilime, gelişmeye ne kadar değer verildiği ortadayken bizim avrupanın seviyesini yakalayabilmemiz için temiz bir yüz sene falan lazım ama bu hızla ve bu kafayla gidersek temiz üçyüz, dörtüz yılı bulur.

Sürç-ü lisan ettiysek affola...
Yeni kayıtlar Önceki kayıtlar Anasayfa